wifi indihome бавен? това е причината и как да го поправите!

WiFi IndiHome бавно прекъсва вашите виртуални дейности? Запознайте се с функциите, причините и начините за справяне с WiFi IndiHome изцяло тук!

IndiHome slow е със сигурност един от проблемите, които имате или дори често изпитвате, когато се абонирате за този домашен WiFi.

Всъщност IndiHome е един от най-големите доставчици на интернет услуги (ISP) в Индонезия, както и най-популярната и най-широко използваната, знаете ли, банда.

Въпреки това интернет услугите IndiHome са същите като всички други, тъй като не винаги се обслужват безупречно. Понякога могат да възникнат проблеми, които карат вашата интернет връзка IndiHome да се забави.

За тези от вас, които изпитват този проблем, ApkVenue има правилното решение как да се справят с бавен WiFi IndiHome, който можете веднага да практикувате у дома.

Характеристики, причини и начини за преодоляване на най-новите IndiHome Slow 2020

Ако се направи списък, може би всеки месец има бавни проблеми с IndiHome, изпитвани от клиентите. Независимо дали се забавя IndiHome през юли 2020 г. , IndiHome се забавя през август 2020 г. и т.н.

Това състояние трябва да е много обезпокоително за ежедневните дейности, нали? Освен това много от вас също трябва да изпълняват задания и да работят от вкъщи заради вируса Corona, който никога не отшумява.

Следователно трябва да идентифицирате характеристиките, причините и начините за преодоляване на следния пълен бавен WiFi IndiHome .

Характеристиките на смущения, които карат WiFi IndiHome да се забави

Преди да влезете в раздела за това как да се справите с бавния IndiHome, трябва да знаете характеристиките на смущенията, които възникват при интернет връзката IndiHome.

Този вид смущения могат да възникнат по всяко време по една или друга причина, дори до интернет услуги от доставчици на интернет услуги от същия клас като IndiHome.

Идентифицирането на тези характеристики също е важно, за да ни накара да разберем повече за параметрите на нормалната интернет връзка и каква е разликата между тези, които изпитват смущения.

1. Не може да се свърже с интернет

Интернет връзката IndiHome не само се забавя внезапно, но и смущения могат да причинят изобщо да не се свързва устройството, което използвате .

Този вид разстройство понякога може да възникне и причините могат да бъдат различни и разбира се начинът на справяне с него е различен .

Когато почувствате, че всички устройства IndiHome са инсталирани правилно и сметките на IndiHome са платени, когато се случи нещо подобно, можете да сте сигурни, че има мрежов проблем.

2. По-бавна от обичайната връзка

Когато изтегляте файл от определен сайт и виждате по-ниска от обичайната честотна лента за изтегляне , това не е задължително да се дължи на смущения.

Тъй като за измерване на скоростта на интернет връзка скоростта на изтегляне не може да се използва като точен индикатор. Тъй като сайтът може да ограничи скоростта на изтегляне на своите потребители.

За да сте сигурни, че вашата интернет връзка IndiHome е бавна, използвайте сайт за тестване на скоростта за вашата интернет връзка , като Speedtest и други сайтове.

Когато видите, че скоростта, показана от сайта, е по-ниска от обикновено, тогава тези данни могат да бъдат еталон, че по това време има прекъсване.

Как да преодолеем бавното WiFi на IndiHome

Сигурни ли сте, че IndiHome WiFi е бавен и се случва по различен начин от обикновено? Ако е така, сега е моментът да преминете към обсъждане как да се справите с бавния WiFi на IndiHome .

Има различни начини, по които можете да опитате да решите проблема с интернет IndiHome внезапно по този начин.

Джака умишлено обсъжда повече от една колекция от методи поради различни причини и различни начини за справяне с тях. Ето някои методи, които можете да използвате, за да преодолеете бавния IndiHome.

1. Рестартирайте използвания рутер

Рутерът е едно от устройствата, което често е причината IndiHome да е бавен.

Устройството, което отговаря за посредника за устройствата, използвани с интернет, понякога изпитва грешки, след като се използва известно време, което може да доведе до смущения в скоростта на интернет.

Процесът на рестартиране обикновено помага за елиминиране на грешки, които възникват на рутера, който използвате, и често може да бъде изход за бавни интернет връзки IndiHome, банда.

2. Ограничете броя на потребителите

Освен грешка в използваното устройство, причината за бавния WiFi IndiHome може да възникне и защото има твърде много свързани устройства .

Ако вашата скорост на интернет IndiHome е само 10Mbps / s и има повече от 5 свързани устройства, скоростта, получена от всяко устройство, ще бъде много малка.

Нещо повече, ако едното устройство се изтегля, връзката на другото устройство може драстично да бъде намалена .

За да видите броя на активните потребители, как да влезете в администраторското меню, въведете паролата си на рутера и вижте колко устройства са свързани. Ако са твърде много, ограничете броя на потребителите, така че интернет отново да работи безпроблемно.

3. Изчистете кеша в браузъра

Бавен ли е интернетът IndiHome, когато се използва за сърфиране? Възможно е браузърът, който използвате, да съхранява твърде много кеш .

Кеш паметта може да доведе до бавна интернет връзка, която използвате, тъй като кешът съдържа данни от сърфиране, които сте правили преди.

Съхранението на твърде много кеш може да бъде тежест за работата в интернет браузъра, както и причина за бавен IndiHome.

Изчистете кеша в браузъра , който използвате за ускоряване на интернет връзката при достъп до интернет през използвания браузър.

4. Използвана скорост на надстройка

Ако описаните по-рано методи ApkVenue не могат да разрешат защо IndiHome е бавен, може би трябва да увеличите скоростта на използвания интернет пакет .

Тази бавна интернет връзка може да възникне, защото моделът на използване на интернет ви изисква по-бърза и по-стабилна връзка .

Изберете пакета IndiHome, който по-добре отговаря на вашите нужди за увеличаване на скоростта на интернет, като същевременно избягвате бавни проблеми като този.

Причини за бавен WiFi на IndiHome

След като знаете как да се справите с бавния IndiHome, също е добра идея да знаете за причините за забавянето на IndiHome.

Знаейки защо IndiHome WiFi е бавен може да ви помогне да се самодиагностицирате, какви проблеми се случват и как да ги разрешите.

Ето някои неща, които могат да накарат вашата интернет връзка IndiHome внезапно да се забави.

1. FUP е надвишил лимита

Въпреки че интернет, който използвате, е етикетиран като неограничен интернет , Правилата за честна употреба или по-известна като FUP все още се прилагат.

Ако вашето използване на интернет е надвишило ограничението на IndiHome FUP, използваната скорост на интернет ще бъде автоматично намалена .

Начинът за ускоряване на IndiHome, който в този случай е бавен, е възможен само чрез надстройка на пакета, който използвате.

2. Увредено устройство или устройство с грешка

Факторът, който често остава незабелязан, защо IndiHome WiFi е бавен, е повреда на използваното устройство .

Повреда или грешка на рутера, инсталиран WiFi и използваният оптичен кабел могат да нарушат интернет мрежата и да бъдат по-бавни от обикновено.

Уверете се, че всяко устройство, което използвате, функционира правилно, за да избегнете забавяне на използваната скорост на интернет.

3. Е в ремонт или възниква прекъсване на мрежата

Този трети фактор не може да бъде измамен по никакъв начин и можете само да изчакате, докато бавният проблем с интернет IndiHome изчезне от само себе си.

За да се гарантира, че услугите, които предоставя, са винаги в най-добро състояние, понякога процесът на поддръжка се извършва от IndiHome и това може да доведе до проблеми със скоростта на интернет.

В допълнение, мрежови прекъсвания могат да възникнат и поради една или друга причина, която прави интернет интернет IndiHome внезапно бавен .

Това са някои начини, които можете да направите, за да разрешите бавния проблем IndiHome WiFi, банда.

Такива неща все още са възможни дори с услугите на ISP от клас IndiHome.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя, да бъде полезна за всички вас и да се видим в следващата статия.

Прочетете също статии за IndiHome или други интересни статии от Restu Wibowo .