ping обяснение, това е, което прави вашия интернет стабилен!

Интернет е нестабилен поради високи стойности на пинг. Разбирате ли какво е пинг? Как ping може да определи стабилността на интернет връзката? Ела да видиш!

Почти всички компютри по света сега са свързани с интернет, което прави интернет нещо обичайно. Въпреки че интернет е широко разпространен, не всички интернет места са бързи. Всъщност някои места често изпитват периодичен или нестабилен интернет.

Интернет е нестабилен поради високи стойности на пинг. Разбирате ли какво е пинг? Как ping може да определи стабилността на интернет връзката? Ела да видиш!

  • ЗАПИСИ! Това е най-бързата интернет мрежа със скорост 100 Gbps
  • Искате безплатен интернет, това дете успешно хакна 4G мрежата
  • 10 държави с най-бързата 4G LTE интернет мрежа в света

Обяснение на Ping, което прави вашия интернет стабилен

Източник на снимка: Изображение: SpeedTest

Стартиран от видео на Techquickie . Ping е метод за измерване на времето за изпращане на пакети данни от изпращане и получаване между две устройства, обикновено в ms (мили секунди) . Например компютър A изпраща данни на компютър B, след това компютър B изпраща отговор на компютър A, това е ping.

Източник на снимка: Изображение: HowToGeek

Колко важен е пингът?

Ниският пинг ще бъде много важен, ако използвате софтуер, който се фокусира върху скоростта на данните, а не върху размера на данните. Примери за такъв софтуер включват онлайн игри, стрийминг на живо и IoT (Internet of Things) контрол.

Нека се опитаме да вземем случая с онлайн игрите . В онлайн игрите големи данни като текстури на игри се съхраняват на твърдия диск на компютъра. Необходима е обаче интернет връзка за изпращане на малки данни, като координати на местоположението на играча и изстрели от куршуми. Данните са малки, но трябва да бъдат изпратени бързо. Ниският пинг е много необходим.

Източник на снимка: Изображение: WallpaperSafari

Ниският пинг може да бъде излишен, ако ...

Не винаги се нуждаете от много нисък пинг, за да сърфирате. Например, ако използвате софтуер, който се фокусира върху големи данни, още повече, ако софтуерът има функция за предварително зареждане. Например като гледане на Youtube или изтегляне с IDM.

Например в случай на гледане на Youtube . Когато гледаме Youtube, всъщност сякаш изтегляме филм. Кажете, че е с размер 100MB. Без значение от времето, важното е, че се изтеглят 100MB. Ако е изтеглено, гарантирано е, че видеоклипът в Youtube ще работи безпроблемно. Така че не се нуждаете от ниска латентност, важното е, че Mbps е голям.

Стартирани Techquickie видеоклипове

ВИЖТЕ СТАТИИ

Ping е относително прост. Въпреки че е просто, не бива да бъркате, трябва да знаете кога да имате нужда от нисък пинг и кога не. Надявам се тази информация да е полезна. Не забравяйте да споделите мнението си!

Също така не забравяйте да прочетете статии, свързани с Интернет или други интересни статии от Putra Andalas .

Банер: ShutterStock