това е как да преместите android данни към android най-лесно

За тези от вас, които са мързеливи да избират приложения и да сортират данни за прехвърляне към новия си смартфон, JalanTikus има няколко съвета за преместване на данни от стария ви смартфон към новия ви смартфон.

Наличието на нов смартфон наистина може да ни развълнува. Проучването на функциите на новия смартфон, виждането на „чистото“ чекмедже на приложението и пренареждането на външния вид на нов смартфон наистина са забавни неща. Но това, което най-много ви мързи за новия смартфон, е преместването на данни и изтеглянето на приложения, които са на стария ви смартфон.

За тези от вас, които са мързеливи да избират приложения и да сортират данни за прехвърляне към новия си смартфон, JalanTikus има няколко съвета за преместване на данни от стария ви смартфон към новия ви смартфон. Просто вижте как да го направите!

  • 5 причини хората да купуват нови смартфони, къде са вашите причини?
  • 10 неща, които трябва да направите на нов смартфон, номер 8 е много важен!
  • За да не съжалявате, обърнете внимание на това, преди да купите нов смартфон!

6 лесни начина за прехвърляне на стари данни към нов Android смартфон

Тук JalanTikus споделя три метода, които можете да използвате, а именно с Google, опциите, предоставени от производителите, и с приложения на трети страни.

Google

За всеки акаунт Google винаги предоставя безплатно 15 GB облачно хранилище, което можете да използвате за съхранение на вашите данни, от снимки, документи, до видеоклипове, дори чрез услугата Google Drive. В този първи метод ще използвате услугата Google Drive за преместване на данни от стария си смартфон в нов смартфон.

На първо място, уверете се, че ви остава достатъчно място за съхранение в Google Диск, за да съхранявате данните, които искате да преместите, като проверите drive.google.com. Ако това е достатъчно, следващото нещо, което трябва да направите, е да отидете в Настройки> Архивиране и нулиране , след това активирайте Автоматично възстановяване и се уверете, че акаунтът ви в Google е акаунтът, който ще се използва за архивиране. След това докоснете „Архивиране на данните ми“ .

Самата тази функция ще съхранява всички данни, свързани с Google Calendar, запазен Wi-Fi, тапет на началния екран, настройки на Gmail, дата и час, данни и настройки от приложения на трети страни. За снимки и музика приложенията Google Photos и Google Music автоматично ще архивират всяка снимка и музика на вашия смартфон.

Източник на снимки: Източник: Android Central

За да възстановите данните, които сте архивирали на стария си смартфон, когато новият ви смартфон за първи път се зарежда, попълнете акаунта си в Google, който сте използвали за архивиране на данни на стария си смартфон, след което натиснете Restore .

Office Apps & Google Business Tools ИЗТЕГЛЕТЕ

Производствени опции

За тези от вас, които използват смартфони от Samsung и LG, те са подготвили свои собствени функции за тези от вас, които искат да мигрират към новия си смартфон.

Samsung Smart Switch

Източник на снимката: Източник: CNet

Услугата, пусната от Samsung и ви улеснява да преминете към смартфон Galaxy, предлага трансфер на данни по лесен и бърз начин. Наличието на няколко метода за прехвърляне на данни, като например използване на Wi-Fi Direct, USB кабел и извличане на данни от iCloud, улеснява прехвърлянето на данни на вашите стари и нови смартфони.

Как да използвате Samsung Smart Switch е наистина лесно, трябва само да влезете в приложението, да изберете стария си смартфон като подател и новия си смартфон като приемник. Ако е така, всичко, което трябва да направите, е да изберете кои данни искате да изпратите.

Приложения Производителност Samsung ИЗТЕГЛЯНЕ

LG Mobile Switch

Източник на снимки: Източник: Forecovery

Почти подобно на Samsung Smart Switch, LG Mobile Switch предлага и услуги за пренос на данни от един смартфон към LG смартфон с Wi-Fi Direct, USB кабел и с microSD. Самата тази функция има опростен потребителски интерфейс, който го прави лесен за работа.

Не се различава много от услугата Samsung Smart Switch, начинът да я управлявате е само чрез отваряне на приложението LG Mobile Switch на вашите две устройства. Изберете стария си смартфон като подател и по-късно това приложение автоматично ще се свърже с новия ви смартфон. Трябва само да изберете всички данни, които искате да преместите.

Производителност на приложения LG ИЗТЕГЛЯНЕ

Приложения на трети страни

За тези от вас, които не харесват двата метода по-горе, JalanTikus избра три приложения в Google Play Store, които имат функция за прехвърляне на данни от стария ви смартфон към новия ви смартфон.

Копирайте моите данни

От всички приложения в Google Play Store, които имат функция за прехвърляне на данни, това приложение според JalanTikus е най-простото и „точно в целта“. Трябва само да свържете новите и старите си смартфони към една и съща Wi-Fi мрежа и да отворите приложението Copy My Data на двата си смартфона.

Ако е така, докоснете „Към или от друго устройство през WiFi“ на новия си смартфон и изчакайте това приложение да открие стария ви смартфон. Когато бъде открит, щракнете върху новия си смартфон и на екрана на стария ви смартфон ще се появи ** 4-цифрен ПИН ** и ще го въведете на новия смартфон.

След това това приложение веднага ще прехвърли данни под формата на снимки, видеоклипове, контакти и календари към новия ви смартфон. За съжаление не можете да изберете кои данни да изберете и кои не.

Производителност на приложения LG ИЗТЕГЛЯНЕ

Изпращайте навсякъде

За разлика от предишното приложение, Send Anywhere има функция, която ви позволява да изберете кои данни искате да изпратите и кои не. Това приложение също има по-широк спектър от поддръжка на файлове, отколкото други приложения, като PDF, аудио, приложения и други.

Начинът, по който работи това приложение, не се различава много от предишното приложение. След като двете устройства са свързани, старият ви смартфон ще покаже 6-цифрен код , който трябва да въведете на новия си смартфон.

Можете също да прехвърляте данни от вашия смартфон към компютър и да ги изтеглите по-късно. След като качите данните, които искате да изпратите, ще получите връзка за изтегляне на данните.

Estmob Inc. Приложения за прехвърляне на файлове ИЗТЕГЛИ

Клонирайте го

От двете приложения, които JalanTikus спомена по-горе, това приложение е може би най-пълното и лесно за използване поради удобния за потребителя интерфейс. Трябва само да зададете стария си смартфон като подател, а новия смартфон като приемник и да свържете двата.

Не забравяйте, уверете се, че и двата ви смартфона са в една и съща Wi-Fi мрежа . След това избирате кои данни искате да преместите, като започнете от снимки, видеоклипове, SMS, дневници на обажданията и вашите настройки могат да бъдат прехвърлени на новия ви смартфон.

Производителност на приложения SuperTools Corporation ИЗТЕГЛЯНЕ

Е, по-лесно е от всякога да прехвърляте данни от стария си смартфон към нов смартфон.