Ето 7 Bluetooth функции, които определено не знаете

Трябва да сте запознати с това Bluetooth устройство, нали, но знаете ли какви са функциите на Bluetooth?

Bluetooth е хардуер, който е вграден в няколко електронни устройства като лаптопи, смартфони, принтери, цифрови фотоапарати и дори проектори. Трябва да сте запознати с това Bluetooth устройство, нали, но знаете ли какви са функциите на Bluetooth?

Този хардуер е заместваща технология от предишното поколение, а именно Infrared . Досега технологията Bluetooth е достигнала версия 4 . По принцип устройствата, които използват Bluetooth, в момента използват само 3-тата версия, така че версия 4 все още рядко се среща на устройствата на пазара. Тази технология Bluetooth е създадена за първи път от Ericsson през 1994 г. Bluetooth е способен да създаде Персонална мрежа (PAN), покриваща зона с кратко разстояние.

  • Ето най-малката Bluetooth слушалка в света
  • 12 важни съвета за предотвратяване на хакване на вашия Android чрез WiFi и Bluetooth
  • 4 незабавни начина за преодоляване на счупения Bluetooth на телефони с Android

Тъй като вече познавате Bluetooth функцията (Прехвърляне на файлове) като цяло, вече не изброявам функцията. По-долу са Bluetooth функции, за които не знаете:

Bluetooth функции, които определено не сте знаели

1. Да отпечатате файл

Печатът или отпечатването е рутина, която почти всеки прави, за да изпълни задачите си. Печатът чрез свързване на кабела към вашия лаптоп ще бъде много труден, особено ако кабелът на принтера е къс. За тези от вас, които вече не искат да се занимават с печатане с кабелни щепсели, можете да преминете към използване на принтер, който поддържа Bluetooth. Можете да се потърсите за всички принтери, които поддържат Bluetooth.

2. Да обменяте файлове с цифрови фотоапарати и Handycam

Вече не е нужно да се притеснявате, ако вашият цифров фотоапарат или видеокамера е пълен с памет, защото сега има много цифрови фотоапарати или видеокамери, които поддържат Bluetooth.

3. Да слушате музика без кабел

С помощта на технологията Bluetooth сега можете да слушате любимата си музика без да се налага да включвате кабела. За тази категория понастоящем има две аудио устройства, които поддържат технологията Bluetooth, а именно Headset и Speaker . Ако искате да възпроизвеждате музиката си силно и силно, без да се налага да свързвате кабели, можете да преминете към използване на високоговорители, които поддържат технологията Bluetooth, тъй като на пазара има много продукти за високоговорители с Bluetooth. И обратно, ако искате да възпроизвеждате музика със спокоен глас, без да безпокоите другите хора, можете да преминете към използване на Bluetooth слушалки.

4. За да се свържете с мишка и клавиатура

Вашата мишка има ли наистина дълъг, досаден кабел? Сега можете да използвате мишката, без да се налага отново да включвате кабела. На пазара вече има много продукти за мишки и клавиатури с различни цени, сега можете да преминете към използване на мишка или клавиатура, без да се налага отново да включвате кабела. За клавиатурата, освен че можете да го свържете с лаптоп, можете да го свържете и с вашия смартфон.

5. Да играете игри с Gamepad

Gamepad е устройство, което се използва като интерфейс между потребителите на компютърни игри, за да улесни играта на игри. Идеалният геймпад не трябва да използва кабели, защото намалява движението и гъвкавостта на своите потребители. Едно решение за увеличаване на гъвкавостта на потребителите на геймпад е използването на Bluetooth като среда за свързване с компютър без използване на кабели. Сега можете да играете игри, без да се налага отново да сте близо до монитора.

6. За да се свържете с проектора

За тези от вас, които харесват презентации, можете да използвате проектор, който е по-далеч от проектор, който поддържа Bluetooth технология, отколкото проектор с кабелна връзка. Вече не е проблем, ако искате да представите, като прикачите устройство, свързано към проектора.

БОНУС

За тази ФУНКЦИЯ мисля, че е доста СПЕЦИАЛНА, защото всъщност тази една функция може да се използва от всички потребители на смартфони. Тези функции са:

7. Споделете интернет връзка или тетъринг с Bluetooth

Tethering споделя интернет връзката с други устройства, при което устройството, което извършва тетъринг, трябва да има достъп и да е свързано с интернет. Тази функция може бързо да споделя интернет връзката с други потребители на смартфони, при условие че другите потребители трябва да бъдат свързани към смартфона, който действа като център.

За да го използвате и опитате, трябва да подготвите смартфон, който вече има връзка с интернет, и да отворите настройките ** Tethering и Portable Hotspot ** и да проверите Bluetooth Tethering, както е показано по-долу. След това подготвяте друг смартфон, който няма връзка с интернет, и правите същия метод като първия смартфон.

Това са някои функции на Bluetooth, за които не знаете. Ако имате някакви въпроси, моля, задайте ги в колоната за коментари по-долу. Надявам се, че е полезно