как да си направим WhatsApp чат бот, подходящ за тези, които имат бизнес!

WhatsApp chatbot може да ви помогне да отговорите бързо на всяко входящо съобщение. Можете да персонализирате отговора на съобщението, както за личен, така и за бизнес.

В момента WhatsApp е едно от приложенията, които са много популярни в ежедневието, както за лични, така и за бизнес цели.

Ако имате онлайн бизнес и комуникирате с клиенти чрез приложението WhatsApp, може да бъдете претоварени, като отговаряте на съобщения от клиенти един по един.

Ако сте претоварени, входящите съобщения могат да се натрупват и по-дълго ще отговаряте на съобщения от клиенти. Въпреки че можете да създадете WhatsApp chatbot, за да отговаряте автоматично на съобщения.

Създайте WhatsApp Chatbot

За да използвате функцията за автоматичен отговор , опитайте да използвате приложение, за да създадете WhatsApp chatbot, банда.

WhatsApp chatbot е вид приложение на трета страна, което можете да използвате, за да отговорите на всяка дума, която получавате от входящите съобщения.

След като получи входящо съобщение, ботът ще изпрати съобщение за отговор според думите в своята база данни, банда.

С този бот можете не само да отговаряте на съобщения на клиенти, но и да отговаряте директно на съобщения от приятели или групи. Отговорът ви от WhatsApp, разбира се, е много бърз, банда.

Използване на AutoResponder за WhatsApp

Едно от приложенията, които можете да използвате за създаване на WhatsApp chatbot, е AutoResponder за WhatsApp .

Това приложение за автоматичен отговор ще отговори на всяко съобщение от подателя с едно съобщение за отговор от вашия WhatsApp.

По този начин няма риск приложението WhatsApp да бъде забранено, защото не изпращате разговори в чата, а изпращате съобщения само до един получател, банда.

 • Стъпка 1: Инсталирайте приложението AutoResponder for WhatsApp.

 • Стъпка 2: Отворете приложението, кликнете върху Настройки за известяване . Активирайте достъпа до известия за приложението AutoResponder for WhatsApp. Щракнете върху Разрешаване .

 • Стъпка 3: Щракнете върху бутона плюс (+) в долния десен ъгъл на екрана. Въведете думите или ключовите думи, които искате, щракнете върху бутона за отметка.

 • Стъпка 4: Въведете думите за отговор, които ботът ще изпрати. Щракнете върху бутона за отметка.

 • Стъпка 5: Уверете се, че и двата бутона са активни, както е показано. Готово, де.

При получаване на входящо съобщение според съобщението, на което трябва да се отговори в приложението за ботове, WhatsApp незабавно ще изпрати отговора, уговорен по-рано.

Също така ще видите известие на екрана, когато получите входящо съобщение, заедно с отговора, изпратен от бота на WhatsApp, банда.

Използване на Wabot

Wabot е приложение, което можете да използвате за създаване на бот WhatsApp в приложението Whatsapp. Можете да изтеглите това приложение от Playstore, банда.

 • Стъпка 1: Изтеглете и инсталирайте приложението Wabot в Play Store.

 • Стъпка 2: Отворете приложението Wabot, след което се регистрирайте, за да получите достъп за вход в приложението.

 • Стъпка 3: Влезте с имейл и парола, които сте задали по-рано. След успешно влизане щракнете върху Настройки , след което включете достъпността на Wabot .

 • Стъпка 4: След това изберете Инсталирани услуги , след което щракнете върху Wabot Accessibility. Активирайте, щракнете върху OK .

 • Стъпка 5: Върнете се в Настройки, банда. Щракнете върху Auto Reply , след което активирайте Notification Monitoring .
 • Стъпка 6: Върнете се отново в Настройки. След това активирайте Status Bulk Sender, Auto Reply Personal и Auto Reply for Business, банда.
 • Стъпка 7: Щракнете върху иконата за хамбургер , изберете Автоматичен отговор на групата . Щракнете върху бутона плюс (+) , попълнете името и описанието на групата. Запазете.
 • Стъпка 8: Щракнете отново върху иконата на хамбургер , след което изберете Автоматичен отговор . Щракнете върху бутона плюс (+), след което въведете ключовата дума като задействане за автоматичен отговор .

 • Стъпка 9: Изберете групата, която сте създали по-рано, след това активирайте състоянието на автоматичния отговор , банда.

 • Стъпка 10: Напишете желания отговор на съобщението. Можете също да добавите персонализация, така че изпратеното съобщение да не изглежда като отговор на бот. Когато сте готови, щракнете върху Запазване.

След приключване на настройката на бота, приложението WhatsApp автоматично ще изпрати отговор на съобщение за всяко входящо съобщение, което съдържа ключовата дума, банда.

Това беше, банда, приложение, което можете да използвате за създаване на бот на WhatsApp. Можете също така да го получите лесно в Play Store, банда.

С бота WhatsApp можете да отговаряте бързо на всяко входящо съобщение. Така вашите приятели или клиенти няма да почувстват, че реагирате бавно.

Прочетете също статии за WhatsApp или други интересни статии от Tia Reisha .