5 начина за отстраняване на повредена SD карта, без форматиране!

Нечетима SD карта? Не се притеснявайте, просто следвайте тези стъпки, за да поправите повредена SD карта, без да я форматирате!

Как да поправите повредена SD карта всъщност е много лесно, особено ако сте имали няколко проблема със SD картата нечетлива.

Всъщност, въпреки че най-новите смартфони днес са оборудвани с голямо пространство за съхранение на вътрешна памет, използването на SD карта, известна още като SD карта, все още изглежда опция.

Просто, разбира се, този носител за съхранение със сигурност няма да избегне името, проблемът със SD картата е повреден , започва да става нечетлив, данните са повредени и много други.

Е, за да поправим този път ApkVenue има 5 начина да поправите повредена SD карта, които са лесни и наистина ефективни, за да опитате!

Как да коригирам повредена SD карта

Източник на снимката: klikforklik.com

Подобно на SSD дисковете за лаптопи, SD картите на пазара днес, разбира се, се предлагат с различни видове, скорости и капацитети, които могат да бъдат съобразени с вашите нужди.

Започвайки от най-ниския капацитет, който е 4GB, до 2TB, което е доста голямо за SD карта.

За съжаление потребителите често се сблъскват с проблема с повредена SD карта, като нечетима SD карта, която пречи на дейности, особено ако на нея се съхраняват всички данни, снимки и видеоклипове.

Вместо да се объркате по този въпрос, ApkVenue обобщи различни начини за поправяне на карта с памет, която изобщо не може да се чете, особено за вас.

1. Почистете картата с памет (Как да поправите повредена SD карта без форматиране)

Източник на снимки: lovemysurface.net (Един от най-често срещаните начини за отстраняване на повредена SD карта е почистването на конектора).

Ако картата с памет не е прочетена или открита, когато е поставена в смартфона, първата стъпка в това как да поправите повредена SD карта, която можете да направите, е да почистите наличния конектор .

По този начин можете също да поправите повредена SD карта, без да е необходимо да я форматирате, банда. Създайте пълен начин, направете следните стъпки:

 • Извадете SD картата от вашето устройство, като например смартфон, камера или екшън камера.
 • След това почистете медната плоча (жълтеникав цвят), която функционира като съединител с гума. Втрийте внимателно, докато се почувствате чисти.
 • Ако е така, поставете го обратно в приспособлението и се уверете, че повредената SD карта е прочетена или не.

Ако методът за поправяне на тази напълно повредена карта с памет е успешен, можете също да използвате SD картата повторно за съхраняване на различни файлове, включително изтегляне на видео от YouTube.

2. Опитайте SD картата на друг смартфон

Източник на снимката: wirecutter.com

Друг начин за отстраняване на повредена SD карта, който е най-лесно да се направи, е да опитате SD картата на друг смартфон .

Това със сигурност може да установи дали повредата наистина е настъпила на картата с памет или дори на слота за памет на вашия смартфон, банда.

Номерът е просто да поставите SD картата, която сте премахнали, и да я поставите в друг смартфон с Android. Проверете дали SD картата може да бъде открита и може ли да функционира правилно или не.

Ако се окаже, че картата с памет е нечетлива на Samsung, Vivo или друг мобилен телефон, тогава можете да продължите към това как да поправите следващата повредена SD карта по-долу.

3. Проверете за грешки чрез компютър / лаптоп

Източник на снимки: videohive.com (Друго решение за отстраняване на повредена карта с памет е проверка за грешки чрез компютър / лаптоп).

След това можете също да проверите за грешки първо чрез компютър или лаптоп , за да видите дали вашата SD карта има проблем или не.

Този трик е и това, което можете да направите, ако SD картата не може да бъде форматирана, банда. За стъпките можете да следвате, както следва.

 • За първи път поставете SD картата в смартфона и я свържете към компютъра / лаптопа с помощта на кабел за данни.
 • Ако сте свързани, сменете режима от режим на пренос на медия (MTP) на режим за масово съхранение (MSC) .
 • След всичко, което трябва да направите, е отворен Explorer (Windows + E), след това щракнете с десния бутон върху на SD карта диск . Изберете менюто Свойства> Инструменти> Проверка на грешки и изчакайте процесът да завърши.
 • Направете Eject след завършване на процеса и проверете дали SD картата се нормализира или не.

Ако се окаже, че начинът за отстраняване на повредена SD карта на този е успешен, ApkVenue препоръчва незабавно да архивирате данните, в случай че един ден този проблем се появи отново.

Тъй като в много случаи често има проблеми, при които файловете се повреждат след преместване на SD картата и това се случва внезапно, банда.

Е, за това как да направите резервно копие на повредена SD карта, можете да прочетете следната статия на ApkVenue: Най- лесният и бърз начин за архивиране на данни .

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Форматирайте чрез HP Android

Източник на снимки: androidcentral.com

Ако сте безнадеждни и наистина не ви е грижа за данните, съхранявани в нея, можете веднага да форматирате SD картата, така че тя да се върне към нормалното и да може да се използва отново.

Първият метод и със сигурност най-лесният е да форматирате директно чрез мобилен телефон с Android, без да е необходимо да използвате допълнителни приложения.

След това, какви са стъпките за отстраняване на повредена SD карта с помощта на този метод?

 • Уверете се, че SD картата е свързана с Android смартфона, който използвате. След това отидете в Settings> Storage> Portable съхранение и изберете вашата SD карта с кола .
 • Изберете менюто Настройки за съхранение> Формат> Изтриване и форматиране . Изчакайте процесът да приключи и изберете Готово.
 • И накрая, всичко, което трябва да направите, е да проверите SD картата дали е форматирана и връща към нормалното.

Имайте предвид обаче, че ако направите този метод, всички данни, включително приложенията, които се преместват на SD картата, също ще бъдат изтрити, а, банда!

Note: Langkah format kartu SD di HP Android bisa berbeda-beda untuk setiap tipe. Namun secara umum langkah yang dilakukan hampir sama seperti di atas.

5. Форматирайте чрез компютър / лаптоп

Източник на снимки: echoboxaudio.com (Най-ефективният начин за справяне с повредена SD карта е да я форматирате чрез лаптоп / компютър).

Повредената SD карта все още греши, въпреки че е форматирана на Android? Просто се успокой!

Освен че го правите директно на мобилен телефон с Android, можете също да форматирате SD картата чрез компютър / лаптоп за по- напреднали и перфектни резултати. Ето как:

 • Свържете SD картата с помощта на четец на карти и изчакайте тя да се свърже. Ако все още има данни, можете първо да ги архивирате на компютър / лаптоп.
 • След това отворете Explorer (Windows + E), след което изберете устройството на SD картата. Щракнете с десния бутон, след което изберете менюто Формат ...
 • Изпълнете стъпките за форматиране на SD картата и изчакайте процесът да приключи. Ако сте върнали данните на SD картата и се уверете дали може да се използва или не.

За пълните стъпки за форматиране на SD карта на компютър / лаптоп и Android можете да прочетете изцяло следната статия: Как да форматирате SD карта на компютър, лаптоп и Android Mobile!

ВИЖТЕ СТАТИИ

Така че горе-долу става въпрос за това как да поправите повредена и нечетлива SD карта с памет заедно с пълните стъпки. Ако все още не работи, опитайте отново!

Прочетете също статии за SD карти или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .