как да запазите данни, ако екранът на смартфона е счупен или изключен

Счупеният или напукан екран на смартфона е най-лошият вид повреда на смартфон, когато случайно падне от хватката на ръката. В тази статия ApkVenue ще предостави два начина за запазване на данни, въпреки че екранът на смартфона вече е p

Счупеният или напукан екран на смартфона е най-лошият вид повреда на смартфон, когато случайно падне от хватката на ръката. Въздействието е толкова голямо, че дори едно докосване на повърхността на екрана не реагира напълно. Ако почувствате това и след това се почувствате обзети от паника, защото смятате, че всички важни данни ще бъдат изтрити автоматично, тогава се успокойте. Можете да въздъхнете с облекчение.

В тази статия ApkVenue ще предостави два начина за запазване на данни, въпреки че екранът на смартфона е счупен. Сигурно сте любопитни, нали? Просто погледнете статията за това как да запазите данните на смартфона, ако екранът е повреден.

  • Как да прехвърля всички данни от Android на iPhone или обратно
  • Как да възстановите изгубени или изтрити данни на Android
  • 7 важни съвета за защита на данните за поверителност на вашия смартфон
  • Ето как ФБР и ЦРУ търсят лични данни

Как да запазите данни, ако екранът на смартфона е счупен или изключен

1. Как да възстановите данни, ако екранът е счупен, но все още е включен

Ако екранът на смартфона е счупен, но все още е включен, тогава важни данни във вътрешната памет все още могат да бъдат запазени. Вземете USB OTG ( On The Go ) кабел или подобен кабел за данни, за да свържете мобилния телефон към компютъра. След като двете устройства са свързани успешно, може да се осъществи процесът на трансфер на данни ( прехвърляне ) на вътрешната памет към компютърния диск. Копирайте всички важни данни, докато не остане нищо.

Ако нямате компютър или лаптоп за съхранение на данни, използвайте USB OTG кабел, за да свържете телефона си с FlashDisk. Ако нямате USB OTG кабел, просто преместете данните от вътрешната памет във външната памет на microSD. Моля, обърнете внимание, че всички стъпки по-горе се прилагат само ако екранът все още е включен и реагира, въпреки че е счупен.

2. Как да възстановите данните, ако екранът е счупен и се изключи

Ако екранът на смартфона е счупен и не виждате никакви изображения, известни още като мъртви, тогава се нуждаете от програма VNC . В магазина за приложения има много опции, препоръчваме ви да изберете безплатната и безопасна версия, която да използвате. VNC е програма, която премества интерфейса на Android към вашия компютър, така че всичко да може да се контролира директно от екрана на работния плот.

За да използвате една от програмите VNC, поне първо трябва да я изтеглите и инсталирате на вашия компютър и устройство с Android. Освен безплатната версия, има и платена версия, която включва много повече страхотни функции. Препоръчително е да изберете платена версия на програмата VNC за по-широк обхват на използване.

Какво ще стане, ако не успее да запази данни?

Направихте двата метода по-горе, но без резултат? Най-ефективното решение е да занесете любимия си смартфон на оторизирано сервизно място. Тази последна опция изтощава съдържанието на портфейла, но данните се записват успешно и екранът на мобилния телефон може да бъде поправен, въпреки че общите разходи за ремонт са по-големи. Не забравяйте да носите мобилния си телефон само в оторизиран сервиз, където сигурността на данните е по-гарантирана и разходите все още могат да бъдат намалени, ако гаранционната карта е все още валидна.