13 най-ефективни начина за спестяване на батерията на iPhone

Батерията на iPhone се изтощава бързо? Спокойно, банда. Опитайте се да направите следните начини да спестите батерията на iPhone, така че батерията да не е разточителна и да може да издържи цял ден.

Apple винаги подобрява живота на батерията на iPhone . Дори най-новият iPhone, а именно 11 Pro Max, се твърди, че има най-дълъг живот на батерията.

Но е друга история, ако използвате стар тип iPhone или версия под най-новия продукт. Често трябва да усещате, че батерията е доста разточителна, нали?

Следователно в тази статия ApkVenue ще ви покаже няколко начина за спестяване на батерията на iPhone, както за iPhone 7, iPhone 6, iPhone 5, така и за iPad.

Как да спестите батерията на iPhone, за да го направите по-траен

1. Не затваряйте приложението

Нека започнем с разсейването на мита за спестяване на батерията. Потребителите на iPhone са склонни да спират приложения, когато не се използват.

Това е логично, така че приложението да не изсмуква батерията от фона. Можете да направите това, като щракнете двукратно върху бутона Начало и плъзнете нагоре върху приложението, което искате да затворите.

Всъщност този метод не е съвсем правилен. Затварянето на приложение ще накара RAM да работи отново от нулата, когато приложението се отвори. Това продължава да изтощава батерията, ако продължи.

Всъщност Apple също не препоръчва това и потвърди, че затварянето на приложението няма да увеличи мощността на батерията.

2. Премахнете приложенията за източване на батерията

Можете да видите списък с най-разточителните приложения в менюто за използване на батерията . За да направите това, отидете в Настройки> Общи> Батерия и плъзнете надолу.

Тук ще видите кои приложения са пили най-много батерия през последните 24 часа или последните 7 дни, банда.

Ако намерите приложение, което не е твърде важно или се използва рядко, можете да го изтриете и да потърсите приложение с подобна функция, която е по-ефективна от батерията.

3. Изтрийте приложението Facebook

Както ApkVenue каза по-рано, животът на батерията се влошава от приложенията за източване на батерията, една от които е Facebook .

Не е тайна, че е известно, че това приложение губи батерията. Facebook също така призна, че приложението му за iOS използва много ресурси във фонов режим.

Според The Guardian, изтриването на приложението Facebook може да спести батерията на iPhone с до 15 процента. Все още можете да осъществите достъп до Facebook чрез приложението на браузъра.

Други начини за спестяване на батерията на iPhone ...

4. Изключете AirDrop

AirDrop е функция на iPhone, която изисква Bluetooth връзка, която ви позволява да прехвърляте файлове като снимки на iPhone устройство.

За съжаление тази функция е класифицирана като разточителна батерия, банда. За това се уверете, че сте изключили AirDrop iPhone и го включете само когато е необходимо.

По този начин можете да спестите повече използване на батерията, тъй като функцията AirDrop е изключена, така че спира да консумира енергия.

5. Изключете Raise to Wake

Raise to Wake е функция, която позволява на iPhone да се включва автоматично при повдигане. Така че, не е нужно да натискате нито един бутон, за да включите вашия iPhone.

Въпреки че улеснява, когато искате да видите часовника или известията на iPhone, за съжаление тази функция всъщност събужда iPhone по-често и увеличава консумацията на батерията.

Следователно деактивирането на тази функция ще ви помогне да спестите батерия. За да го изключите, преминете към Настройки > Дисплей и яркост . Превъртете надолу, след това плъзнете бутона Raise to Wake надясно.

6. Изключете фоновите приложения

Спестяването на батерията на iPhone може да стане и чрез деактивиране на по-малко важни приложения, които работят във фонов режим, известни още като Background App Refresh .

Колкото повече приложения получават достъп до функцията Background App Refresh , това означава, че колкото по-високо приложението изяжда батерията на iPhone.

За да го деактивирате, отидете в Settings > General > Background App Refresh . След това изберете приложението, което смятате за по-малко важно.

Не всички приложения се нуждаят от тази функция, например игри. Но за приложенията за съобщения трябва да включите тази функция, банда.

7. Изключете известията на заключения екран

Приложенията, изпълнявани по подразбиране, ще покажат известие на заключения екран, което включва вашия iPhone за лесно гледане.

Добре, наистина. Но отново не всички приложения трябва да използват тази функция. Нещо повече, защото трябва да жертвате живота на батерията.

Колкото по-малко приложения са разрешени, толкова по-малко време е активен екранът и толкова по-добър живот на батерията.

За щастие можете да персонализирате известията, които искате да се показват на заключения екран. За да направите това, отидете в Настройки > Известия >, след това изберете приложението и изключете опцията Показване на заключен екран .

8. Съкратете автоматично заключване

Автоматичното заключване или времето за изчакване преди смартфонът да е в режим на готовност може да бъде начин да направите батерията на iPhone по-дълго.

Ако искате наистина да спестите батерия, ApkVenue препоръчва да изберете най-краткото време, което е 30 секунди . Така че, когато iPhone не го прави, той се заключва.

За нормална ежедневна употреба обаче е по-удобно да използвате 2 минути. Просто го коригирате според нуждите. Как да го настроите отворете Настройки > Общи > Автоматично заключване .

9. Активирайте режима на ниска мощност

Режимът с ниска мощност ще деактивира приложенията, работещи във фонов режим, ще намали яркостта на екрана и ще намали някои ефекти.

В допълнение, тази функция може също да потисне работата на процесора, така че да консумира по-малко енергия от батерията, банда.

Тази функция трябва да се активира, когато наистина трябва да спестите батерия. Но ако е в ежедневна употреба, не е необходимо да го активирате, защото това ще попречи на работата на iPhone.

За да активирате функцията Low Power Mode на iPhone, можете да отидете в Settings > Battery и да включите Low Power Mode .

10. Услуга за ограничаване на местоположението

От пускането на iOS 13, функцията за локално обслужване получи допълнителни функции. Сега можете да зададете кога iPhone да споделя данни за местоположението на всяко приложение, което се използва.

Спестяването на батерията на iPhone не означава, че трябва да изключите тази важна функция, но трябва да управлявате кои приложения имат право да използват тази функция за местоположение.

Тази функция прави вашия iDevice по-умен. Но ако разрешите много приложения, той има потенциала да засмуче батерията бързо.

Можете да управлявате тази функция, като отворите Настройки > Поверителност > Услуги за местоположение . Превъртете надолу, за да видите на кои приложения е разрешен достъп до местоположението.

11. Деактивирайте автоматичните изтегляния и актуализации на приложения

Най-добрите приложения за iPhone винаги предоставят редовни актуализации и носят най-новите, по-сложни функции.

Можете да изберете да изтеглите или актуализирате приложението или не. Някои приложения обаче могат да извършват автоматични актуализации.

Когато батерията на iPhone е в ниско състояние , актуализирането на приложението със сигурност може допълнително да изтощи заряда на батерията и да я накара да свърши бързо.

За това можете да деактивирате автоматичното изтегляне и актуализации, за да предотвратите актуализирането на iPhone, когато батерията е изтощена.

12. Възползвайте се от функцията Dark Mode

Тази функция кара темата на iPhone да стане черна и да изглежда по-хладна. Не само темите, дори менюто на плъзгача, потребителският интерфейс и няколко приложения също променят цвета.

Присъствието на Dark Mode в iOS 13 обаче не е само въпрос на външен вид. Всъщност Dark Mode е доказано, че пести батерия, особено на iPhone, които използват OLED екрани.

Когато активирате тъмния режим на iPhone, консумацията на батерията става още по-икономична. Това е така, защото екранът не трябва да осветява тъмни области.

Черният цвят на фона също ще сведе до минимум работата на iPhone, за да можете да го използвате по-дълго, банда.

13. Увеличете здравето на батерията

За да проверите състоянието на батерията, отидете в Settings > Battery > Battery Health . В менюто има описание на Максимален капацитет .

Максималният капацитет на батерията над 80 процента може да се каже като здрав. Можете също така да се възползвате от опцията Оптимизирано зареждане на батерията, за да увеличите максимално зареждането на батерията.

Освен това можете да извършите и калибриране на батерията, което е процесът на нормализиране на батерията, така че капацитетът на батерията да се отчита правилно и точно от системата.

Как да калибрирате батерията на iPhone се извършва чрез източване на батерията, докато тя е напълно мъртва, след което я заредете напълно, когато е изключена. Просто го правите веднъж месечно.

Е, това беше начин да спестите батерията на iPhone, който можете да опитате за различни версии на iOS. По този начин, разбира се, мощността на батерията може да продължи по-дълго.

Освен това спестяването на батерията на iPhone може едновременно да поддържа здравето на батерията, така че тя да е по-трайна и дълготрайна, банда.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Tia Reisha .