10 предимства и недостатъци на oppo a3s, които трябва да бъдат известни

Обмисляте ли да закупите HP Oppo A3s? Не се притеснявайте, проверете тази статия, за да разберете предимствата и недостатъците на Oppo A3s

Търсите готин смартфон с много функции? Няма нужда да се бъркате, банда. Има толкова много мобилни телефони Oppo, които могат да отговорят на вашите нужди.

Е, Oppo A3s могат да бъдат опция за тези от вас, които търсят малък мобилен телефон на достъпна цена. Въпреки че е издаден от миналата година, Oppo A3s все още е примата.

Освен предимствата и недостатъците на Oppo A3s, този един мобилен телефон все още е уверен в насочването към пазара на входно ниво, въпреки че има много нови мобилни телефони от неговите конкуренти.

Спецификации на Oppo A3s

На пазара има 2 вида HP Oppo A3s. Първият е избор от 2GB RAM с 16GB вградена памет и избор от 3GB RAM с 32GB вградена памет .

Въпреки това, спецификациите на Oppo A3s RAM 2GB не се различават много от спецификациите на Oppo A3s RAM 3GB. Всичко е същото, с изключение на RAM и вътрешната памет.

За повече подробности можете директно да проверите таблицата, съдържаща пълните спецификации на HP Oppo A3s по-долу:

Подробности Спецификации на Oppo A3s
Екран IPS LCD 6,2 инча


Съотношение 19: 9 (~ 271 ppi плътност)

Процесор Qualcomm Snapdragon 450 (14 nm)


Окта-ядрен 1,8 GHz Cortex-A53

Предна камера 8 MP, f / 2.2
Задна камера 13 MP, f / 2.2, AF


2 MP, f / 2.4, сензор за дълбочина

RAM 2GB / 3GB
Памет 16GB / 32GB
Батерия 4230 mAh
Цена 1 400 000 IDR (2 GB RAM)


1 700 000 IDR (3 GB RAM)

10 плюсове и минуси на Oppo A3s

След като видя пълните спецификации, ApkVenue ще обсъди някои от предимствата и недостатъците на Oppo A3s. Като се започне от функциите, батерията, производителността и други.

Ако търсите съображения за закупуване на мобилен телефон Oppo A3s, може би статията на ApkVenue за този може да ви помогне при избора.

Вместо да ставате нетърпеливи, по-добре е просто да проверите следната статия на ApkVenue относно предимствата и недостатъците на Oppo A3s, които трябва да знаете.

Предимствата на Oppo A3s

Ето някои от предимствата на Oppo A3s, които могат да бъдат ориентир за тези от вас, които искат да си купят този супер евтин мобилен телефон.

1. Дизайн, който е наистина млад

Мобилните телефони на Oppo са насочени най-вече към младото поколение. Затова Oppo проектира своите мобилни телефони по възможно най- стилния начин , банда.

HP с лъскав външен вид е с дебелина само 8,2 мм . Тъй като е тънък, Oppo A3s изглежда още по-луксозен и със сигурност е хубаво да се държи.

Червените и лилавите варианти на Oppo A3s също не са лепкави, знаете ли, банда. Много подходящ за млади хора, които искат да останат на излизане с ограничен бюджет .

2. Добра камера

Една от точките за продажба, която Oppo иска да подчертае, е камера с добри снимки. Въпреки че е евтин, Oppo A3s е възприел технологията с двойна камера.

Първата камера с 13MP резолюция има бленда или 2.2 бленда , докато другата камера има 2MP резолюция с 2,4 бленда и сензор за дълбочина .

Не е Oppo, ако не добавите функцията AI Beauty 2.0 . С тази функция ще изглеждате по-красиви, когато правите снимки с Oppo A3s.

3. Голям екран

Големите екрани се превърнаха в тенденция за днешните смартфони. Естествено, защото днешните мобилни телефони все повече се използват за игра на игри или стрийминг на филми.

Екранът с ширина 6,2 инча и резолюция 1520 x 720 пиксела ще осигури много вълнуващо мултимедийно изживяване за своите потребители.

Въпреки че е широк, този екран на мобилен телефон все още реагира, наистина. Допълнителният прорез в горната част на мобилния телефон прави този мобилен телефон да изглежда по-луксозен от цената.

4. Функция за отключване с лице

Отключването с лице е първокласна функция, която първоначално се използва само от 7 милиона водещи мобилни телефона . Очевидно тази функция присъства и на бандата Oppo A3s.

За разлика от други мобилни телефони в своя клас, които все още използват сензори за пръстови отпечатъци , Oppo A3s се осмели да вгради първокласни функции в този 1 милион мобилен телефон.

Сензорът за пръстови отпечатъци ще бъде безполезен, ако пръстите ви са мокри или носите ръкавици. Загубата на изтънченост с отключване с лице е на този един мобилен телефон.

5. Изпълнение на Yahud

Oppo A3s вгражда чипсет Snapdragon 450 с 14 nm производствен процес, който е доста мощен в своя клас. Този чипсет има 8 ядра с честота 1,8 GHz .

В допълнение към чипсета, този мобилен телефон е снабден и с доста добра RAM, банда. Oppo A3s има Antutu резултат от 74 409 , което е достатъчно добро за HP на цена от 1 милион.

Има 2 варианта на RAM, от които можете да избирате, а именно 2GB и 3GB RAM. Колкото по-висока е RAM паметта, разбира се мобилният ви телефон ще бъде по-бърз и по-гладък при работа.

6. Дълготрайна батерия

Мобилен телефон с доста добра игрална производителност със сигурност е безполезен, ако батерията е наистина бърза, банда. Е, не е нужно да се притеснявате за това.

Причината е, че Oppo A3s има достатъчно голям капацитет на батерията, който е 4230 mAh . С този голям капацитет можете да играете игри, да гледате видеоклипове и да проверявате социалните медии с по-голямо удовлетворение.

В режим на готовност Oppo твърди, че този един мобилен телефон може да издържи до 18 часа , знаете ли. Наистина невероятно, банда!

7. Все още има 3,5 мм Jack & Infrared

Въпреки че е изоставен от много производители на мобилни телефони, всъщност наличието на 3,5 мм и инфрачервен жак много се пропуска от потребителите на мобилни телефони, знаете ли.

Както знаем, слушалките с usb жак тип-c са наистина скъпи. За да надхитрите, трябва да похарчите пари, за да закупите USB Type-C към 3,5 мм адаптер.

Освен тези две функции, Oppo A3s е оборудван и с функция за FM радио , която може да ви придружи, когато сте твърде късно.

Липса на Oppo A3s

Тъй като тази статия разглежда предимствата и недостатъците на Oppo A3s, не е честно, ако ApkVenue говори само за предимствата му.

Ето и недостатъците на Oppo A3s.

1. Не бързо зареждане

Въпреки че има достатъчно голям капацитет на батерията и добър живот на батерията, Oppo A3s все още не е оборудван с функции за бързо зареждане .

Без функцията за бързо зареждане, зареждането на батерия с капацитет от 4230 mAh определено ще отнеме много време. Особено ако пускате мобилния си телефон.

Естествено, банда. Името му също е евтини мобилни телефони. Определено има функции, които са изрязани от Oppo A3s.

2. Не Full HD резолюция на екрана

Oppo A3s има доста голям екран, който е 6,2 инча. Въпреки това този мобилен телефон все още има малка резолюция на екрана.

Това е доста жалко, защото изображението, което се показва на екрана на Oppo A3s, няма да е толкова добро, колкото на мобилен телефон с по-голяма разделителна способност, например Full HD .

Имайте предвид обаче, че Oppo A3s е евтин мобилен телефон от класа Rp1 милиона. Странно е, че мобилният телефон от този клас има такава първокласна резолюция на екрана.

3. Без сензор за пръстови отпечатъци

Oppo A3s вече не използва сензор за пръстови отпечатъци и използва по-сложен сензор за отключване на лицето .

Въпреки това функцията за отключване на лице Oppo A3s е само 2D, а не 3D. Това прави разпознаването на лица неточно и лесно за разбиване.

Междувременно, по-точен и бърз пръстов отпечатък се смята за много по-добър от 2D сензора за отключване на лице, използван от Oppo A3s.

Това е статията на ApkVenue относно предимствата и недостатъците на Oppo A3s, които трябва да знаете. След като прочетете тази статия, Oppo A3s ли е подходящият телефон за вас?

Напишете отговора си заедно с причината в колоната за налични коментари, банда!

Прочетете също статии за Oppo или други интересни статии от Prameswara Padmanaba