3 начина за проверка на KK онлайн на официалния уебсайт (актуализация 2020)

Онлайн проверките на KK вече могат да се извършват по няколко начина. Искам да знам? Вижте пълна колекция от начини за проверка на номерата на Family Card онлайн тук! ⬇️

Онлайн проверките на KK вече не са нещо, което не можете да направите. С развитието на все по-усъвършенствана технология, сега можете лесно да го правите само чрез смартфон устройства.

Освен това семейната карта или това, което често се съкращава като KK, често променя данните по една или друга причина, така че е важно да проверявате от време на време.

За съжаление, към този момент все още има много хора, които не знаят, че как да проверявате KK номера онлайн, може да се направи, без да е необходимо да идват в офиса на Dukcapil. Вие ли сте от тях?

Ако е така, по-добре проверете дискусията на ApkVenue относно пълната колекция от начини за проверка на номера на онлайн семейната карта по-долу.

Как да проверите онлайн номера на KK

Едно нещо, което трябва да запомните, когато се опитвате да проверите KK Number онлайн, е да се уверите, че го проверявате само на официални правителствени уебсайтове или услуги .

Данните в семейната карта са много поверителни, тъй като тези данни могат да се използват за различни цели, включително кандидатстване за заем.

Ето защо е важно да разгледате добре уебсайта как да проверите посетения онлайн KK, преди да въведете KK номера и NIK номера на сайта.

Колекция от най-новите онлайн начини за проверка на KK

Как да проверите собствения си онлайн номер на семейна карта сега може да се направи по няколко начина. Започвайки от официалния уебсайт на Disdukcapil или други начини, за които може би не сте знаели.

Така че, за да не станете по-любопитни, по-добре е просто да разгледате следната колекция от начини за проверка на пълната онлайн семейна карта.

Как да проверите KK онлайн чрез уебсайта

Както ApkVenue обсъдихме по-рано, за това как да проверите онлайн номера на KK, опитайте да проверите само на официалния уебсайт на правителството.

Понастоящем Департаментът за населението и гражданската регистрация (Disdukcapil) предоставя услуги за онлайн проверка на NIK и номера на семейни карти.

Тази услуга може да бъде достъпна само от главата на семейството, така че ако искате да проверите номера на семейната карта, а не главата на семейството, поканете баща си да я провери заедно.

Ето стъпките, които трябва да предприемете, за да проверите вашата KK онлайн чрез официалния уебсайт на правителството.

1. Посетете уеб сайта на Dukcapil

 • Въведете сайта //layananonline.dukcapil.kemendagri.go.id/ чрез вашия браузър.

2. Въведете необходимата информация

 • Въведете номера на регистрирания мобилен телефон, парола, и да завърши CAPTCHA , което се показва.

3. Регистрирайте акаунт, ако нямате такъв

 • Ако не сте се регистрирали преди, отидете в менюто на списъка и попълнете предоставената форма и се уверете, че всичко е в съответствие с разпоредбите.

4. Попълнете необходимите данни

 • Влезте в първоначалното меню и въведете данните, които са били регистрирани по-рано.

След като влезете, ще можете да видите информация за NIK номера и семейната карта, регистрирани в момента.

Как да проверите KK онлайн чрез имейл

Ако имате проблеми с проверката на вашия KK онлайн чрез уебсайта, можете да проверите и по имейл, банда.

Методът е много лесен, подобно на този при изпращане на имейл като цяло. Всичко, което трябва да направите, е да изпратите заявка заедно с вашия e-KTP номер на имейл адреса [email protected] .

След това просто изчакайте отговор от Dukcapil. За съжаление този метод обикновено изисква дълъг процес от около 1х24 часа. Но гарантирано е безопасно!

О, да, за тези от вас, които са забравили номера си KK и искат да намерят номера на вашата семейна карта онлайн, можете да го направите и по имейл като този. Практично, имате нужда само от смартфон и гладка интернет връзка.

Как да проверите KK онлайн чрез Sosmed Dukcapil

Искате ли да проверите KK онлайн в Джакарта, да проверите KK онлайн в Източна Ява или други области? Освен предишните два начина, можете да проверите и чрез социалните медии.

Както знаем, социалните медии вече не само могат да функционират като средство за забавление, но и да получават информация, включително за тези от вас, които търсят начин да проверят вашия KK номер онлайн.

Можете да използвате официалните акаунти на Dukcapil в социалните медии, започвайки от Facebook ( Halo Dukcapil ) или Twitter ( @ccdukcapil ), за да направите това.

Но за сигурност и поддържане на данните за поверителност, трябва да изпратите заявка за проверка на KK номер с помощта на вашия NIK чрез функцията Direct Message (DM), да!

Какво е KK?

Не просто знаете как да го проверите, също така е добре да обсъдите малко значението на KK и разликите му с други важни букви.

Family Card или KK е карта, която съдържа информация за всички членове на семейството, които живеят на едно и също място. Всяка глава на семейството има само 1 глава на семейството, тъй като данните вече са представени.

Данните в KK ще включват и членове на семейството, които живеят в къщата, в която живеят, въпреки че не са основни членове.

Това е, което кара KK често да изпитва промени в данните и трябва да бъде пререгистриран, когато нов член пребивава или напуска жилището на главата на семейството.

KK функция

След като знаете какво е KK и започнете да разбирате защо трябва да знаете как да проверите вашата семейна карта онлайн, вие също трябва да знаете защо KK е важен компонент на гражданската регистрация.

Семейната карта има важна функция в ежедневието и ето някои от най-съществените функции на Семейната карта, които ApkVenue обобщи.

 • Семейната карта е основното изискване за създаване на KTP за членове на семейството, които са навършили 17 години.
 • Семейната карта се използва като едно от условията, които трябва да бъдат приложени при регистрация в училище.
 • Семейната карта е основното изискване в процеса на изготвяне на удостоверения за раждане на току-що родени деца.
 • Семейната карта често е административно изискване в процеса на регистрация на застраховка, BPJS и други подобни въпроси.
 • Станете доказателство за съществуването на семейство и неговите членове.

Има много други функции на COW, особено по въпроси, свързани с администрацията с държавата или институциите.

Затова се уверете, че използваният KK е все още активен, като проверите онлайн номера на KK и ако има промени, направете процеса на регистрация според правилата, които трябва да бъде.

Защо трябва да актуализирате KK данни?

Както Jaka обясни по-рано, данните на Family Card често се променят, за разлика от KTP, който променя данните само от време на време.

Ето някои неща, които могат да доведат до промени в данните на вашата Семейна карта, така че трябва да се регистрирате отново.

 • В семейството има родени нови деца.
 • Има нови членове на семейството, които остават поради това, че са със семейството.
 • Има починали членове на семейството.
 • Има членове на семейството, които напускат дома, защото се женят и имат ново семейство.

Ако нещо от горепосоченото се случи във вашето семейство, незабавно изпратете промяна на данните в администрацията на селото, като въведете представяне от RT и RW.

Промените в тези данни трябва да бъдат докладвани, тъй като данните в KK не са в съответствие с текущата ситуация и могат да възникнат проблеми по време на процеса на проучване и т.н.

След подаване на промени и получаване на нов лист семейна карта, можете да опитате да проверите номера на онлайн семейна карта, който ApkVenue обсъди по-рано в горната част.

Регионална онлайн колекция на KK Check Site

Освен че преминават през сайтове, собственост на централното правителство, някои местни правителства също предоставят свои собствени услуги за онлайн проверка на KK, които можете да използвате.

Следват някои от официалните уебсайтове на местните власти, които могат да се използват за онлайн проверка на KK No.

 • Бандунг - //disdukcapil.bandung.go.id/cari-biodata
 • Батам - //disdukcapilbisa.batam.go.id/periksa/nokk
 • Западен Калимантан - //dukcapil.kalbarprov.go.id/cek-kk
 • Sragen - //dukcapil.sragenkab.go.id/informasi/cek_kk
 • Тангеранг - //disdukcapil.tangerangkota.go.id/ceknik/
 • Tegal - //disdukcapil.tegalkab.go.id/informasi/cek_kk

Можете да проверите онлайн услугата за проверка на KK за зона по-горе като сравнение или алтернатива, когато централният сървър е недостъпен по някаква причина.

Има няколко начина да проверите вашата Семейна карта (KK) онлайн, започвайки от официалния държавен сайт, до социалните медии, които можете да използвате в момента.

Уверете се, че не използвате неофициални приложения, направени от трети страни, когато проверявате номера на вашата семейна карта или NIK. Данните, които въвеждате, могат да се използват за безотговорни неща.

Това е поглед към информация за семейната карта и как да я проверите онлайн. Надяваме се това да е полезно и ще се видим в следващата статия.

Прочетете също статии за Как да проверите или други интересни статии от Restu Wibowo .