бавен интернет? Проверете разликата между Mbps и Mbps!

Бях изненадан, защото получената скорост на интернет не съответства на рекламата. Защо така? Може би не разбирате разликата между Mbps и MBps интернет скорост.

В рекламите за интернет пакети на мобилни оператори често ще ги виждате, включително тяхната скорост в интернет. Не само търсите евтини цени на интернет пакета, но и искате интернет пакет, който предлага стабилен и бърз интернет, нали?

Повечето от вас обаче често ще се чувстват изненадани, защото скоростта на интернет, която получавате, не съответства на рекламата. Защо така? Може би не разбирате разликата между Mbps и MBps интернет скорост.

  • Защо скоростите на интернет не съвпадат с рекламите? Ето 6 причини
  • Как да ускорите интернет и компютърната връзка с Android и компютър | Автоматична скорост!
  • Трикове за ускоряване на изтеглянето на торенти до 200 процента

Разлика в скоростта на интернет

При разглеждане на реклами на интернет пакети, които пишат интернет скорости до 3,1 Mbps в сравнение с 387,5 KBps ; кой ще изберете? Въпреки че и двамата имат еднаква интернет скорост! Как така?

Разликата е в Mbps и KBps

Ако установите, че скоростта на интернет, която получавате, е по-ниска от рекламираната, не се разочаровайте веднага. Опитайте се първо да разгледате следната таблица:

Мерна единица Значение
MBps Мегабайт в секунда
Mbps Мега бита в секунда
KBps Килобайта в секунда
Kbps Кило бита в секунда
MB Мегабайтове за размера на файла
Б. байта
б цвекло
1 байт 8 бита

Така че, въпреки че изглеждат сходни, стойностите не са еднакви, между MBps и Mbps всеки има различни характеристики и значения. Възможно е да сте тълкували погрешно рекламата, така че да се вбесявате, когато интернет ви е бавен.

Например, когато се абонирате, изберете интернет пакет, който предлага скорост на изтегляне до 185Mbps. Това означава, че когато изтегляте, ще получите толкова голяма скорост, знаете ли ! Но:

185Mbps = 185000kbps, ini sama artinya dengan 185000/8 = 23.125 KBps atau sekitar 23MBps

Kenapa operator memilih menggunakan angka 185Mbps daripada angka 23MBps? Padahal kecepatan keduanya sama. Hanya jika melihat angkanya, jelas akan membuat kamu tertarik karena terlihat lebih besar dan lebih cepat, bukan?