Това са 5 причини и начини за решаване на бавен компютър

Досадно е, когато компютърът става муден с времето. Е, тук ApkVenue ще ви каже как да се справите с бавен компютър и причините за него.

В момента компютрите се превърнаха в една от основните нужди, особено за тези, които работят в области, които винаги са в контакт с компютри като офис служители, банкови служители, програмисти и много други, които наистина се нуждаят от компютърни устройства.

Понякога обаче, когато се занимаваме с компютри (или лаптопи), често срещаме проблеми, свързани с производителността на компютъра, които понякога са много бавни, така че това пречи на работата и предизвиква емоции.

Може би някои от нас ще си помислят, че този проблем възниква поради възрастта на компютъра, който е стар или защото компютърът рядко се почиства.

Така че, за да разберете повече, нека видим следната статия за това как да се справяте с бавен компютър.

Причини и начини за преодоляване на бавен компютър

Може би двете причини по-горе имат точка, но всъщност има няколко други фактора, които могат да накарат компютъра ви да стане много бавен.

Какви са тези фактори и как да ги преодолеем? Вижте дискусията за фактори, които могат да забавят компютъра ви и как да ги преодолеете.

1. Дефрагментиран твърд диск

Снимка: systweak.com

Първият фактор, който кара компютъра да бъде много бавен, е заради дефрагментирания ви твърд диск, което кара процеса на четене на данни на вашия дял на твърдия диск да бъде бавен.

При извършване на процеса на четене и търсене на данни компютърната система ще търси данни, съхранени на твърдия диск, използвайки индексна система, така че ако никога не сте правили дефрагментиране на твърдия диск, данните, съхранени на вашия твърд диск, ще се разпръснат, така че при достъп до него ще е необходим по-дълъг процес.

Untuk mengatasinya, kalian wajib melakukan defragmentasi Hard Disk setidaknya satu atau dua minggu sekali. Cukup ketik Disk Defragmenter pada Start Menu dan buatlah penjadwalan defragmentasi Hard Disk kalian.

2. Фактори на браузъра, които са твърде тежки

Друг фактор, който също може да доведе до забавяне на компютъра ви, е факторът на браузъра. Когато отворите браузър, разбира се сте склонни да отваряте много раздели в този браузър, за да получите достъп до няколко сайта наведнъж.

Е, наистина това ще улесни получаването на много информация наведнъж, но също така ще натовари повече RAM паметта на вашия компютър.

Само си представете, ако отворите 10 раздела едновременно, разбира се, натоварването на RAM паметта на вашия компютър също ще бъде много голямо.

Да не говорим, ако използвате тежък браузър като Google Chrome, който може да изяде до 500 MB RAM, въпреки че отваряте само 4-5 раздела или ако използвате два различни браузъра наведнъж.

Untuk mengatasi masalah seperti ini, usahakan kalian jangan terlalu banyak membuka tab ketika sedang menggunakan browser dan sangat saya sarankan jangan menggunakan browser Google Chrome jika RAM kalian hanya berkisar 1-2 GB saja.

3. Твърде много временни файлове

Всъщност временните файлове могат да бъдат много полезни за ускоряване на достъпа ви до данни от сайта, които сте посетили, но като нож с две остриета, временните файлове също могат да доведат до забавяне на компютъра ви.

Например, ако твърдият ви диск е почти пълен, съществуването на тези временни файлове ще отнеме останалото място на твърдия диск, за да се използва като файл на страница, така че да може да помогне на вашата RAM да изпълнява различни програми.

Untuk mengatasi masalah seperti ini, kalian bisa menggunakan sejumlah aplikasi untuk membersihkan temporary files pada komputer kalian misalnya aplikasi CCleaner.

4. Твърде много стартиращи приложения

Когато усетите, че стартирането на вашия компютър е много бавно и понякога отнема до 2-3 минути, заедно с проблема с зареждането на много дълго време при отваряне на приложението непосредствено след стартиране на вашия компютър.

Можете да се уверите, че основната причина за този проблем е броят на приложенията, стартирани по време на процеса на стартиране.

С толкова много приложения, работещи при стартиране, вашата RAM ще работи изключително усилено, за да разпредели цялото пространство, което има върху приложенията, които се изпълняват при стартиране, така че, разбира се, това ще направи RAM много натоварено.

Untuk mengatasi hal tersebut kalian perlu mematikan sejumlah start-up program yang berjalan secara default pada komputer kalian dengan mengetikkan msconfig pada start menu kemudian pilih tab start-up dan matikan beberapa program start-up yang memakan banyak RAM seperti Tune-Up Utilities jika ada.

5. Инфекция на зловреден софтуер

Снимка: cbronline.com

Ако след проверка на 4-те фактора по-горе и сте предприели действия за решаване, както обясних по-горе, но компютърът ви все още е бавен

Така че може да се заключи, че компютърът ви е заразен със злонамерен софтуер, който работи във фонов режим на компютърната ви система, така че да пречи на работата на компютъра.

Untuk mengatasi masalah malware ini sendiri, kalian bisa menggunakan beberapa anti-virus dengan reputasi bagus seperti Kaspersky, Avast, Nod32 dan masih banyak lagi.

Това бяха 5-те фактора, които накараха компютъра ви да стане бавен и как да се справите с бавен компютър, надяваме се това да е полезно и късмет.

Уверете се, че винаги поддържате компютъра си здрав, като правите редовно дефрагментиране и сканиране с помощта на антивирус и редовно почиствайте временните файлове на компютъра си, за да избегнете бавни компютърни проблеми.

, ще се видим и не забравяйте да оставяте коментари и да споделяте с приятелите си.