мобилни легенди срещу vainglory срещу aov, кой от тях е по-добър?

Вие сте твърд мобилен MOBA играч? Искате ли да знаете коя мобилна игра на MOBA е най-добрата? Нека прочетем следната статия на JalanTikus, за да разберем информацията!

Мултиплейърните онлайн игри на Battle Arena или често съкращавани като MOBA вече се разрастват на смартфоните. Няколко заглавия, като Mobile Legends, Arena of Valor и Vainglory, се превърнаха във флагман на мобилните геймъри в Индонезия.

Тъй като те са толкова известни и имат всяка различна твърда база от фенове между игрите MOBA, до степен, че фенбазите също се "бутат" помежду си. Каква е разликата между трите игри ?

  • MOBA Защо аналогов? Ето 5 предимства на игрите MOBA на Android
  • Тези 5 героя на MOBA имат кръвна връзка, нали знаете
  • ОПАСНОСТ! Това са 7 признака на пристрастяване към играта на мобилни игри MOBA

Разликата между Mobile Legends, AoV и Vainglory

Преди да влезете в разликите между Mobile Legends, AoV и Vainglory, добре е първо да прочетете предисторията на всяка от тези игри . Хайде, слушай веднага!

Мобилни легенди

Тази игра, направена от Moonton в Индонезия, може би има най-голямата фен база от другите двама съперници. Мнозина не знаят, преди да смени името си на Mobile Legends: Bang Bang, тази игра преди е била наречена Magic Rush: Heroes Mobile, Legends: 5v5 MOBA .

Самата игра Mobile Legends е публикувана от Moonton на 11 юли 2016 г. за Android и 9 ноември 2016 г. за iOS. Оттогава тази игра незабавно открадна вниманието на мобилните геймъри.

Moonton Strategy Games ИЗТЕГЛЕТЕ

Арена на доблестта

Имайки различно име във всеки регион, а в Индонезия се нарича Mobile Arena , най-накрая издателят, Tencent Games, униформира името си по целия свят, за да стане Arena of Valor или често съкратено като AoV.

Самата тази игра открадна вниманието на играчите в Индонезия, защото има герои, адаптирани от комиксите на DC, като Батман, Супермен, Жокер и Чудо-жена. Самата тази игра е пусната на 26 ноември 2015 г. и е обявена за най-популярната игра през 2017 г. от Google Play.

През септември 2017 г. Nintendo най-накрая се заинтересува и официално обяви, че извежда Arena of Valor и на конзолата Nintendo Switch. Това се прави така, че AoV игри могат да се играят навсякъде и по всяко време.

Garena RPG игри ИЗТЕГЛЯНЕ

Тщеславие

Издадена през ноември 2014 г., тази игра за първи път е предназначена за iPad устройства. И накрая, през юли 2015 г. излезе версията за Android и най-накрая се разпространи в смартфоните. Когато беше представена за първи път при представянето на iPhone 6, тази игра веднага беше посрещната с ентусиазъм от страна на посетителите.

Не е изненадващо да получите положителен отговор от геймърите, защото основателят на Super Evil Megacorp, който всъщност е производител на игри Vainglory, е ветеран от Rockstar, Riot, Blizzard и Insomniac.

След години на поддържане на едноредов стил с 3v3, накрая наскоро Vainglory има същия 3-линия 5v5 режим като другите конкурентни MOBA игри.

Super Evil Megacorp Strategy Games ИЗТЕГЛЕТЕ

Разликата е в Mobile Legends, AoV и Vainglory

След малко въведение в трите игри, този път нека обсъдим разликите между Mobile Legends, AoV и Vainglory . Хайде, да видим!

1. Карти

Всъщност няма разлика, която да е твърде поразителна за Карти от всяка от игрите по-горе. Въпреки това, всички те имат свои собствени характеристики на всяка карта, като местоположението на пълзенето на джунглата и бафа на пълзенето. Имената на всяка Карти също са различни, като Sovereign's Rise for Vainglory, Land Of Dawn за Mobile Legends и Antaris за Arena of Valor.

2. Контрол

Ако и Mobile Legends, и AoV имат виртуални аналози, които улесняват играта, то е много различно от Vainglory, който има система за кранове . Със сигурност управлението с докосване трябва да дава приоритет на прецизността при възпроизвеждане и смартфоните с по-големи екрани ще имат повече ползи.

3. Система за покупка на артикули

Не можете да купувате небрежно предмети, където и да е вашият герой, когато играете в Vainglory. За разлика от Mobile Legends и AoV, от вас се изисква да купувате предмети в основата или в магазина за джунгла от двете страни на джунглата.

4. Атрибути

В Mobile Legends и AoV игрите има система, наречена атрибути, където можете да увеличите основните атрибути на героя, който ще използвате. Ако в AoV се нарича Arcana, а самата Mobile Legends се нарича Emblem. В самия Vainglory има нещо, наречено Talent, но то може да се използва само в Brawl Mode, като Blitz и Battle Royale.

5. "Голямо чудовище"

Разликата се крие и във всяко „голямо чудовище“, което ще предоставя помощ под формата на атаки срещу вражески бази, любители или пари за закупуване на предмети. В самия Vainglory има две „Големи чудовища“, а именно Blackclaw, който ще помогне да се унищожи кулата, и Ghostwing, който ще осигури любители.

В самата ML има Господ, който помага да се унищожи вражеската кула и Turlte, който ще даде пари. И в AoV има Abyssal Dragon, който ще дава пари, и Dark Slayer, който ще дава баф на всеки герой.

Заключение

И така, това са някои от разликите, които можем да открием от игрите Mobile Legends, AoV и Vainglory. Всяка титла със сигурност има своите предимства и недостатъци и разбира се, правото на всеки играч е да избере коя игра да играе. Но според вас коя е най-добрата игра ? Пишете в коментарите по-долу!

Прочетете също статии за MOBA игри или други интересни статии от Febi Prilaksono .