как да използвам rufus, инсталирам windows 10 flash disk capital!

Как да използваме Rufus за инсталиране на Windows 10 със светкавица е най-мощното решение за тези от вас, чийто лаптоп няма DVD-ROM (Актуализация 2020)

Windows е операционна система за компютър / лаптоп с най-много потребители в света. Една от основните причини е поради високото ниво на съвместимост с изключителни програми.

Обикновено се нуждаете от CD / DVD, за да инсталирате Windows на вашия компютър. За съжаление в днешно време има толкова много нови компютри / лаптопи, които не са оборудвани с CD-ROM.

Но не е нужно да се притеснявате, банда! Причината е, че сега има практичен начин за тези от вас, които искат да инсталират Windows, без да е необходимо да купуват външен DVD-ROM .

Знаете, само с флаш диск и приложението Rufus можете да използвате най-новия Windows. И така, как използвате Rufus за инсталиране на Windows? Хайде, вижте по-долу!

Как да използвам Rufus за инсталиране на Windows 10 (Актуализация 2020)

В тази статия ApkVenue ще обясни подробно как лесно да използвате Rufus. Не само това, ApkVenue ще прегледа и малко за функциите и употребите на Rufus.

Вместо много шум, по-добре е просто да прочетете изцяло тази статия, банда!

Какво е Rufus и какво прави?

Източник на снимки: Как да използвам Rufus за инсталация на Windows без CD

Rufus е приложение или софтуер, който обикновено се използва за създаване на стартиращ флаш диск, така че да може да се използва като носител за инсталиране на операционна система. Не само Windows, но и за Linux и т.н.

Rufus, разработен от самата Akeo , е безплатен псевдоним, който можете да изтеглите и използвате безплатно. В допълнение, Rufus също има малък размер, по-малко от 1MB, банда.

В момента Rufus се предлага във версията на Rufus 3.11 с промяна във външния вид, която е по- лесна за ползване и разбира се по-практична за използване за начинаещи.

Въпреки това все още има много, които са любопитни как да използват Rufus 3.1, който всъщност е по-стар от последната версия. Горе-долу същото, банда.

Пълното ръководство за използване на Rufus Windows 10

Е, сега просто преминаваме директно към основната тема, а именно как да използваме Rufus за Windows инсталации само с флаш като капитал.

За да го улесни, ApkVenue е включил пълни инструкции със снимки, за да можете успешно да направите това сами у дома. Вижте го !

За да направите стартиращ флаш диск , първо се уверете, че имате файл за съхранение на Windows 10 във формат .iso . В допълнение, разбира се, осигурете и флаш диск с минимален капацитет от 8GB.

Ако всичко е готово, следвайте инструкциите на ApkVen по-долу:

Стъпка 1 - Изтеглете Rufus

 • След като потвърдите някои от изискванията по-горе, първо трябва да изтеглите Rufus и да го инсталирате на вашия компютър или лаптоп.

 • За връзката за изтегляне на Rufus ApkVenue го предостави по-долу.

Инструменти за разработчици на приложения Akeo ИЗТЕГЛЯНЕ

Стъпка 2 - Инсталирайте Rufus

 • Инсталирайте Rufus, както бихте инсталирали софтуер за компютър или лаптоп. Ако е така, можете да включите флаш устройството към вашия компютър или лаптоп и да отворите приложението Rufus, което е инсталирано по-рано.

 • Ако е така, приложението Rufus ще изглежда като изображението по-долу. Уверете се, че колоната Device показва вашето флаш устройство заедно с общото място за съхранение, което имате.

Стъпка 3 - Подгответе Windows 10 ISO

 • След това, за да създадете Windows 10 стартиращ флаш диск , всичко, което трябва да направите, е да изберете менюто SELECT и да отидете в директорията, където сте запазили Windows 10 във формат .iso .

 • Изберете файла, след което щракнете върху Отвори, за да отворите.

Стъпка 4 - Windows 10 ISO настройки

 • Сега изборът Boot ще покаже коя версия на Windows 10 използвате.

 • На този етап се уверете, че сте избрали схема на дял: MBR и Target system: BIOS (или UEFI-CSM), като влезете в падащото меню .

Стъпка 5 - Изберете Форматиране на стартиращ Flashdisk

 • На Формат Options раздела , можете да промените името на стартиращ флаш диск , който използвате в етикет том колона . Можете да промените според вашите желания.

 • След това се уверете, че файловата система: NTFS и отворете Показване на разширени опции за формат и не забравяйте да проверите, както е показано на изображението по-долу.

Стъпка 6 - Започнете да създавате стартиращ Flashdisk

 • Ако се уверите, че всичко е наред, просто щракнете СТАРТ, за да стартирате процеса, използвайки Rufus за инсталиране на Windows 10.

 • Преди това ще се появи прозорец с предупреждение, който ви информира, че светкавицата ще бъде форматирана, щракнете върху OK, за да продължите.

Стъпка 7 - Изчакайте стартиращия Flashdisk

 • Изчакайте процеса на създаване на стартиращ флаш диск, който отнема 10-12 минути в зависимост от размера на Windows 10 и скоростта на флаша, който използвате, момчета .

Стъпка 8 - Готово

 • Ако лентата за напредъка е зелена и гласи ГОТОВО, това означава, че стартиращата ви светкавица е готова за използване.

 • Всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху бутона ЗАКРИВАНЕ и да извадите своя флаш диск, за да инсталирате Windows 10.

Как да инсталирам Windows 10 с помощта на Flashdisk

След като всички горепосочени процеси приключат, сега е моментът да инсталирате Windows 10 на вашия компютър / лаптоп, банда. За пълния метод можете да видите в следната статия:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Така че как да използвате Rufus за инсталиране на Windows 10 с помощта на стартиращо флаш устройство . Така че не е нужно да се занимавате с CD / DVD, които са по-лесно повредени, нали? Успех и късмет!

Прочетете също статии за Windows или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .