12 вида опасни компютърни вируси 2018 | можете да създадете!

Колекция от видове вируси, които са вредни за вашия компютър и мощни начини за справяне с тях. Има антивирусно приложение, което също можете да изтеглите безплатно!

Вашият компютър често е заразен с вируси ?

Вирусите са често срещани на компютър, особено тези с операционната система Windows. Този вирус може да се разпространява чрез интернет или файлове, прехвърлени от други устройства.

По принцип компютърният вирус е вредна програма, която може да повреди системата или данните на вашия компютър и да се разпространи на други компютри.

Самите вируси варират с различен ефект. Този път ApkVenue ще ви предостави информация за това какви видове компютърни вируси са често разпространени и опасни.

Видове опасни компютърни вируси и как да ги преодолеем

Вирусите са опасни, ако останат на компютъра ви, освен че могат да изтриват данни произволно, но също така могат да повредят операционната система на компютъра ви.

Един сигурен начин за справяне с вируса е антивирусната програма . Приложение, което може да открива вируси и да ги премахва от вашия компютър.

Ето още информация за видовете компютърни вируси и как да се справите с тях:

1. Троянски

Източник на снимки: Снимка: Gatewall

Първият тип компютърен вирус е троянец .

Този вирус е вид компютърен вирус, който има способността да контролира или дори да краде данни на компютърно устройство.

Вирусите от троянски тип обикновено идват от интернет или от имейл, получени от потребителя . Обикновено, за да се справите с този тип вирус, можете да използвате софтуера Trojan Remover .

2. Червей

Източник на снимки: Снимка: sensorstechForum.com

A червей вирус тип е вид компютърен вирус, който е в състояние да създаде случайни, ненужни файлове и може да запълни твърдия диск на вашия компютър.

Освен това червеите са доста опасни, защото са способни да се развиват и размножават.

Поправката е много лесна, а именно чрез сканиране с помощта на Avast Antivirus.

Avast Software Antivirus & Security Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

3. Вирус с постоянна памет

Източник на снимки: Снимка: Pinterest

Memory Resident Virus е вид компютърен вирус, който може да зарази RAM паметта на компютъра. Ефектът от този тип вируси е да направи работата на компютъра бавна и по-ниска от оптималната.

Поправката е да се използва антивирус като Avast, Avira и други подобни.

Антивирусни приложения и приложения за сигурност Avira GmbH ИЗТЕГЛЯНЕ

4. Многостранен вирус

Източник на снимки: Снимка: Repairshala

Многостранният вирус обикновено се състои от няколко файла, които могат да заразят операционната система на вашия компютър с много ефекти, като например автоматично форматиране на твърдия диск, за да направят някои приложения неспособни да се отворят.

Поправката е да се прави редовно дефрагментиране на твърдия диск и редовно антивирусно сканиране.

5. FAT Virus

Снимката е предоставена от: Photo: Xp Tricks

Този тип вирус на таблицата за разпределение на файлове е компютърен вирус, който е способен да унищожава файлове в определени директории.

Файловете, заразени с този тип вирус, обикновено ще бъдат скрити, така че сякаш файлът е изчезнал.

Така че, ако на компютъра ви има някои файлове, които мистериозно са изчезнали , това може да е причината за вируса FAT . Начинът за справяне с него е същият като другите вируси, а именно използването на антивирус.

Следващия...

6. Вирус на директория

Източник на снимки: Снимка: FlipKarma

Directory Virus е вид вирус, който заразява файлове с разширение .exe . Може би сте стартирали .exe файл на компютъра си, но той не може да работи както обикновено.

Ако не се обработи бързо, този тип вирус може да унищожи всички exe файлове на вашия компютър. Понякога антивирусът не е достатъчен, за да се справи с този тип вирус.

Най-лошият случай е, че изисква форматиране на твърдия диск и преинсталиране на операционната система.

7. Макро вирус

Източник на снимка: Снимка: Atp Primaria

Макровирусите могат да заразяват макро файлове като .docm, .xls, .pps и други подобни. Този тип вирус често идва от имейла, който получавате.

Опитайте се да избягвате входящи чужди съобщения и редовно сканирайте компютъра си с антивирусна програма.

8. Вирус на стартовия сектор

Източник на снимки: Снимка: Информация за компютърната сигурност

Boot Sector Virus е вид вирус на компютър, който е в състояние да зарази най-малката част от компютърно устройство, наречено сектор за зареждане на диска .

Когато компютърната система работи, този тип вирус е в състояние да се премести навсякъде, за да зарази съществуващи файлове. Начинът за справяне с този вирус е да настроите твърдия си диск в Write Protect .

9. Презаписване на вируса

Източник на снимки: Снимка: Me Phim Online

Overwrite Virus е в състояние да изтрие заразени файлове или данни, без да намалява капацитета на твърдия диск на компютъра.

Така че, всъщност заразеният файл ще изчезне, но капацитетът на твърдия диск ще остане нормален, сякаш файлът все още е в директорията.

Разбира се, това ще ви накара да не се чувствате подозрителни, ако файлът е изтрит на вашия компютър. Начинът за справяне с този тип вирус е да изтриете заразения файл, така че той да не се разпространи в други файлове.

10. Вирус с директно действие

Източник на снимки: Снимка: slideshare.net

Direct Action Virus е компютърен вирус, способен да зарази Autoxec Bat типове файлове, намиращи се в директорията на твърдия диск. Този тип компютърен вирус обикновено е активен, когато операционната система се стартира за първи път .

В допълнение, този вирус също е в състояние да зарази външни устройства като твърди дискове и флашки, което е в състояние да накара този вирус да се разпространи от един компютър на друг.

Поправката е много лесна, а именно чрез редовно сканиране с помощта на антивирус.

11. Полиморфен вирус

Полиморфният вирус е името на компютърен вирус, който заразява полиморфното криптиране на данни. Този тип вирус ще има отрицателно въздействие върху данните и тяхната функция.

Този вирус може да се развие и да направи свое собствено криптиране, което може да се промени, така че за Antivirus е трудно да го открие.

Ако сте били напълно атакувани от този вид вирус, всичко, което можете да направите, е да помолите програмистите за помощ.

12. Придружаващ вирус

Е, този тип компютърен вирус е доста различен от другите вируси. Companion Virus ще дублира данните и ще ги направи във формат .com.

Разбира се, с това вашият капацитет за съхранение ще бъде изразходван. Можете да се справите с този вирус с антивирус.

Създаване на собствен вирус

Вирусите не са толкова сложни и трудни за правене, можете да шегувате с приятелите си, като просто използвате Notepad с няколко команди за кодиране в него.

Има различни видове вируси / хакване, които можете да създадете, включително Създаване на вирус за изключване, Постоянно изключване на интернет, Caps Lock Virus и много други.

Можете да видите пълния метод в статията на ApkVenue по-долу:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Най-доброто антивирусно приложение

Преди да сте били изложени на вирусите по-горе, би ли било по-добре, ако първо сте използвали антивирус, за да ги избегнете. Антивирусът е полезен за откриване и премахване на вирусни файлове, които атакуват вашия компютър.

По принцип всички форми на антивирусни програми са еднакви по функция и производителност. Разликата обаче е само във въвеждането на антивируса към самия вирус. Примери за компютърни вируси, които се елиминират от NOD32, са троянски коне, червеи, FAT и други.

Може да се каже, че антивирусът, който се актуализира непрекъснато при последните разработки на компютърни вируси, е добър антивирус. В момента ApkVenue използва NOD32 Antivirus за основния компютър.

ESET Antivirus & Security Apps ИЗТЕГЛЯНЕ

Неща, които трябва да се имат предвид, за да защитите компютъра си чрез NOD32 :

  1. Сканирайте компютъра
  2. Изтриване на файлове от карантината (файлове, затворени за увреждане на устройството)
  3. Сканирайте всеки флаш диск или външен твърд диск, прикрепен към вашия компютър.

Правейки редовно горното, компютърът ви ще бъде защитен от лоши вируси. Е, ако искате друг антивирус, можете да видите в предишната статия на Jaka относно най-добрия антивирус за компютър.

Това са 10 опасни компютърни вируса, които често срещате на компютрите и как да се справите с тях. Грижата за вашия компютър не е само отвън, но трябва да се грижите и за него отвътре.

Не забравяйте, че всички устройства, които имат операционна система, имат възможност да бъдат заразени със злонамерен вирус като вашия смартфон.

Кой вирус атакува вашето компютърно устройство, момчета? запишете го в колоната за коментари, за да може да се обсъжда. Не забравяйте да харесвате и споделяте.

Ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за компютърните вируси или други интересни статии от Даниел Кахяди .