10 филма за сексуален тормоз и насилие, жените трябва да бъдат уважавани!

Уморени ли сте от драматичните филми, които ви карат да се скъсате? Тук ApkVenue има няколко филма на тема сексуален тормоз, които могат да ви информират за ефектите!

Освен че осигуряват забавление, филмите също често се използват от създателите за повдигане на социални проблеми, които могат да предизвикат информираност на публиката.

Подобно на филм за афера, който ще ви накара да се замислите два пъти за афера, филм на тема сексуален тормоз също може да даде урок сам по себе си, банди.

Е, за тези от вас, които все още могат да разгледат въпроса за сексуалния тормоз с лека ръка, в тази статия ApkVenue ще обсъди няколко филма на тема сексуален тормоз и насилие, които ще ви накарат да се опомните .

Искате ли да знаете нещо? Хайде, вижте списъка с филми в следващата пълна статия!

Най-добър тематичен филм за сексуален тормоз

Все още приемате сексуалния тормоз за даденост? Или сте призовавали непознати?

Чрез тези филми на тема сексуален тормоз ще разберете, че това не е тривиално и дори може да причини травма на жертвата, знаете ли!

1. Ловът (2015)

Повдигайки въпроса за сексуалния тормоз, който често се случва в кампусите в Америка, The Hunting Ground е документален филм, режисиран от Кирби Дик, който заслужавате да бъде вашият урок, банда.

Самият този филм подчертава историята на две студентки на име Андреа Пино и Ани Кларк, които са преживели сексуален тормоз в техния кампус, Университета на Северна Каролина.

За съжаление, кампусът изглежда не се интересуваше много от това състояние, така че Пино и Кларк най-накрая изпратиха дял IX, който е статия за антидискриминация и сексуален тормоз в кампуса.

Съдържащ много вдъхновяващо историческо съдържание, по-късно филмът The Hunting Grounds беше показан в много кампуси в Америка.

2. Одри и Дейзи (2016)

Не само повдигайки въпроса за сексуалния тормоз, филмът Одри и Дейзи също така подчертава проблема с тормоза, който често се случва в днешното общество, банди.

Филмът, чиято премиера беше на самия филмов фестивал в Сънданс през 2016 г., разказва историята на двама гимназисти; Одри Пот и Дейзи Колман, които са жертви на сексуален тормоз.

Това не спря дотук, страданията на двамата продължиха, когато след това те и техните семейства бяха насочени като обекти на кибертормоз от потребители на мрежата, след като снимките им бяха разпространени в социалните медии.

Докато един ден Одри Пот, която не можеше да понесе случилото се с нея по това време, реши да се самоубие.

3. Скъпоценна: Въз основа на романа Push от Sapphire (2009)

Както подсказва заглавието, Precious е филм, адаптиран от романа, озаглавен Push by Sapphire, който излезе през 2009 г.

Успешно получавайки положителни отзиви от критиците, този драматичен жанров филм разказва историята на тъжния живот на 16-годишна тийнейджърка, Claireece "Precious" Jones (Gabourey Sidibe) .

За разлика от други деца на неговата възраст, Прешъс трябва да приеме факта, че често е бил малтретиран от собствената си майка, Мери (Mo'Nique) .

Не само това, Прешъс също е жертва на изнасилване от собствения си баща Карл (Родни "Мечка" Джаксън), което го прави бременна два пъти.

4. Невидимата война (2012)

Получавайки почти перфектен рейтинг от 99% на уебсайта Rotten Tomatoes, The Invisible War е документален филм за сексуален тормоз, който се случва във военната сфера на Съединените щати.

Филмът включва и интервюта с жертви, американски военни офицери и редица експерти в областта на психичното здраве, което прави историята още по-интересна.

В резултат на това филмът „Невидимата война“ печели награди в категориите за най- добър документален филм и изключителна журналистика за разследване на наградите Peabody Awards и Emmy Awards.

Не само това, този филм на Кърби Дик беше номиниран и за най-добър документален игрален филм на 85-те награди „Оскар“.

5. Bombshell (2019)

С участието на Марго Роби, която играе във филма Харли Куин: Хищни птици, Bombshell е филм, базиран на истинската история за скандала с тормоза на Роджър Ейлс, който е ръководител на Fox News Channel.

Преди най-накрая да бъде изведен на големия екран, този случай се превърна в център на общественото внимание през 2006 г., тъй като беше известно, че Ейлс използва позицията си, за да тормози сексуално десетки свои служители.

Не много по-различен от оригиналната история, този филм се фокусира върху действията на водещия на новините от Fox News Channel; Мегин Кели (Шарлиз Терон), Гретхен Карлсън (Никол Кидман) и Кайла Посписил (Марго Роби).

Тримата се опитаха да се борят срещу сексизма и политиката на властта на работното си място, докато накрая заведоха дело срещу своя шеф Роджър Ейлс, изигран от Джон Литгоу.

6. Доверие (2011)

Американски трилър, издаден през 2011 г., Trust се фокусира върху психологическото състояние на 14-годишна тийнейджърка, жертва на сексуално насилие, Ани (Лияна Либерато) .

Започна, когато родителите му подариха лаптоп на рождения му ден.

Ани, която все още не знае, че интернет може да й донесе опасност, един ден се среща с Чарли (Крис Хенри Кофи) , 16-годишен мъж, когото познава по интернет.

За съжаление, когато двамата се срещат с Ани, разбира, че Чарли не е като това, което познава в интернет. Той беше възрастен мъж, който вероятно беше на същата възраст като баща си.

От тази среща Ани най-накрая загуби девствеността си, защото беше изнасилена от мъжа, когото познаваше по интернет.

7. Черен змийски стон (2007)

Последният филм на тема сексуален тормоз е Стон на Черната змия , с участието на Самюел Л. Джаксън, Джъстин Тимбърлейк и Кристина Ричи.

Този филм разказва историята на Рей Дул (Кристина Ричи), която става жертва на сексуален тормоз и е открита в безсъзнание от Лазар (Самюел Л. Джаксън) на улицата.

След това Лазар се грижи усилено за Rae, докато накрая състоянието на Rae бавно започва да се подобрява.

8. Стая (2015)

След като спечели успешно редица награди на 88-те награди на Академията, Room е следващият най-добър филм за сексуален тормоз, който заслужавате да гледате, банда.

Този филм разказва историята на Джой (Бри Ларсън), която е била затворена в изтъркан склад без прозорци с 5-годишния си син Джак (Джейкъб Тремблей) .

Състоянието започна, когато преди седем години Ник (Шон Бриджърс) отвлече Джой и я изнасили, докато тя забременее и роди Джак.

Радостта винаги се опитва да избяга с детето си, но винаги се проваля. Докато един ден той най-накрая успя да избяга, като принуди Джак да се преструва, че е починал от треска.

9. Three Billboard Outside Ebbing Missouri (2017)

Режисиран от Мартин Макдона и издаден през 2017 г., Three Billboard Outside Ebbing Missouri е криминален комедиен филм, който предлага вълнуваща и напрегната история.

Този филм разказва историята на Милдред Хейс (Франсис Макдорманд) , самотна майка, която скърби за изнасилването и убийството на дъщеря си Анджела (Катрин Нютон) .

Трагичният инцидент, който се случи преди седем месеца, накрая принуди Хейс да се намеси, за да открие самия заподозрян, тъй като няма напредък в разследването на случая на дъщеря му.

10. Момичето с татуировка на дракон (2011)

Най-добрият филм за последния сексуален тормоз е „Момичето с татуировка на дракон“, режисиран от Дейвид Финчър.

Самият този филм разказва историята на приключенията на Микаел Бломквист (Даниел Крейг) при разкриването на случая с убийството на жена от богато семейство, случило се преди 40 години.

Хариет Вангер (Джоули Ричардсън) е изчезнала и е заподозряна, че е жертва на убийство, въпреки че тялото му не е намерено.

В търсенето си Бломквист е подпомогнат от Лисбет (Руни Мара), умен хакер, който по време на изпълнение на задълженията си е изнасилен от Нилс Бюрман (Йорик ван Вагенинген) .

Е, това бяха някои филми на тема сексуален тормоз, които заслужавате да гледате като учебен материал, банди.

Въпреки че на пръв поглед показаните сцени могат да ви създадат дискомфорт, филмите по-горе имат много добро морално послание, което трябва да съзерцавате.

Прочетете също статии за филми или други интересни статии от Shelda Audita .