Как разработчиците на Android получават пари от своите приложения?

Замисляли ли сте се някога как разработчиците на Android могат да печелят пари от приложенията или игрите, които са създали? Ето как ...

Разработването на приложения и игри за Android е работа, която е доста предизвикателна и има доста голяма заплата.

Създаването на игра или приложение е трудно . Но не всички разработчици на Android работят с други хора. Много от тях работят самостоятелно .

За разработчици, които не работят с други хора, замисляли ли сте се някога как могат да получат пари от приложенията или игрите, които са създали?

Този път JalanTikus ще обобщи различни неща, за да печели пари от приложения или игри , които са направени.

  • 6 приложения за Android, които ще ви направят по-умни
  • 5 лесни начина за създаване на приложения за Android без кодиране
  • Как да получите джобни пари със смартфон

Как разработчиците на Android получават пари от своите приложения или игри

Много от приложенията и игрите в Google Play Store могат да бъдат изтеглени безплатно . Въпреки това все още има редица начини да получите пари от създадени приложения. Следва прегледът.

1. Инсталиране на реклами

Източник на снимки: Google

Публикуването на реклами е най-добрият начин да получите допълнителни пари от приложенията, които сте създали. Можете да добавите няколко вида реклами в него, от банерни реклами, наслагващи реклами до реклами с интерес .

Уверете се, че рекламите, които публикувате , не пречат на хората, които използват приложението ви. Това е предназначено, така че лицето да не деинсталира вашето приложение.

До този момент има над 60% от приложенията за Android, които използват реклами в тях. Самият Google има носител, за да ви улесни да получите допълнителни пари, а именно Google Adsense .

2. Покупка в приложение

Снимката е предоставена от: Phone Arena

Някои от вас трябва да са закупили приложения, игри, предмети вътре, книги и филми в Google Play Store с реални пари. Е, това също помага на разработчиците да печелят допълнителни пари.

Потреблението на цифрово съдържание вече е по-лесно, тъй като няколко оператора в Индонезия могат да го използват за носители за плащане в приложението . Това означава, че можете да купувате приложения за Android, като използвате кредит.

ВИЖТЕ СТАТИИ

3. Абонаменти

Източник на снимката: knowstartup

Абонаментите или абонаментите също са начин, по който можете да си осигурите приходи от приложенията, които създавате. Можете да създадете абонаментна система с продължителност всеки месец, до веднъж годишно.

Потребителите в Индонезия също могат да използват кредит за плащане на абонаменти.

4. Свързан

Снимката е предоставена от: Universal College of Management

Четвъртият начин за разработчиците на Android да печелят пари е чрез присъединяване. Ако смятате, че приложението, което сте създали, е достатъчно голямо, изглежда, че е време да се свържете или да си сътрудничите с други хора. Някои от предимствата, които могат да бъдат получени, включват увеличаване на името на нашето приложение, получаване на нови потребители и много други.

5. Продажба на приложения

Източник на снимки: Business Insider

Ако имате възможност да създавате приложения или игри за Android, можете да се възползвате от тази възможност да продавате приложенията, които сте създали, разбира се, заедно с изходния код .

6. Продажба на потребителски данни

Източник на снимки: big.exchange

Това със сигурност не е позволено от разработчиците. Въпреки че може да донесе пари, потребителските данни са поверителни. Ако ви хванат да продавате потребителски данни на приложението си, особено поверителни данни, може да бъдете наказани .

Това са някои от начините, по които разработчиците на Android могат да печелят пари от приложения или игри на Android, които са направени. Ако имате други начини, можете да ги споделите в колоната за коментари. Късмет!

Не забравяйте да прочетете статии, свързани с приложения за Android или други интересни статии от Em Yopik Rifai .