7 от най-добрите меха аниме за всички времена, толкова готино!

Mecha аниме е една от най-известните японски традиции. По този повод ApkVenue иска да сподели 7-те най-добри анимета на всички времена.

Хайде, банда, кое малко момче, което не харесваше роботи като дете? Джака също все още харесва роботи досега.

Затова Джака е много щастлив от филма за Тихия океан и Джака много очаква аниме поредицата „Гундам“, която ще бъде направена на живо в Холивуд.

Подобно на много деца от други 62 държави, Джака бе срещнат с робот от японското аниме, банда, която все още е любимото хоби на Джака.

7 най-добри Mecha аниме на всички времена

В Япония роботът има собствен жанр, наречен жанр меха, който досега се е превърнал в традиция в японския аниме свят.

Вече не се брои, банда, броят на излезлите анимета и всяка година винаги има нови.

Най-известната, разбира се, е серията Gundam , която през 2019 г. ще достигне 40-годишна възраст, но освен Gundam все още има много други висококачествени механични анимета.

Е, тук ApkVenue иска да сподели малко съвети за вас, банда, чрез списък със 7 най-добри Mecha аниме на всички времена!

1. Eureka Seven (2006)

Номер 1 е любимото механично аниме на Джака, бандата, която, въпреки че е малко стара, все още е много лесно да се види, защото носи уникален стил .

Eureka Seven разказва историята на Renton и Eureka при разследването на извънземен вид, наречен Coralian .

Това, което прави Eureka Seven уникална, е нейната тема за сърф култура, където механата тук се движи по дъската за сърф.

Темата, анимационният стил и уникалният саундтрак правят това аниме любимо на Jaka и подходящо за гледане, дори ако не се интересувате от аниме.

2. Тенген Топа Гурен Лаган (2007)

Този супер ашиап аниме има нива на вълнение 12 по скала от 1 до 10, банда. Въпреки това, Яка плака няколко пъти, докато гледаше това.

Гурен Лаган разказва за приключенията на Саймън и неговия осиновен брат Камина в борбата с Лордгенома и неговите войски.

Като пример за нивото на вълнение на Gurren Lagann, тук се казва, че механата има размер 100 пъти по-голям от галактиката Млечен път, банда.

Джака не лъже, тук има някои моменти на жертви, които ще ви накарат да плачете повече от Тони Старк в Avengers.

3. Мобилен костюм Gundam: Желязокръвни сираци (IBO) (2015)

Тази серия Gundam се нарича една от най-добрите серии Gundam и наистина IBO има първокласно качество.

IBO разказва историята на Микадуки и Орга в стремежа им да спечелят свободата на марсианския народ от властта на Земята.

За разлика от повечето други серии от Gundam, които се фокусират върху оръжия , базирани на лъчи , IBO се фокусира върху конвенционалните оръжия.

Това прави IBO да има военна сцена, която е много по-брутална в съответствие с историята, която показва тъмнината на войната.

4. Code Geass (2006)

Това аниме е избрано, защото има много развълнуван главен герой и обрат, който продължава да идва.

Code Geass разказва за опитите на Lelouch да се маскира като Нула в опит да спаси сестра си, Nunnally .

Въпреки че има много сериозна тема, много театралното поведение на Lelouch на Zero винаги може да донесе смях.

Code Geass също има завършек, който, макар и трагичен, но и много задоволителен, за съжаление е малко объркан от наскоро издадения му продължение филм.

5. Neon Genesis Evangelion (1995)

Това емблематично аниме е произведение, за което може да се каже, че е антимеха аниме, тъй като съдържа много елементи, които критикуват меха аниме.

Евангелион също съдържа много тежки теми като депресия и други психични състояния като зависимости.

В допълнение, Evangelion съдържа много християнски справки, които изискват от вас усърдно да проверявате Google и Wikipedia, за да разберете историята.

Ако сте объркани относно края на Евангелиона, той умишлено е направен по този начин, банда, тъй като създателят, Хидеаки Ано, беше депресиран при създаването на това аниме.

6. Macross Frontier (2008)

Освен серията Gundam, Macross е една от механичните серии, която има дълга история в Япония, въпреки че не е толкова активна като Gundam.

Това, което прави Macross уникален, е фокусът му върху музиката, защото в Macross винаги има раса от извънземни, които са слаби към музиката.

В Macross Frontier извънземното, което става враг, е Ваджра и тук разказва историята на Алто в стремежа му да се бие с Ваджра като пилот.

Алто е подпомаган от Ранка и Шерил , две певици, които често помагат и са замесени в любовен триъгълник с Алто.

7. Пълна метална паника! (FMP) (2002)

Какво се случва, ако жанрът на училищното аниме се комбинира с меха, банда? Резултатът е Full Metal Panic! , най-веселата работа в този списък.

FMP се фокусира върху Sousuke , член на военната организация Mithril, който трябва да се маскира като ученик в гимназията, за да защити Kaname .

Сусуке е живял като войник от малък, което го прави твърд в социалните взаимодействия, които са източник на шеги в FMP.

Въпреки че има силен комедиен елемент, FMP има и механични действия, които са не по-малко забавни, защото носи доста реалистична концепция.

Това е, банда, малък съвет от Джака за 7-те най-добри механични анимета на всички времена.

Mecha аниме често получава лоша репутация, тъй като се смята, че не му харесва публиката, но сериалът, който ApkVenue избира тук, може да се радва широко, банда!

Всъщност все още има много банди, висококачествени механични анимета, но малко по-малко подходящи за хора, които никога не са гледали механични анимета.

Имате ли мнение за поредицата, която ApkVenue спомена? Или имате други препоръки? Сподели тук, банда!

Прочетете също статии за аниме или други интересни статии от Фикри Хариш