5 безплатни приложения за поддържане на сигурността и поверителността на вашия android

Сигурността на данните и поверителността са много важни, когато говорим за Android. Защитата на данните и поверителността са необходими, за да се избегнат нежелани неща като кражба на данни за транзакции или злоупотреба с информация

В днешната сложна ера нуждата от устройства с Android се превърна в една от основните нужди. Не само за комуникация, Android се използва и за извършване на различни медийни рекламни дейности, споделяне на медии и дори като инструмент за печелене на пари. Не само това, някои чувствителни дейности като финансови транзакции и фирмени данни вече използват Android за изпращане и получаване на данни чрез интернет мрежата, защото това се счита за практично.

Съдейки по някои от примерите по-горе, разбира се, трябва да помним и важен аспект, свързан с транзакциите с данни и споделянето . Сигурността на данните и поверителността са много важни, когато говорим за Android. Защитата на данните и поверителността са необходими, за да се избегнат нежелани неща като кражба на данни за транзакции или злоупотреба с лична информация на вашия Android. Чрез тези приложения вашето устройство може да бъде супер безопасно и разбира се вашата поверителност също се поддържа.

 • 5 страхотни приложения за вашата охрана на Android
 • 10 точни начина за поддържане на сигурността на мобилен телефон с Android, без да се налага да инсталирате приложение
 • Поддържайте безопасността на социалните си медии с този интелигентен начин

5 безплатни приложения за поддържане на сигурността и поверителността на вашия Android

1. AppLock

Антивирусни и защитни приложения DoMobile Lab ИЗТЕГЛЯНЕ

Първо има най-доброто приложение за поверителност на Android, наречено AppLock . Разбира се, някои от вас вече трябва да знаят или поне никога не са чували за името на това приложение. AppLock е приложение за поверителност за Android, което предлага функция за заключване на приложение, за да предотврати достъпа на определени хора до вашето приложение. Например, когато имате поверителна информация като данни за транзакции или акаунти в BBM и LINE, можете да защитите тази информация, като заключите съответното приложение, хехе.

 • Когато за първи път отворите това приложение за поверителност на Android, ще бъдете помолени да въведете заключване на шаблон, за да отворите това приложение.
 • След това трябва да въведете имейл за сигурност, за да предотвратите нежелани неща по-късно. Не се притеснявайте, вашият имейл все още ще бъде в безопасност.
 • Освен това, тъй като бизнесът за удостоверяване е в ред, веднага ще бъдете насочени към главната страница на това най-добро приложение за поверителност на Android. На главната страница можете да видите различните функции, които това приложение предлага.
 • В раздела Разширени можете да изберете кои приложения да заключите, така че да не могат да бъдат достъпни небрежно от други хора, като докоснете иконата за заключване.
 • Освен това можете също да направите настройки за отключване на приложения в раздела Защита , все още ли искате да използвате шаблон или просто искате да го промените на парола? Също така проверете опцията Touch vibrate , ако имате нужда от вибрация.
 • Има още, можете също да скриете вашите мултимедийни файлове от галерията, така че не само някой да може да вижда снимките или видеоклиповете, които запазвате. Например има селфита или снимки на секретни документи. Как Просто трябва да натиснете Photo Vault за фото файлове или Video Vault за видео файлове.
 • По-късно ще бъдете насочени към страницата Add Vault . На тази страница всичко, което трябва да направите, е да докоснете иконата в долната част, след което да изберете медийния файл, който искате да скриете.

2. Duck Duck Go

Duck Duck Go , името на приложението е доста уникално. Duck Duck Go е търсачка, известна още като браузър, която може да се използва на устройства с Android. До Google Chrome и Mozilla Firefox, Duck Duck Go може да бъде интелигентна алтернатива, за да запазите поверителността си, докато сърфирате в киберпространството. Ако основните браузъри са изпълнени само с полето за търсене, Duck Duck Go предлага различно изживяване.

 • Когато за първи път отворите Duck Duck Go, ще видите главната страница на това най-добро приложение за поверителност на Android. На главната страница, освен полето за търсене, ще ви бъдат представени и различни новини, които са класифицирани в редица категории, за да улеснят търсенето.
 • Освен това в раздела Любими можете да видите списък с най-често извършваните търсения в раздела Любимо търсене, а има и раздел Любими истории, за да разберете историите, които сте прочели най-много.
 • За резултатите от търсенето не бива да се подценява способността на този браузър, тъй като е сравнително бърз и не е нужно да се притеснявате за проблеми с поверителността, тъй като това най-добро приложение за поверителност на Android няма да открадне нито една от вашите данни.
 • Какво е нивото на защита на поверителността, предлагано от това приложение? Ето сравнение на настройките за поверителност на Duck Duck Go и Google Chrome Android като пример:
 • Duck Duck Go предлага повече настройки за поверителност, известни още като гъвкави, за да осигурят усещане за сигурност на потребителите при сърфиране в интернет. Не само това, ако изпробвате версията за настолни компютри, този браузър предлага повече функции за защита на поверителността, като например предотвратяване на споделянето на данни със сайтовете, до които имате достъп, както и сигурно съхраняване на настройките ви за поверителност в облака.

3. VPN Easy

В допълнение към запазването на поверителността чрез използване на защитен браузър и не кражба на поверителност, е добра идея да предприемете и комбинация, като използвате VPN, докато сърфирате. VPN или виртуалната частна мрежа е връзка между мрежи, която се осъществява частно чрез публична интернет мрежа с помощта на определен сървър.

VPN Easy е приложение, което ви позволява да използвате VPN и същевременно защитава приложенията, които използвате за сърфиране в киберпространството, включително браузъри и YouTube и дори социални медии.

 • Когато за първи път отворите това приложение, веднага ще видите опцията Connect . Освен това, при опцията Свързване има няколко приложения, които ще бъдат защитени, след като се свържете чрез VPN. Можете също да добавите приложения, които искате да защитите.
 • Моят съвет е просто да добавите приложения като WhatsApp, LINE и BBM или Facebook, които са уязвими от кражба на информация.
 • След това, преди да се свържете, първо изберете сървъра, който ще използвате като маска, за да запазите IP адреса си в тайна и местоположението си, което може да бъде проследено от IP адреса.
 • Когато приключите със защитата на приложението, просто докоснете Свързване и изберете ОК и контролния списък в опцията „ Вярвам на това приложение “ , защото това приложение наистина е надеждно.
 • Сега, ако вече сте го направили, просто се наслаждавайте на сърфирането и изтеглянето, без да се страхувате, че вашият IP адрес е проследен, което може да доведе до кражба на информация и данни.

4. Crypt4All Lite (AES)

Самата Crypt4All Lite е приложение за поверителност на Android за криптиране на файлове, което е много лесно за използване, но предлага много добро ниво на защита на криптирането. Шифроването е процес на преобразуване на информация в определени кодове, така че информацията да е безопасна. Сега, за да се прочетат тези кодове, е необходим процес на дешифриране или може да се нарече процес на връщане на тайните кодове към информация.

Предимствата са такива, например, ако имате таен файл, тогава не искате другите хора да го четат, просто го криптирайте и добавете парола. По-късно, ако искате да прочетете файла отново, просто го дешифрирайте и въведете парола, която само вие знаете. Приложението Crypt4All Lite използва доста сложен тип описание.

 • Веднъж изтеглени, когато е на главната страница, просто трябва да изберете дали искате да направите криптиране или декриптиране. Тук първо правя криптирането.
 • Първо изберете файла за шифроване, след това въведете паролата за шифроване, която ще се използва за процеса на дешифриране и когато приключи, щракнете върху Шифроване .
 • По-късно шифрованият файл ще има разширение .aes .
 • Сега, след като процесът на шифроване приключи, опитайте се да дешифрирате файла, като първо потърсите файла с разширение .aes , след което въведете паролата, използвана в процеса на криптиране.
 • След това изберете Decrypt и вашите криптирани файлове ще се върнат към нормалното. О, да, още нещо, можете също да споделите избраните от вас файлове, като изберете иконата за споделяне горе вдясно и ако имате приложение като PDF конвертор , можете също да промените избрания от вас файл, за да станете PDF. Да предположим, че веднъж гребането на 2-3 острова е надвишено.

5. Сигурно обаждане

Последното приложение за поверителност на Android в този списък за защита на сигурността и поверителността на вашето устройство с Android е Secure Call . От името, виждате ли го? Да, това приложение предлага функции, които могат да поддържат вашата сигурност и поверителност, докато сте на телефонно обаждане.

 • Когато за първи път отворите това приложение, ще ви бъде предоставен Secure Call ID, който ще се използва за осъществяване на повиквания. Този Secure Call ID ще се вижда на Android на другия човек като заместител на номера на мобилния телефон.

 • Освен това, ако искате да осъществите телефонно обаждане, от главната страница просто преминете към най-десния раздел.

 • В този раздел всичко, което трябва да направите, е да въведете Secure Call ID на човека, на когото искате да се обадите, за да започнете супер безопасно обаждане, без риск да бъдете подслушвани и разбира се вашият номер на мобилен телефон няма да се вижда.
 • Все още ли се нуждаете от други персонализации? Просто опитайте да отидете в Настройки . В това меню Настройки можете да споделите вашия Secure Call ID и също така да получите специален номер, разбира се, с малко жертва.

 • Не само това, вградените функции на телефона на известни марки на Android, можете също да блокирате и отхвърляте обаждания , хахаха, за да се предпазите от случайни обаждания, които наистина са досадни и склонни към кражба на информация. Не е нужно да се притеснявате, защото вашият номер на мобилен телефон е скрит зад вашия Secure Call ID.

Не забравяйте, че защитата на вашето устройство с Android и поддържането на поверителността ви в него е много важно и не използвате само един метод, защото по-късно, ако просто оставите поверителността си безплатна без защита, може да има други страни, които да я използват за лоши цели. Използвайте комбинация от методи, както е описано по-горе, от защита на приложенията, защита при сърфиране, поверителност на данните и файлове на вашето устройство до сигурност и поверителност при извършване на телефонни разговори.