Ето разликите между JPEG, PNG и GIF и как точно да ги използвате

Преди да запазите вашите дизайнерски изображения, е добре да знаете характеристиките на форматите JPEG, PNG и GIF. Така че резултатите да са точни, ефикасни и ефективни.

Графичен дизайнер ли сте или следвате дизайн? Запознати ли сте с JPEG, GIF и PNG формати на изображения? Тези три формата се използват за съхраняване на изображения. Всеки формат обаче има свои собствени характеристики и предимства. Това е разликата между JPEG, PNG и GIF .

  • Лесни начини да направите анимирани GIF файлове само на телефони с Android само с Google Plus
  • Това е най-доброто приложение за създаване на лого на телефони с Android
  • 10 фирмени лога със супер скъпи разходи

Преди да запазите изображенията на вашия дизайн, е добре да знаете характеристиките на всеки формат. Ще обясним предимствата и недостатъците на трите формата, както и какъв вид изображения са подходящи за използване на JPEG, PNG или GIF. Вижте следните рецензии, да.

JPEG

JPEG означава Съвместна експертна група по фотография . Формат, който има файловото разширение * .JPEG или * .JPG. Това е разработено през 1986 г. Предимството на JPEG е, че има високо ниво на компресия, но все пак използва истински цвят (24 бита). Така че, въпреки че размерът на файла е малък, показаните цветове са все още точни, така че качеството на изображението може да се поддържа.

Този формат може да се използва в почти всички операционни системи като Windows, Mac, Linux и т.н. JPEG е стандартният формат за цифрови фотоапарати или камери за мобилни телефони. JPEG обаче не поддържа прозрачност. Така че, ако изображението ви не е пълно , ще има бял фон с форма на кутия. Например, ако ApkVenue го постави в писмена форма в Microsoft Word по този начин.

JPEG форматът се използва най-добре за снимки и изображения, които имат висока цветна сложност или имат градации със светли цветови разлики и светли и тъмни нюанси. Например, като изображението на плодовете по-долу.

PNG

PNG е съкратено от Portable Network Graphic и има разширение на файла * .PNG. Разработването на PNG формат започна през 1995 г. Предимството на PNG е, че той може да съхранява изображения, които имат прозрачност, например прозрачен фон или част от изображение, което е полупрозрачно. Можете да вмъкнете прозрачни PNG изображения в други програми, например Microsoft Word, без досаден бял фон като JPEG формат.

Форматът PNG може също да съхранява полупрозрачни изображения, както е показано по-долу. Опитайте се да обърнете внимание на написаното "Jalan", което изглежда прозрачно.

Форматът PNG се използва най-добре за снимки и изображения, които имат прозрачност или избледняващ ефект , като лога. PNG също е много добър за съхраняване на изображения, които ще бъдат използвани като материали за направата на по-нататъшни дизайни. Размерът на PNG файла с формат на изображението обикновено е по-голям.

GIF

Graphic Interchange Format или GIF има разширение на файла * .GIF. Този формат е въведен от CompuServe през 1987 г. и се използва широко, особено в интернет. Основното предимство е малкият размер на файла, така че е много ефективен по отношение на времето за качване и не изисква голям капацитет на сървъра.

Отделно от това, GIF форматът поддържа интересна анимация или движещи се изображения. Въпреки че в момента PNG и JPEG също поддържат движещи се изображения, и двата формата изискват много големи размери на файла. Така че понастоящем GIF форматът все още е основният избор при запазване на прости анимирани изображения.

Подобно на PNG, GIF също поддържа прозрачност, но не поддържа полупрозрачни или полупрозрачни ефекти. Пример е на следващата снимка. Ако е във формат PNG, думите "Път" изглеждат полупрозрачни, в GIF изглежда само по-светъл на цвят.

Слабостта на GIF се крие в ограничената му способност да съхранява цветове, която е само 256 цвята. Изображенията с висока цветна сложност ще изглеждат счупени, ако бъдат запазени в този формат. Например в горното изображение на плодовете, ако е запазено във формат GIF, ще изглежда така счупено и зърнесто.

Форматът GIF е най-подходящ за съхраняване на прости изображения като основни линии и форми, които не съдържат много цвят или градация. GIF файловете са и най-широко използваните за създаване на движещи се анимации.

Сега, след като знаете, разликата между използването на JPEG, PNG и GIF формати? Надяваме се, че прегледът на Jaka по-горе може да ви помогне да определите правилния формат за вашата дизайнерска работа. Като допълнение ApkVenue ще предостави и страхотна инфографика за JPEG, PNG и GIF от stumbleupon.com .