5 начина да конвертирате PDF в Word на компютър / лаптоп и Android, безплатно!

Ето как лесно да конвертирате PDF в Word. Просто трябва да следвате как да конвертирате PDF в Word в тази статия за Android и PC, онлайн и офлайн (актуализация 2020).

Искате ли да редактирате съдържанието на PDF файл, например да създадете формуляр или да копирате и поставите съдържанието на PDF електронна книга като дипломна работа или училищна задача?

Понастоящем има много сайтове за доставчици на електронни книги, които можете да изтеглите чрез абонамент или безплатно, например можете да изтеглите файл Scribd и да получите PDF файл.

Но трябва да сте били блокирани от PDF файл, който не сте могли да редактирате или нещо подобно, нали? Решението е да знаете как да конвертирате PDF в Word, банда!

Не е нужно да се притеснявате! Тук ApkVenue ще ви даде ръководство за това как лесно да конвертирате PDF в Word , както на компютър / лаптоп, така и на мобилен телефон с Android.

Как да промените PDF в Word

Този път ApkVenue ще обсъди как да конвертирате PDF файлове в Word онлайн и офлайн, но офлайн изисква допълнителни приложения .

Тъй като наистина разбираме вашите нужди, тук ще обсъдим само как да конвертирате PDF в Word безплатно , така че портфейлът ви да може да диша свободно.

Какво представляват PDF и Word файловете?

Преди да знаете как да конвертирате PDF файл в Word, така че да може да се редактира, първо трябва да знаете какво представляват PDF и Word файловете , как са и други неща, банда.

PDF , което означава Portable Document File , е файл, който ви позволява да четете електронни документи на различни устройства като компютри или мобилни телефони.

За първи път PDF е създаден от компанията Adobe , компанията, която стои зад най-доброто приложение за редактиране на снимки Adobe Photoshop , и е пуснат за първи път през 1993 г.

Самият PDF има предимства пред други файлови формати, като например поддържане на използването на електронни подписи и използване на изображения в по- остър векторен формат .

Докато файловете на Word обикновено срещате в софтуера на Microsoft Word , частта от Microsoft Office, която се превърна в най-успешния продукт на Microsoft .

Сега този тип файл е признат от широката аудитория като универсален стандарт и вече се използва от други приложения за документи като Google Docs , банди.

Word файловете също са разделени на двата най-известни формата, а именно .DOC и .DOCX . Тогава каква е разликата?

DOC формат

.DOC е разширение, което се използва от пускането на Word за MS-DOS и дори се използва за Windows или MacOS устройства до 2006 г.

Този формат е по-тежък и по-голям, което може да достигне десетки MB, особено ако съдържанието на файла съдържа много снимки и таблици.

DOCX формат

Самият .DOCX е наследник на .DOC формата, разработен през 2006 г., за да побере все по-мултимедийни документи.

Най-поразителната разлика е .DOCX форматът ще се почувства по-лек с малък размер на файла и сега форматът .DOC не се използва широко.

Сега, след като тази кратка учебна сесия приключи, сега ApkVenue ще влезе в основната дискусия, започвайки от това как да промените PDF в Word на лаптоп или компютър, след това на мобилен телефон, банда!

1. Как да конвертирате PDF в Word Online чрез уебсайт на конвертор

Първият метод, който можете да използвате като начин за конвертиране на PDF в Word без приложение, е да използвате услуга за онлайн конвертор .

Има много сайтове, които предоставят услуги за конвертиране на PDF в Word онлайн без софтуер и тук ApkVenue ще използва безплатен сайт, а именно Convert Online Free .

Стъпка 1: Посетете уеб сайта Convert Online Free

 • Посетете сайта Convert Online Free ( //convertonlinefree.com/ ), след което отидете в раздела PDF в Word . След това качете PDF файла, който искате да конвертирате, като щракнете върху бутона Избор на файл .

Стъпка 2: Изберете PDF файл

 • Изберете PDF файла, който искате да конвертирате в Word, след което щракнете върху Отваряне .

Стъпка 3: Конвертиране на PDF в Word

 • Следващият начин да конвертирате PDF в Word е да кликнете върху Convert и файлът автоматично ще бъде обработен за няколко минути.

Стъпка 4: Изберете папка за съхранение

 • В зависимост от настройките в приложението на браузъра ви ще бъдете помолени да изберете папка за съхранение или промененият файл ще отиде директно в папката за изтегляне .

Освен използването на сайт за услуги за конвертори , има и начини за конвертиране на PDF в Word офлайн, като се използват допълнителни приложения, които ApkVenue ще обсъди следващата.

2. Как да промените PDF на Word офлайн чрез UniPDF софтуер

Както и преди, има няколко приложения за конвертиране на PDF, които можете да използвате, ако искате да конвертирате PDF в Word на офлайн лаптоп. Е, тук ApkVenue ще използва приложението UniPDF .

Стъпка 1: Инсталирайте UniPDF

 • Изтеглете и инсталирайте софтуера UniPDF чрез линка, който ApkVenue е предоставил по-долу. Изпълнете стъпките за инсталиране на софтуера както обикновено.
ИЗТЕГЛЕТЕ приложения

Note:


Di versi gratis dari UniPDF, pengguna hanya dapat mengubah PDF ke Word sebanyak 3 kali sehari.

Стъпка 2: Стартирайте софтуера

 • Ако е така, стартирайте софтуера UniPDF и щракнете върху бутона + Добави в долната част, за да добавите PDF файла, който искате да конвертирате.

Стъпка 3: Изберете PDF файл

 • Изберете PDF файл в конкретна директория на вашия компютър или лаптоп и щракнете върху Отвори .

Стъпка 4: Конвертиране на PDF в Word

 • След това се уверете, че сте избрали Word в менюто Output Format . Ако имате, просто щракнете върху Конвертиране .

Стъпка 5: Изберете папка за съхранение

 • След това изберете местоназначение на папка, за да запишете получения файл на Word и щракнете върху бутона OK .

Стъпка 6: Готово

 • Изчакайте няколко минути, за да се появи прозорецът за завършено преобразуване . Тук можете да изберете Отваряне на преобразувани файлове, за да отворите директно файла на Word или Отворете пътя на изходния файл, за да отворите папката за съхранение.

Приложението UniPDF предоставя няколко други формата освен Word, но не и Excel . Но не се притеснявайте, ApkVenue има и ръководство за това как да конвертирате PDF в Excel , банда!

Ако все още смятате, че това приложение не е подходящо, ApkVenue все още има препоръки за друго приложение за преобразуване на PDF в Word, а именно Adobe Acrobat Pro .

3. Как да конвертирате PDF в Word безплатно чрез Adobe Acrobat Pro

Може би много от вас са запознати с приложението за четене на Adobe Acrobat Reader PDF и това приложение има по-силни „роднини“.

Е, приложението Adobe Acrobat Pro има по-сложна функционалност, защото може да се използва като начин за конвертиране на PDF в Word на лаптоп и за редактиране на PDF, банда.

Стъпка 1: Инсталирайте Adobe Acrobat Pro

 • Изтеглете и инсталирайте първо приложението Adobe Acrobat Pro .

Note:


Meskipun Adobe Acrobat Pro adalah aplikasi berbayar kamu bisa menggunakan free trial selama 7 hari.

Стъпка 2: Отворете Adobe Acrobat Pro

 • Стартирайте Adobe Acrobat Pro и отворете PDF файла, който искате да конвертирате в Word.

Стъпка 3: Конвертиране на PDF в Word

 • За да започнете да конвертирате PDF в Word, всичко, което трябва да направите, е да отидете в менюто File -> Export To -> Microsoft Word -> Word Document или Word 97 - 2003 Document .

Стъпка 4: Запазете файла

 • След това просто изберете директорията за съхранение, името на файла и щракнете върху бутона Запазване, за да запазите файла на Word. Лесно е, нали?

Това приложение е малко тежко, но за тези, които търсят начин да конвертират PDF в Word, така че да могат да се редактират и да не са объркани, Adobe Acrobat Pro е най-надеждната банда.

Ако смятате, че резултатът от вашия Word файл е твърде голям, можете да опитате да използвате приложение за компресиране на PDF, за да намалите размера на PDF файла, преди да бъде преобразуван.

4. Как да конвертирате PDF в Word без допълнителни приложения

Е, за тези от вас, потребители на приложението Microsoft Word 2013 и след това, приложението е предоставило начин за конвертиране на PDF в Word офлайн, банда.

Стъпка 1: Отворете Microsoft Word

 • Отворете и стартирайте Microsoft Word и отидете направо във Файл> Отваряне (Ctrl + O) . След това веднага избирате PDF файла, който искате да конвертирате, след което щракнете върху Отвори .

Стъпка 2: Конвертиране на PDF

 • Уверете се, че ще се появи изскачащ прозорец, който ви казва, че PDF файлът ще бъде преобразуван в Word и щракнете върху бутона OK . Изчакайте процеса на преобразуване да завърши.

Наистина практично, нали? За да направите вашия Word файл толкова чист, колкото PDF, уверете се, че вече знаете как да направите съдържание в Microsoft Word, банда!

5. Как да конвертирате PDF в Word на мобилни устройства

Имате нужда от начин за лесно конвертиране на PDF в Word, но нямате достъп до лаптоп или компютър? Отпуснете се, защото ApkVenue ще обсъди и как да конвертирате PDF в Word на мобилния си телефон , банда!

Можете да използвате приложения за Android като PDF Converter , за да ви помогнете, ако PDF файлът, който искате да конвертирате, е на вашия мобилен телефон. Е, ето как!

Стъпка 1: Изтеглете приложението PDF Converter

 • Изтеглете и инсталирайте приложението PDF Converter, което можете да изтеглите чрез връзката, предоставена от ApkVenue по-долу.
ИЗТЕГЛЕТЕ приложения

Стъпка 2: Отворете приложението PDF Converter

 • Стартирайте инсталираното приложение PDF Converter, след което докоснете иконата +, за да добавите файла, който искате да конвертирате . Отидете в раздела PDF или докоснете Преглед, за да намерите други файлове.

Стъпка 3: Изберете PDF файл

 • След това просто изберете и докоснете PDF файла и след това изберете опцията DOC Word Document .

Стъпка 4: Конвертиране на PDF в Word

 • След това отново изберете избрания формат на Word. Препоръчваме да използвате опцията Word Document (* .docx) . Ако е така, всичко, което трябва да направите, е да напишете името на файла и да изберете OK .

Стъпка 5: Готово

 • Изчакайте, докато процесът на преобразуване на Word завърши. Ако е така, можете да изберете Преглед на файл, за да отворите файл на Word с приложение, например Microsoft Word на Android, банда.

В допълнение към това как да конвертирате PDF в Word на Android, можете да опитате и как да създадете PDF на мобилен телефон с Android, което се оказва наистина лесно, знаете ли!

Препоръчано приложение за конвертор на PDF

За да ви улесни, освен приложенията, които ApkVenue спомена по-горе, има няколко други приложения в PDF към Word, които можете да използвате на мобилния си телефон.

1. PDF в Word Converter (Android)

Аз самият използвах PDF в Word Converter , знаете ли! Оказва се, че това приложение е много лесно за използване и наистина може да улесни конвертирането на вашите PDF файлове.

О, да, това приложение също не е твърде голямо по размер. Така че няма да изяде твърде много от паметта на вашия мобилен телефон с Android, банда.

Подробности PDF в Word Converter
Разработчик Cometdocs.com Inc.
Минимална ОС Android 4.0.3 и по-нови версии
Размер на файла 16.6MB

Изтеглете приложението PDF в Word Converter тук:

ИЗТЕГЛЕТЕ приложения

2. PDF Conversion Suite (Android)

Освен това има PDF Conversion Suite, който е изтеглен повече от 1 милион пъти в Play Store. Не само Word, това приложение поддържа повече от 30 формата за конвертиране от PDF.

ApkVenue силно препоръчва PDF Conversion Suite, ако наистина се нуждаете от приложение за конвертор на PDF в Word.

Подробности PDF Conversion Suite
Разработчик Малки интелигентни приложения
Минимална ОС Android 4.0.3 и по-нови версии
Размер на файла 24MB

Изтеглете приложението PDF Conversion Suite тук:

Офис приложения и бизнес инструменти Офис и бизнес инструменти от Tiny Smart Apps ИЗТЕГЛЕТЕ

3. В PDF (iOS)

Освен Android, се оказва, че можете също да конвертирате PDF файлове в Word на вашия iPhone или iPad въз основа на операционната система iOS. Към самия PDF можете да изтеглите и използвате безплатно!

Тук можете лесно да конвертирате вашия PDF файл в Word на iPhone и iPad. Наистина интересно, нали?

Подробности Към PDF
Разработчик Darsoft Inc.
Минимална ОС iOS 8.0 и по-нови версии
Размер на файла 97MB

Изтеглете приложението To PDF тук:

Изтеглете в PDF чрез App Store

Е, това е ръководство за това как да промените PDF в Word онлайн без приложения и офлайн, както и за компютри / лаптопи и за телефони с Android от Jaka, банда.

За тези от вас, които са объркани как да създадете PDF, ApkVenue има и няколко съвета как да промените пълния JPG в PDF формат от онлайн, офлайн и от компютър или Android.

Моля, споделете и коментирайте тази статия, за да продължите да получавате информация, съвети и трикове и новини за технологиите от JalanTikus.com.

Прочетете също статии за PDF приложения или други интересни статии от Naufaludin Ismail