6 неща, които трябва да имате предвид, преди да закупите слънчево зарядно устройство

Solar Charger е устройство за зареждане, което използва слънчева светлина като източник на енергия. Преди да решите да купите, обърнете внимание първо на тези 6 неща!

Хората, които имат много дейности на открито, изглежда невъзможно да оцелеят само като разчитат на батерията и зарядното устройство, които са дошли от приспособлението, което са купили. Powerbank, който е доста полезен, понякога се чувства незадоволителен. Защото, не рядко забравяме, мързелуваме или нямаме време да го зареждаме, докато не дойде време да тръгваме. Това е така, понякога токът първо свършва, въпреки че все още трябва да стоим навън. Сега има ново решение, което звучи още по-обещаващо: слънчевото зарядно HP .

Както подсказва името, слънчевото зарядно устройство е устройство за зареждане , което използва слънчева светлина като свой източник на енергия. Няма нужда от щепсел, така че е практично да се използва навсякъде, стига да можете да получите слънчева светлина. Тъй като обаче това все още е нова технология, хората са склонни да се объркват как да купят този продукт. Трябва ли да е скъпо, за да получите полезни функции? Или е достатъчно евтин, за да отговори на нуждите? Доброто и лошото качество на соларното зарядно на HP може да се види от следните характеристики:

  • 5 лесни начина за разграничаване на оригинални и фалшиви зарядни устройства
  • Трябва ли да изключвам зарядното устройство на HP, когато не се използва?
  • Опасности от зареждане на смартфони с използване на други зарядни (не вградени)

6 неща, които трябва да търсите, преди да купите слънчево зарядно устройство

1. Повърхност

Източник на снимка: Снимка: shopify

Поглъщането на слънчева светлина, която след това се преобразува в енергия на батерията, се извършва през повърхността на слънчевия панел ( слънчева клетка ). Колкото по-широка е повърхността, разбира се, толкова повече слънчева светлина може да бъде уловена, така че по-голямото количество генерирана енергия.

Слънчевите зарядни устройства се продават в различни размери. Ако е само за зареждане на смартфон, може би е достатъчно слънчево зарядно устройство, което е само малко по-широко от мобилния телефон. Но ако планирате да отидете в планината с лаптоп, имате нужда от слънчево зарядно устройство, което е още по-широко.

2. Мощност (ват)

Източник на снимки: Снимка: blogspot

Площта на слънчевите клетки не е единственото нещо, което определя дали зарядното устройство е достатъчно добро за вашата джаджа или не. Също така трябва да обърнете внимание колко вата от продукта. Забравете панела, който има само 4-5 вата мощност, защото е способен да зарежда само обикновен MP3 плейър или мобилен телефон.

За смартфони или таблети купувайте поне 7 вата . Ако възнамерявате да го използвате за няколко джаджи едновременно или за лаптоп, потърсете панел с мощност най-малко 15 вата .

Ако мислите да закупите слънчево зарядно устройство с ниска мощност само защото цената е по-ниска, трябва да подготвите запас от търпение в сърцето си. Тъй като въпреки че все още може да се използва за зареждане , обикновено зарядното устройство ще отнеме повече време, за да може напълно да зареди батерията на притурката.

3. Изходен ток (ампер)

Източник на снимка: Снимка: лесно съгл

Изходният ток е потокът от електричество, който излиза от зарядното устройство към батерията на приспособлението. Това е като маркуч за вода. Колкото по-голяма е мощността , толкова по-бързо зарядното устройство може да покрие капацитета на батерията. Но това не означава, че трябва да закупите слънчево зарядно устройство с възможно най-голям изходен ток .

Тъй като всяка притурка има свой собствен максимален входен ток. Ако изходът на зарядното устройство е по-голям от входното устройство, тогава входящият ток ще продължи да следва максималния размер на входното устройство .

Преди да закупите слънчево зарядно устройство, първо проверете количеството на входа на всяка притурка, която ще използвате. Регулирайте размера с изходния ток, генериран от слънчевото зарядно устройство. Ако изходът на зарядното устройство е по-малък от входа на приспособлението, времето за зареждане ще бъде по-дълго поради електрическия ток, протичащ постепенно.

4. Батерия

Източник на снимки: Снимка: Alibaba

Тъй като се възползвате от слънчевата светлина, не можете да генерирате енергия през нощта, защото слънцето вече не свети. Решението е, че много слънчеви зарядни устройства на HP са оборудвани с вградена батерия, така че да могат да съхраняват резервно захранване точно като захранваща банка. Този продукт също често се нарича соларна банка . Така че, ако мобилността ви е достатъчно висока през нощта, обърнете внимание и на вградената функция на батерията, която се предлага.

Това, което трябва да гледате най-много, е капацитетът (в mAh). Също така проверете капацитета на батерията на всяка притурка, която използвате, за да преброите колко пъти това зарядно устройство може да се използва, когато е напълно заредено. Втората грижа е видът на батерията. По същество тези съображения са горе-долу същите като разглеждането на избора на банка за захранване.

5. Видове слънчеви панели

Подобно на батериите, има различни видове слънчеви панели. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Ето кратко обяснение на няколко вида слънчеви панели, за да можете да разберете кой е по-подходящ за вашите нужди:

ЦИГИ

Източник на снимки: Снимка: outdoorgearlab

Панелите, направени от CIGS, обикновено са тънки и леки, така че изглеждат практични за носене навсякъде. Гъвкавата му форма ви улеснява да го навивате дори на повърхност, която не е равна. Цената е класифицирана и като най-евтина, тъй като производственият процес също е евтин.

Този панел има и най-висока ефективност за зареждане с ниска слънчева светлина, така че все още можете да го зареждате, когато времето е облачно. За съжаление този панел не е издръжлив и лесно се поврежда. Ламинираният пластмасов слой се отлепва лесно след известно време.

Монокристален

Източник на снимка: Снимка: prepsos

Монокристалният е по-траен от CIGS. Това може да е подходящо за тези от вас, които са склонни да бъдат небрежни в грижите за нещата. Просто панелите са по-дебели и по-тежки от CIGS. Формата е твърда, но обикновено се инсталира на малки парчета върху лист плат, за да може да бъде по-гъвкава за използване. При условия на слабо осветление тези панели работят малко по-малко ефективно от панелите CIGS.

Поликристален

Източник на снимки: Снимка: Alibaba

Поликристалният всъщност не се различава много от монокристалния. Разликата е, че при този тип се използват повече от един кристален метал. Улесняването и по-евтиното, така че продажната цена на слънчевото зарядно устройство е по-достъпна.

Просто тъй като силицият не е чист, ефективността на тези панели не е толкова добра, колкото монокристалната. За сравнение, ефективността на монокристалните панели е 22%, докато поликристалните са само 18%. Тази цифра обикновено не е твърде важна за използване в малък мащаб, като например зареждане на мобилни телефони и други подобни.

6. Гаранция

Източник на снимки: Снимка: Blogspot

Избягвайте да купувате слънчево зарядно устройство на HP, което изобщо не е гарантирано, особено ако цената е евтина. Това може да са фалшиви продукти, които лесно се повреждат или са с лошо качество. Гарантираното слънчево зарядно устройство на HP може да е знак, че производителят има смелостта да гарантира качеството на продукта. Въпреки че са добре познати и имат положителни отзиви , не бива да ги купувате, ако продуктът не е придружен от официална гаранция, защото може да е просто KW продукт или имитация.

И така, това са 6 неща, които трябва да се имат предвид, преди да купите слънчево зарядно устройство за вашия смартфон или приспособление. Не забравяйте да оставите мнението си в графата за коментари!