Имате ли нужда от антивирусно приложение на Android смартфон? това е отговорът!

Android е една от най-популярните операционни системи в света. Разбира се, проблемът със сигурността от вирусна атака е основна грижа. И така, имате ли нужда от смартфон с Android, който използвате, за да имате антивирусно приложение в него?

Въз основа на данни Android дори се превърна в популярна операционна система, която почти 80 процента се използва на смартфони, собственост на индонезийски потребители. Така че не е изненадващо, ако проблемът със сигурността на данните често е основен проблем.

Много хора смятат, че едно от решенията на този проблем е да инсталирате антивирусно приложение . Сега наистина ли е полезно?

  • Как да създадете унищожаващ компютъра вирус само за 1 МИНУТА!
  • 5 опасни вируса / зловреден софтуер, разпространени чрез WhatsApp
  • Внимавайте, тези 4 смъртоносни извънземни вируса са на Земята!

Трябва ли смартфонът на Android да използва антивирусно приложение?

Този въпрос може да звъни за някои потребители на Android. Възможно е дори, когато за първи път използвате смартфон с Android, първото приложение, което трябва да бъде инсталирано, е антивирусно приложение , като Kaspersky, AVG, Norton и т.н., нали?

Източник на снимки: techviral.net

Всъщност използването на антивирусно приложение на Android не функционира напълно за предпазване от вируси . Или дори може да се каже, че изобщо е безполезно, защо?

Докладвайки от Quora , Сидхарт Шанкар, инженер по киберсигурност, твърди, че Android е най-безопасната операционна система, тъй като се основава на ядрото на Linux, което има специален модул, наречен Linux-подобрена защита (SELinux) .

Снимка източник: addictivetips.com

Плюс това почти всички приложения за Android са разработени с помощта на най-безопасния език за програмиране JAVA, защото се изпълняват в JAVA Virtual Machine (JVM), която изолира приложения, които се изпълняват по метода на Sandboxing .

ВИЖТЕ СТАТИИ

Не е вирус! Android зловреден софтуер, за който да внимавате

Шанкар също обясни, че потребителите на Android трябва да бъдат по-бдителни към зловредния софтуер на Android, отколкото към вирусите. Това е така, защото зловредният софтуер е под формата на зловреден софтуер, който е предназначен да повреди използваното устройство.

Източник на снимки: wccftech.com

Като се започне от кражба на лични данни, пароли, номера на акаунти или проследяване на места без знанието на потребителя. Сега, за да сте наясно с този зловреден софтуер на Android , можете да предприемете няколко превантивни стъпки , включително:

  • Не инсталирайте приложения, които са извън официалната услуга, а именно Google Play Store ,
  • Винаги обръщайте внимание на разрешенията, изисквани от приложението, преди да инсталирате на смартфон,
  • Не влизайте в порнографски уебсайтове и
  • Не кликвайте върху подозрителни връзки , като промоции в WhatsApp или в имейли.

Сега това е отговорът на въпроса дали трябва да инсталирате антивирусно приложение на Android смартфон. За вас все още се притесняват, Android антивирусни приложения можете да използвате като смартфон помощни приложения, момчета .

Всичко обратно към вашия избор, добре!

Прочетете също статии за вируси или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .