10-те най-вдъхновяващи филма, пълни със смисъл, ви оправят духа!

Почувствате ли се? ApkVenue има тази препоръка за най-добрите вдъхновяващи филми, които можете да гледате, гарантирано да върнат духа отново към живот.

Често се правят филми с вградени различни морални послания, за да се забавлява публиката не само да се забавлява, но и да може да научи уроци след това.

Някои от тези вдъхновяващи филми са дори толкова легендарни, че все още често са изборът за гледане, когато искате да се насърчите.

Моралните послания, които се подразбират и се подразбират в тези филми, носят универсални житейски уроци, които все още са актуални за живота днес.

10 най-добри вдъхновяващи филма за всички времена

Разказ или история често са по-влиятелни за насърчаване на някого, отколкото често се изнася съвет или лекция.

Това е и причината, поради която вдъхновяващите филми са предпочитаната алтернатива на хората, вместо да намират приятели, които да ги съветват, когато се нуждаят от насърчение.

Нуждаете ли се и от ежедневен мотивационен прием? Следвайки тази ApkVenue има редица вдъхновяващи филми, които гарантирано ще ви направят по-ентусиазирани да се биете.

Бизнес вдъхновяващи филми

Изграждането на бизнес не е лесно начинание, често ни се налага да преминаваме през възходи и падения в процеса. Надяваме се, че този вдъхновен от бизнеса филм може да увеличи вашата бойна сила, когато паднете.

1. Милиардерът (2011)

За тези от вас, млади хора, които се нуждаят от вдъхновение за постигане на успех, този вдъхновяващ бизнес филм е идеален за гледане.

В този тайландски филм ще бъдете поканени да разгледате подробно как Top Ittipat се стреми към успех. Младежът, който първоначално беше играч на онлайн игри, реши да промени и да изгради собствен бизнес .

Различни видове митове за незабавен успех бяха прехвърлени чрез сюжета, възприет от този филм. Публиката ще бъде поканена да види как Топ трябва да пада много пъти, преди да успее.

Заглавие Милиардерът
На живо 20 октомври 2011 г.
Продължителност 2 часа 11 минути
Производство Надао Банкок
Директор Songyos Sugmakanan
В ролите Pachara Chirathivat, Walanlak Kumsuwan, Somboonsuk Niyomsiri и др.
Жанр Биография, драма
Рейтинг 7,8 / 10 ( IMDb.com )

2. Работни места (2013)

Кой не познава Apple и различните му страхотни продукти? Както се оказва, тази добре позната технологична компания е имала криволичещо начало.

Историята на живота на основателя на Apple е не по-малко извита и има много уроци, които могат да бъдат взети от неговата житейска история.

Този вдъхновяващ бизнес филм, озаглавен Jobs, ще изследва задълбочено живота на основателя на Apple и ще го представи в интересен за гледане формат.

Заглавие Работни места
На живо 16 август 2013 г.
Продължителност 2 часа 8 минути
Производство Пет звездни игрални филма, IF Entertainment, Venture Forth и др
Директор Джошуа Майкъл Стърн
В ролите Ashton Kutcher, Dermot Mulroney, Josh Gad, et al
Жанр Биография, драма
Рейтинг 5,9 / 10 ( IMDb.com )

3. Социалната мрежа (2010)

Искате ли да знаете как се формира Facebook и борбата на Марк Зукеберг, за да го издигне, за да се превърне в една от най-големите платформи за социални медии днес?

Всичко това е добре обяснено във филма „Бизнес вдъхновение„ Социалната мрежа “. Тук ще видите обратите, през които Марк трябва да премине, изграждайки компанията на мечтите си .

Въпреки че първоначалният Марк Зукеберг първоначално не харесва този филм, но в крайна сметка той самият също гледа този филм и дава положителна реакция.

Заглавие Социалната мрежа
На живо 1 октомври 2010 г.
Продължителност 2 часа
Производство Columbia Pictures, Relativity Media, et al
Директор Дейвид Финчър
В ролите Джеси Айзенберг, Андрю Гарфийлд, Джъстин Тимбърлейк и др
Жанр Биография, драма
Рейтинг 7,7 / 10 ( IMDb.com )

Семейни вдъхновяващи филми

В семейството се случват много конфликти, които понякога не могат да бъдат избегнати и това кара много хора да забравят значението на семейството. Този вдъхновен от семейството филм може да ви напомни за това.

1. Преследването на щастието (2006)

Този филм, вдъхновен от истинска история, разказва за борбата на баща и син за подобряване на живота им .

В този вдъхновяващ живот филм ще станете свидетели на това как Уил Смит се бори през поредица от провали, които са го сполетели , и продължава да се стреми напред към целите си и към сина си.

Преследването на щастието успява да опише много добре динамиката на живота чрез своята трогателна сюжетна линия, а също и чрез динамиката между персонажите в нея.

Заглавие Преследването на щастието
На живо 15 декември 2006 г.
Продължителност 1 час 57 минути
Производство Средства за относителност, артисти за развлечения и бягство Overbrook
Директор Габриеле Мучино
В ролите Уил Смит, Танди Нютон, Джейдън Смит и др
Жанр Биография, драма
Рейтинг 8/10 ( IMDb.com )

2. Дъгови войски (2008)

Този вдъхновяващ индонезийски филм е базиран на бестселъра на Андреа Хирата със същото заглавие. Ласкар Пеланги се превърна във феномен, когато беше пуснат за първи път на големия екран.

Този вдъхновяващ филм, който разказва историята на група ученици от началното училище в отдалечено село в Индонезия, успява да вмъкне различни видове житейски уроци, за да размишлява публиката.

Сюжетната линия, представена от този филм, накара много зрители да пролеят сълзи и да се върнат към размисъл за дарбата на живота след изиграването на кредитната сцена на този филм.

Заглавие Дъгови войски
На живо 25 септември 2008 г.
Продължителност 2 часа 4 минути
Производство Miles Films, Mizan Productions & SinemArt
Директор Рири Риза
В ролите Cut Mini Theo, Ikranagara, Tora Sudiro и др
Жанр Приключение, драма
Рейтинг 7,8 / 10 ( IMDb.com )

3. Чудо в клетка номер 7 (2013)

Този вдъхновен от Корея филм гарантирано ще ви направи още по-благодарни за благословения живот, който имате днес.

Този корейски филм разказва за умствено изостаналия затворник и неговите приятели, които се опитват да се защитят в съда за престъпление, което той никога не е извършил .

Освен че има добра сюжетна линия, този вдъхновяващ корейски филм е пълен с различни свежи комедии в него, които ви карат да не ви омръзва да го гледате.

Заглавие Чудо в клетка No. 7
На живо 19 юли 2013 г.
Продължителност 2 часа 7 минути
Производство Fineworks / CL Entertainment
Директор Хван-кюнг Лий
В ролите Seung-ryong Ryu, So Won Kal, Dal-su Oh, et al
Жанр Комедия, драма
Рейтинг 8,2 / 10 ( IMDb.com )

4. Животът е красив (1997)

Ако наистина искате да разберете колко обичат родителите към децата си , Life Is Beautiful е най-подходящият спектакъл.

В този филм за живота ще станете свидетели на това как едно семейство се опитва да остане щастливо, въпреки че знае, че животът им е в опасност.

Моралното послание, предадено в този филм, е много добре опаковано. Няма да почувствате, че ви покровителстват, и можете да усетите от първа ръка какво се предава в този комедиен филм.

Заглавие Животът е прекрасен
На живо 20 декември 1997 г.
Продължителност 1 час 56 минути
Производство Melampo Cinematografica
Директор Роберто Бенини
В ролите Роберто Бенини, Николета Браски, Джорджо Кантарини и др
Жанр Комедия, драма, романтика
Рейтинг 8,6 / 10 ( IMDb.com )

Най-добър филм за живота

Чувствате се тъжни и имате нужда от инжекция от ентусиазъм? Нека да разгледаме тази поредица от филми за най-добрия живот и се надяваме, че вашият боен дух веднага може да се повиши.

1. Свободни писатели (2007)

Един от най-добрите вдъхновяващи филми разказва историята на учител, който иска да обедини учениците в клас, състоящ се от различни раси .

Усилията на учителя са възпрепятствани от различията във възгледите, влиянието на външната среда, дори от образователната система, която изглежда смята тези ученици за необратими провали.

С всичките си усилия Хилари Суонк се опитва да изведе учениците си от тяхната насилствена среда и да оцени живота по-добре .

Заглавие Писатели на свободата
На живо 5 януари 2007 г.
Продължителност 2 часа 3 минути
Производство MTV Films, Jersey Films и 2S Films
Директор Ричард ЛаГравенезе
В ролите Хилари Суонк, Имелда Стаунтън, Патрик Демпси и др
Жанр Биография, престъпност, драма
Рейтинг 7,5 / 10 ( IMDb.com )

2.3 Идиоти (2009)

Филмът 3 идиоти е може би един от най-вдъхновяващите индийски филми, правени някога. Посланието, повдигнато в историята на филма, успя да накара много хора да размислят отново за истинския смисъл на образованието .

Този индийски филм не само успя да промени перспективите на хората за образование, но и успя да накара публиката да преосмисли своята гледна точка към другите хора.

С подобно въздействие не е чудно, че „3 идиота“ се превърна в вдъхновяващ индийски филм с най-голям приход към момента на излизането му.

Заглавие 3 идиоти
На живо 25 декември 2009 г.
Продължителност 2 часа 50 минути
Производство Vinod Chopra Films
Директор Раджкумар Хирани
В ролите Aamir Khan, Madhavan, Mona Singh и др
Жанр Комедия, драма
Рейтинг 8,4 / 10 ( IMDb.com )

3. Форест Гъмп (1994)

Този вдъхновяващ живот филм с участието на Том Ханкс разказва историята на пътуването на човек с нисък коефициент на интелигентност в борбата му да преодолее трудностите на ковчега на живота си .

Форест Гъмп, името на този човек с нисък коефициент на интелигентност, често е в ъгъла от болезнена съдба в живота и по свой начин той се опитва да се измъкне от хаоса на болезнената съдба.

Този вдъхновяващ филм спечели 6 наградни категории на Оскарите през 1995 г., а една от категориите, които спечели, беше категорията за най- добър филм .

Заглавие Форест Гъмп
На живо 6 юли 1994 г.
Продължителност 2 часа 22 минути
Производство Уенди Финерман Продукции
Директор Робърт Земекис
В ролите Том Ханкс, Робин Райт, Гари Синисе и др
Жанр Драма, романтика
Рейтинг 8,8 / 10 ( IMDb.com )

Това е списък с препоръки за най-добрите вдъхновяващи филми от различни страни, които можете да гледате, когато имате нужда от повече дневен прием на мотивация.

Моралните послания, предадени от филмите в този списък, гарантирано ще ви накарат да бъдете още по-благодарни и да оцените живота, който имате днес.

Надяваме се, че списъкът с вдъхновяващи филми, които ApkVenue сподели с вас този път, може да бъде както интересно забавление, така и бустер на ентусиазъм за вас, когато живеете ежедневието си.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Restu Wibowo .