как да защитя външния твърд диск с парола | данните са безопасни!

Данните на външните твърди дискове често съдържат важни неща. Е, ApkVenue иска да ви каже как да защитите външен твърд диск с парола, така че данните ви да са в безопасност.

Имате ли външен твърд диск, банда? Какво правиш? Повечето твърди дискове се използват за съхраняване на колекции като най-добрите филми, аниме и други важни неща.

Понякога има поверителни файлове, които не трябва да бъдат известни на другите. И така, ако някой провери твърдия ни диск, какво правите? Дайте защита, моля!

Следователно този път ApkVenue иска да сподели как да защитите външния си твърд диск с парола, така че данните ви да са в безопасност под контрол!

Как да защитим външните твърди дискове с парола

Наличието на външни твърди дискове в живота ни носи много предимства. Ние можем да носим нашите файлове по-гъвкаво, за да могат да се използват навсякъде и по всяко време.

Разбира се, искаме данните, които трябва да бъдат в безопасност, банда. Има няколко начина, по които можете да направите, за да дадете на твърдия си диск парола за сигурност.

В тази статия ApkVenue ще ви даде пет различни начина. Нещо?

1. С приложения за твърд диск по подразбиране

Някои външни твърди дискове като Sony , Western Digital или SanDisk вече предоставят функция за заключване на твърдия диск с удостоверяване с парола.

Повечето твърди дискове обаче все още нямат тази функция, така че трябва да инсталирате допълнителни приложения, за да осигурите защита на вашия твърд диск .

2. Използване на StorageCrypt

Първото приложение, което ApkVenue ще ви препоръча, е StorageCrypt . Можете да го изтеглите от тук!

Как да го използвате, ApkVenue ще обясни по-долу:

 • Отворете инсталираното от вас приложение StorageCrypt .

 • Свържете твърдия диск с лаптопа.

 • Изберете вашето устройство с твърд диск , като изберете менюто Избор на дисково устройство .

 • Изберете Бързо криптиране от менюто Режим на шифроване . Можете също така да изберете дълбоко криптиране, което е по-дълго, но има по-високо ниво на сигурност.

 • Изберете Пълно в менюто Преносима употреба .

 • Въведете паролата два пъти. След това натиснете бутона Encrypt, докато се появи звуков сигнал . Готово, вашият твърд диск има парола.

Ако искате да премахнете паролата на външния си твърд диск , трябва да направите няколко неща. Първо, трябва да намерите файл, наречен SClite.exe в папката SClite .

Стартирайте приложението и въведете паролата. Щракнете върху Decrypt, за да премахнете паролата.

3. Използване на USB защита от копиране

Друг начин да поставите парола на външния си твърд диск е да използвате приложението USB Copy Protection .

Това приложение е подобно на предишното приложение, с изключение на това, че USB защита от копиране може да осигури многостепенен потребителски достъп при необходимост.

За това как да даде собствената си парола, ApkVenue ще обясни по-долу, банда:

 • Изтеглете и инсталирайте приложението USB Copy Protection . Къде е изтеглянето? Тук банда!

 • След това свържете твърдия диск към лаптопа. По-късно вашият твърд диск ще се появи в раздела Избор на дискове .

 • Изберете твърдия диск, на който искате да изберете да присвоите парола.

 • Щракнете върху раздела Разрешение . Е, тук можете да зададете достъп за множество потребители. Има четири вида достъп, а именно Четене , Писане , Пълен и Персонализиран . Можете също да зададете различна парола за всеки потребител.

 • След това изберете раздела Опции, за да зададете силата на криптиране и името на клиента .

 • Щракнете върху раздела ** Шифроване сега, след което въведете паролата два пъти. Свършен!

Ако искате да премахнете паролата, можете просто да въведете това приложение и да влезете с администраторския акаунт. Щракнете върху менюто Управление на File и изберете Complete Unprotect .

Така че има няколко начина да защитите сигурността на вашия външен твърд диск с помощта на парола. С това вашите данни ще бъдат защитени от пиратство!

Прочетете също статии за Hardisk или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah