8 приложения за създаване на анимирани видеоклипове (android и pc)

Искате ли да научите как да направите анимирано видео за начинаещи? Опитайте първо следното безплатно приложение за създаване на анимирани видеоклипове за Android и PC (Актуализация 2021)

Искате ли да научите как да направите анимиран видеоклип, но не знаете откъде да започнете? Спокойно, сега има толкова много, знаете, приложението прави безплатни анимирани видеоклипове лесно.

Създаването на анимирани видеоклипове също може да бъде алтернатива за тези от вас, които искат да създадат канал в YouTube, но не са уверени пред камерата.

В тази дискусия ApkVenue ще препоръча няколко приложения, които можете да използвате на компютър, лаптоп или мобилен телефон с Android. Хубавото е, че следните приложения са с отворен код и разбира се можете да ги използвате безплатно.

Само в Индонезия има няколко страхотни анимации на YouTuber, които имат изгледи от стотици хиляди до милиони таблети. Наречете го Puppeteer Pelo , Animasinopal или как така?

И така, трябва да знаете канала на YouTube по-горе, нали? За тези от вас, които искат да бъдат като тях, тук ApkVenue ще ви даде препоръка за приложение, за да направите най-доброто анимирано видео 2021, което можете да опитате.

1. FlipaClip (Приложение за създаване на анимирани видеоклипове на Android)

Източник на снимки: play.google.com

Първо, има FlipaClip, който дори се превърна в едно от приложенията за избор на редактори за създаване на анимации на Android, което ви кара да не се съмнявате в способността му, банда.

Потребителският интерфейс, който FlipaClip предлага е съвсем прост, където можете да правите скици, раскадки и анимации в него.

FlipaClip поддържа използване на почти всички смартфони и таблетни устройства, включително тези, които използват стилус като Samsung S Pen .

Можете да експортирате анимацията си в MP4 или GIF формат и да я споделите навсякъде, като TikTok, Instagram, YouTube и други.

Подробности FlipaClip: Анимационна анимация
Разработчик Visual Blaster LLC
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 31MB
Изтегли 10 000 000 и повече
Рейтинг 4.3 / 5 ( Google Play )

Изтеглете приложението FlipaClip тук

Apps Productivity Visual Blasters LLC ИЗТЕГЛЯНЕ

2. Начертайте карикатури 2

Източник на снимки: play.google.com

Ако не искате да се притеснявате да рисувате себе си, можете да използвате приложението Draw Cartoons 2, което предоставя различни шаблони за знаци , които можете да използвате безплатно.

В приложението Draw Cartoons 2 всичко, което трябва да направите, е да изберете символа, който искате да въведете, и да регулирате движението на героя на всеки кадър .

Освен това можете също да въведете желания глас и музика, така че след това да можете да го конвертирате в MP4 видео формат, банда.

Подробности Рисувайте карикатури 2
Разработчик Заливка Мобилни карикатури
Минимална ОС Android 4.4 и по-нови версии
Размер 75MB
Изтегли 10 000 000 и повече
Рейтинг 4,5 / 5 ( Google Play )

Изтеглете приложението Draw Cartoons 2 тук

Приложения Видео и аудио Zalivka Mobile Cartoons ИЗТЕГЛЕТЕ

3. Стик възли

Източник на снимки: play.google.com (Можете да направите как да правите страхотни анимационни видеоклипове на Stickman чрез приложението Stick Nodes на мобилен телефон с Android.)

Кой не знае героите на стикмена ? Знаете ли, този герой е адаптиран в различни медии, от стик игри до анимация.

Е, можете да създадете свой собствен Стик анимация използване приложение, наречено стик възли , която има доста сложни функции.

Точно както преди, трябва само да преместите героя на стикера във всеки кадър, за да направите движение.

Тук можете да експортирате анимацията във формат GIF. За съжаление, за да експортирате във формат MP4, пълен с музика, първо трябва да платите за версията Pro, тук.

Подробности Stick Nodes: Stickman Animator
Разработчик ForTheLoss Games
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 25MB
Изтегли 1 000 000 и повече
Рейтинг 4.0 / 5 ( Google Play )

Изтеглете приложението Stick Nodes тук

Приложения Видео и аудио ForTheLoss Games ИЗТЕГЛЕТЕ

4. Pencil2D Animation (Проста анимация Video Maker Application)

Източник на снимки: techjockey.com

За потребителите на персонални компютри и лаптопи има Pencil2D Animation, който, както подсказва името, е полезен за създаване на 2D анимационни видеоклипове, известни още като двуизмерни и подходящи за използване от начинаещи, банди.

За тези от вас, които обичат да рисуват комикси, сега можете да надградите уменията си, като ги превърнете в движещи се изображения, знаете ли. Особено ако умеете добре да използвате таблетка за писалка .

Можете да използвате Pencil2D Animation напълно безплатно, без да е необходимо да плащате стотинка абонаментна такса.

Нещо повече, това приложение е достъпно и за няколко платформи за потребители на Windows, MacOS и Linux.

Минимални спецификации Pencil2D анимация
операционна система Windows XP / Vista / 7/8 / 8.1 / 10 (32-битова / 64-битова)
Процесор Двуядрен процесор Intel или AMD @ 2GHz или по-добър
Памет 2GB
Диаграма 1GB VRAM
DirectX DirectX 9.0c
Съхранение 100MB

Изтеглете Pencil2D Animation тук

Apps Video & Audio Pencil2D Анимация ИЗТЕГЛЕТЕ

5. Аниматор

Следващата препоръка за приложение за анимационно видео от ApkVenue е Animaker . Можете да получите това приложение безплатно и, разбира се, лесно за използване, банда.

С това приложение можете да създавате 6 вида анимирани видеоклипове. Като се започне от инфографика, 2D анимация, дъски , типография и други.

Animaker е идеален за тези от вас, които искат да направят анимация за кратко време. Освен това, това приложение разполага и с FullHD качествени функции и видео оформления , от които просто трябва да избирате.

Минимални спецификации Аниматор
операционна система Windows 7/8 / 8.1 / 10 (32-битова / 64-битова)
Процесор Двуядрен процесор Intel или AMD @ 2GHz или по-добър
Памет 2GB
Диаграма 1GB VRAM
DirectX DirectX 9.0c
Съхранение 200MB

Изтеглете Animaker тук

6. Synfig Studio

Източник на снимката: synfig.org (Synfig Studio предлага урок на официалната си страница, който прави създаването на анимирани видеоклипове още по-лесно за начинаещи.)

Имайки механизъм, подобен на предишния Pencil2D, можете също така да използвате този софтуер, наречен Synfig Studio, безплатно и без необходимост от абонамент.

Въпреки че се оплаква от наличието на стар потребителски интерфейс , Synfig Studio предлага обучителен видео урок, наличен на официалната си страница.

Подходящ за тези от вас, които тепърва стартират канал в YouTube с анимирана концепция за разказване на истории като Dalang Pelo или Animasinopal, тук!

Някои от основните функции, които Synfig Studios имат, а именно Vector Tweening , Layers and Filters и Bone Movement за движещи се изображения.

Минимални спецификации Synfig Studio
операционна система Windows 7/8 / 8.1 / 10 (32-битова / 64-битова)
Процесор Двуядрен процесор Intel или AMD @ 2GHz или по-добър
Памет 2GB
Диаграма 1GB VRAM
DirectX DirectX 9.0c
Съхранение 200MB

Изтеглете Synfig Studio тук

Приложения за видео и аудио Synfig ИЗТЕГЛЯНЕ

7. OpenToonz

Източник на снимки: graphicmama.com

След това има OpenToonz, което е персонализиране на псевдоним за разработка на приложение за създаване на 2D анимация, наречено Toonz, което наистина е с отворен код .

Само за да знаете, някои от анимационните филми на Studio Ghibli, като „Принцеса Mononoke“ и „Тайният свят на Arrietty“, са направени с приложението OpenToonz.

Нещо повече, OpenToonz предлага и няколко други функции като GTS , Effects и KumoWorks, които също са били използвани от това известно японско анимационно студио.

Също като основата, софтуерът OpenToonz също е с отворен код, така че можете да го изтеглите безплатно за потребители на Windows и MacOS.

Минимални спецификации OpenToonz
операционна система Windows 7/8 / 8.1 / 10 (64-битова)
Процесор Двуядрен процесор Intel или AMD @ 2.5GHz или по-добър
Памет 4 гигабайта
Диаграма 1GB VRAM
DirectX DirectX 9.0c
Съхранение 500MB

Изтеглете OpenToonz тук

Приложения Видео и аудио DWANGO Co., Ltd. ИЗТЕГЛИ

8. Blender (Най-популярното и MultiPlatform приложение за анимация)

Източник на снимката: blender.org

За тези от вас, които искат да знаят как да правят 3D анимирани видеоклипове, се оказва, че има и софтуер с отворен код, който можете да използвате безплатно, наречен Blender .

Не само за начинаещи, Blender все още се използва от професионалисти за различни нужди, като например създаване на анимирани видеоклипове.

Blender също е в състояние да прави 3D моделиране , да прави игри, проследяване на движението и др. Blender се предлага на няколко платформи, започвайки от Windows, MacOS и Linux.

Минимални спецификации Блендер
операционна система Windows 7/8 / 8.1 / 10 (32-битова / 64-битова)
Процесор Двуядрен процесор Intel или AMD @ 2GHz или по-добър
Памет 16 ГИГАБАЙТА
Диаграма 4GB VRAM
DirectX DirectX 10.0
Съхранение 500MB

Изтеглете Blender тук

Apps Photo & Imaging Blender Foundation ИЗТЕГЛЯНЕ

Е, това е препоръката за приложение за най-добрата видео анимация за 2020 г. за телефони и лаптопи с Android, която можете да използвате при нужда.

Всъщност, първия път, когато го използвате, ще ви бъде трудно. Точно като това, което ApkVenue прегледа в това как да правите анимирани видеоклипове на мобилен телефон с Android преди, банда.

Ако обаче продължите да учите и изпробвате много готина анимация, вашите умения със сигурност ще продължат да се подобряват. Успех и надявам се полезен!

Прочетете също статии за приложения или други интересни статии от JalanTikus .