5 съвета как да играете гладко на тежки игри на компютър

С широк екран и по-пълни контроли, играта на игри на компютър наистина е забавна. За да бъде още по-забавно, ето как да продължите да играете игри на вашия компютър гладко.

Играта на игри на компютър е забавна, докато можете да запълните свободното си време, за да облекчите стреса поради натрупване на работа или училищна работа. Започвайки от деца до възрастни днес, те все още обичат да играят игри.

Но замисляли ли сте се някога и чудили ли сте се: „ Моите компютърни спецификации са достатъчни, за да играете тази игра, но как така, все още е малко изостанал и не е гладък, а? “. Ако е така, тогава сте попаднали на правилната статия. Тук ApkVenue иска да сподели съвети как да направите игрите на компютъра така, че да играете по-оптимално и гладко. Но за тези с ниски спецификации и които искат да играят най-новите HD игри сега, не го налагайте.

Искате ли да знаете какви са съветите? Нека видим 5 начина да направите играта, която играете, по-гладка и по-оптимална .

 • Как да играете игри с Android на компютър или лаптоп, без да сте бавни, въпреки че 1GB RAM
 • Как да разберем дали играта може да се играе на нашия компютър или не
 • 5 най-пиратски компютърни игри

5 съвета за гладко игране на тежки игри на компютър

1. Използвайте Windows 10

Ако вашият компютър все още е достатъчно силен, за да надстроите до Windows 10 , продължете! Тъй като Windows 10 вече поддържа DirectX 12 , игрите, които искате да играете, ще се чувстват по-оптимални. Защо? Тъй като Microsoft е преработила графичния API на DirectX 12, така че да има по-добри възможности и да е по-ефективна от предишното поколение.

Трябва да знаете 3-те най-важни компонента за игра на игри, нали? Да, така е, а именно процесор, RAM и видео графична карта. И така, тук е най-важният момент, а именно DirectX 12 има графичен API, който е по-оптимален от хардуерна страна , а именно графичната карта . Особено ако използвате AMD ATI Radeon VGA.

2. Графични настройки на драйвера

AMD ATI Radeon и NVIDIA GeForce са 2 -те най-добри разработчици на графични карти днес. Ако имате една от най-добрите им графични карти , безполезно е, ако все още не сте конфигурирали графичния драйвер . Има начини, както следва:

 • AMD ATI Radeon
 1. Щракнете с десния бутон върху Desktop> Graphics Properties или Start Menu> потърсете AMD Catalyst Control Center.
 2. Щракнете върху Gaming> 3D Application Settings, след това следвайте настройките по-долу:
 3. Щракнете с десния бутон върху Работен плот отново> Конфигуриране на превключваема графика.
 4. Настройка на всички игрови приложения на висока производителност, както е показано по-долу:
 5. Свършен.
 • NVIDIA GeForce
 1. Щракнете с десния бутон върху работния плот, след което изберете NVIDIA Control Panel.
 2. Изберете 3D настройки на мениджъра.
 3. Променете предпочитания графичен процесор от Auto select на High-performance NVIDIA процесор, както е показано по-долу:
 4. Влезте в контролния панел на NVIDIA.
 5. Изберете Настройка на настройката на изображението с визуализация.
 6. След това изберете Use my preference empahasizing, след това променете стрелката наляво за оптимална производителност.

Или можете да опитате настройките по-долу:

3. Променете режима на батерията на режим на висока производителност

Активирането на режим с висока производителност ще увеличи производителността на процесора ви с по-висока скорост, но все пак е безопасно за използване. Този режим може да подобри производителността на екрана, твърдия диск, WiFi и други компоненти. При лаптопите може да изтощи батерията малко по-бързо от режима Balance или Power Saver. Що се отнася до това как да го активирате, като щракнете с десния бутон върху иконата на батерията в лентата на задачите , след което щракнете върху Опции за захранване .

4. Избягвайте прекомерната многозадачност

Доколкото е възможно, избягвайте многозадачност или отваряне на много приложения едновременно. Освен че може да напълни RAM паметта, тя може да накара процесора да работи още по-усилено. Така например, прави видео или анимация рендиране процес , ако е възможно, избягвайте да отваряте играта, тъй като той може да натоварва процесора. Да, освен ако нямате компютър с бог спецификация.

5. Избягвайте прекомерните горещи температури

Горещите температури на компютър или лаптоп са причинени от различни фактори, особено ИГРА ! Задайте времето си за игра, така че използваното време да не е прекалено прекомерно, което може да доведе до прегряване или прегряване на вашия компютър ! Ако компонентите на компютъра са горещи, производителността на компютъра ще отслабне и игровият процес ще намалее, тъй като компонентите не работят оптимално.

Това са някои съвети или как да играете тежки игри, които ApkVenue може да предаде в тази статия, ако имате други съвети, не се колебайте да ги напишете в колоната за коментари. Надявам се, че е полезно!