как да инсталирам google камера без root, безопасно!

Искате да инсталирате приложението Google Camera, но не знаете как? Тук ApkVenue ви дава няколко начина да инсталирате Google Camera на мобилния си телефон, банда!

Освен игра на игри, фотографията сега е една от дейностите, които често се правят чрез смартфони.

Не само защото е по-практично, но сега много мобилни телефони са оборудвани с квалифицирани спецификации на камерата, така че не е нужно да се притеснявате да носите DSLR камера, банда.

Просто ако все още не сте доволни от резултатите от камерата по подразбиране на мобилния ви телефон, в момента има много приложения за камери, които предлагат атрактивни функции като професионални камери, които имат скъпи цени.

Едно от тях е приложението Google Camera, което в момента е много популярно и широко използвано от хората.

Е, ако се интересувате от използването му, тук ви обясняваме как да инсталирате GCam без root на различни видове телефони с Android . Виж това!

Как лесно да инсталирате GCam без root

Въпреки че първоначално това приложение може да се използва само от мобилни телефони, произведени от Google, като Pixel, сега много разработчици разработват APK на Google Camera, така че да може да се използва за други марки мобилни телефони.

Проблемът е, че някои източници казват, че потребителите трябва първо да корен преди да инсталират това приложение.

Това разбира се е доста сложно да се направи, особено ако все още не сте запознати с джаджи. Е, в тази статия ApkVenue ще ви каже как да инсталирате GCam без root.

Любопитно ли е да знаете как? Хайде, просто вижте пълните стъпки по-долу!

1. Как да инсталирам GCam без конфиг

При първия метод ApkVenue ще обясни как да инсталирате GCam без конфигурационен файл , банда.

За тези от вас, които не разбират, конфигурационният файл тук е конфигурационен файл, който предоставя параметри и първоначални настройки за приложението, така че по-късно всички функции в приложението да могат да бъдат активни и използвани .

Но ако не искате да се притеснявате да използвате конфигурационния файл, можете също да инсталирате приложението Google Camera директно чрез следните стъпки.

Стъпка 1 - Изтеглете приложението Google Camera

 • Първата стъпка е първо да изтеглите най-новата версия на APK на Google Camera на сайта www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ .

 • Тук ApkVenue избра GCam Arnova, който е един от известните моддери за приложението Google Camera.

Източник на снимки: JalanTikus (В този пример ApkVenue избира GCam Arnova APK за инсталиране).

Стъпка 2 - Инсталирайте приложението

 • Ако процесът на изтегляне е бил успешен, тогава инсталирайте APK файла на Google Camera по-рано, банда.

 • След това отворете приложението Google Camera.

Стъпка 3 - Дайте разрешение на приложението

 • Първият път, когато отворите Google Camera, приложението ще поиска редица разрешения за достъп. На този етап избирате опцията „ Разрешаване за всички разрешения за достъп.

Стъпка 4 - Приложението е инсталирано успешно

 • На този етап приложението Google Camera е инсталирано успешно на вашия мобилен телефон и можете да го използвате, банда.

Просто, защото в тази стъпка ApkVenue не използва конфигурационен файл, не всички функции в приложението Google Camera могат да се ползват, банда.

Например на мобилния телефон Samsung Galaxy A70, който ApkVenue използва този път, портретната функция не може да се използва и винаги завършва със сила наблизо .

Освен това, няколко други функции като замъгляване на обектива , забавено движение и изтичане на времето не могат да бъдат използвани, банда.

2. Как да инсталирам GCam с помощта на Config

Ако преди това ApkVenue беше обяснил как да инсталирате GCam без конфигурационен файл, този път с помощта на конфигурационния файл , банда.

Както ApkVenue обясни по-рано, този конфигурационен файл е накратко конфигурационен файл, който може да отвори всички функции в приложението Google Camera, така че да може да се използва.

За да го инсталирате, можете да следвате стъпките от ApkVenue по-долу, банда.

Стъпка 1 - Изтеглете приложението Google Camera + конфигурационен файл

 • Първата стъпка е да изтеглите първо APK на Google Camera с версията, която предоставя конфигурационния файл на сайта www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/ .

 • Ако APK файлът на Google Camera APK е изтеглен, изтеглете конфигурационния файл от версията на GCam по-рано, банда.

 • Изберете типа мобилен телефон, който използвате , след което изтеглете конфигурационния файл. Ако има два избора, просто изберете първия, банда.

Източник на снимки: JalanTikus (Не забравяйте да изтеглите конфигурационния файл, ако искате да се насладите на всички функции на GCam Arnova).

Стъпка 2 - Инсталирайте приложението

 • Ако процесът на изтегляне е бил успешен, тогава инсталирайте APK файла на Google Camera по-рано, банда.

 • След това отворете приложението Google Camera .

Стъпка 3 - Дайте разрешение на приложението

 • Освен това сте дали няколко искани разрешения за достъп, като сте избрали „ Разрешаване на всички разрешения за достъп.

Стъпка 4 - Изберете менюто с настройки

 • Следващата стъпка е да влезете в менюто за настройки на приложението Google Camera, като изберете менюто Още “, след което изберете „ Настройки .

Стъпка 5 - Изберете менюто Save Settings

 • След това в менюто Настройки избирате менюто " Запазване на настройките " .

 • На този етап въвеждате произволно име . Това служи за създаване на папка за конфигуриране в папката GCam, която ще се използва за съхраняване на конфигурационния файл, изтеглен по-рано.

Източник на снимки: JalanTikus (По-горе е начин за инсталиране на GCam без root. Тук първо трябва да създадете конфигурационна папка).

 • В някои версии на APK на Google Camera APK менюто Save Settings се появява само когато сте активирали функцията за разширен режим, като изберете „About“, след което плъзнете превключвателя „Enable advanced mode“ .

Стъпка 6 - Преместете конфигурационния файл в създадената папка

 • След това на този етап премествате конфигурационния файл, като отваряте приложението за управление на файлове на вашия телефон с Android, след което търсите конфигурационния файл, който е изтеглен по-рано.

 • След срещата избирате опцията „ Преместване “, след което отидете до Вътрешната директория за споделено хранилище> GCam> Конфигурации , след което изберете „ Поставяне .

 • След това изтривате файла, който преди това е създаден в приложението Google Camera.

Стъпка 7 - Активирайте конфигурационния файл

 • Следващата стъпка е да отворите отново приложението Google Camera, за да започнете да активирате конфигурационния файл, който сте преместили по-рано.

 • За да го активирате, докоснете 2 пъти черната част, която ApkVenue е кръжила отдолу.

 • След това изберете конфигурационния файл, след което изберете " Възстановяване " .

 • На този етап процесът на инсталиране на приложението Google Camera беше успешен и можете да се насладите на всички функции в него, банда.

Е, ето пример за сравнение на резултатите от снимки, използвайки приложението на камерата по подразбиране за Xiaomi Redmi Note 7 и приложението Google Camera, банда.

Източник на снимки: JalanTikus (След като следвате стъпките за инсталиране на GCam по-горе, ето сравнението на резултатите).

Вижда се, че цветният състав, създаден от приложението Google Camera, е по-ярък, но въпреки това контрастира.

Освен това получените подробности са по-добри от камерата по подразбиране на Redmi Note 7.

Как Колко страхотни са снимките на приложението Google Camera, нали? За тези от вас, които търсят как да инсталират GCam на Samsung A20, OPPO A5s, Vivo Y91 или други мобилни телефони, как така, можете да следвате стъпките по-горе, банда.

Просто за да може процесът на инсталиране на GCam да протича гладко, уверете се, че вашият мобилен телефон наистина е включен в списъка с мобилни телефони, които поддържат GCam с характеристиката на поддръжка на API Camera2 .

Самият API на Camera2 е рамка, която позволява на разработчиците да имат достъп до функциите на камерата .

Така че, ако се окаже, че вашият мобилен телефон няма съвместимост с API Camera2, тогава вероятно няма да можете да следвате как да инсталирате GCam по-горе. Но няма нищо лошо да опитате първо!

Е, това беше как лесно да инсталирате GCam без root на вашия мобилен телефон с Android, банда.

Въпреки че инсталирането на Google Camera без конфигурационен файл е много по-лесно, за съжаление не можете да се насладите на всички функции.

Въпреки че Arnova Google Camera MOD APK има редица много интересни функции или инструменти, които да опитате, знаете ли! И още нещо, как да използвате инструмента GCam също е много лесно да се разбере.

Прочетете също статии за Google Camera или други интересни статии от Shelda Audita .