как да добавите intel hd vram за игра на тежки игри за компютър / лаптоп -

Това разбира се ни прави неспособни да играем игра. И така, как да добавите Intel HD VRAM, за да играете тежки игри на вашия компютър или лаптоп?

Intel HD е iGPU на APU продуктите на Intel. Представено за първи път през 2010 г., разработката все още продължава. Бързото развитие дори го накара да се превърне в Intel Iris.

Говорейки за APU технологията на Intel, най-голямото количество VRAM, което идва с APU серията, е само 128MB. Това разбира се ни прави неспособни да играем игра. И така, как да добавите Intel HD VRAM, за да играете тежки игри на вашия компютър или лаптоп? Елате да видите дискусията по-долу!

  • Този евтин процесор за Rp.850 хиляди е еквивалентен на Intel Core i5!
  • Течове! Това е производителността на най-новия Intel Core i7 Kabylake
  • Страхотен! Последният 5 милиона CPU на AMD компенсира Intel Rp. 23 милиона

Как да добавите Intel HD VRAM за игра на тежки игри

Източник на снимка: Изображение: Hexus

Настоящата VRAM на Intel HD всъщност е с капацитет до 64GB. Той е дори много по-голям от Nvidia GTX Titan X Pascal, който е на 12GB. Преди да обсъдите как да го увеличите, ApkVenue иска първо да ви разкаже как работи тази Intel HD VRAM.

За разлика от VRAM на dGPU, Intel HD или APU или iGPU, той ще отнеме RAM от процесора, използван за обработка. Или може да се нарече Споделена памет. Така че количеството VRAM на Intel HD ще повлияе значително на количеството RAM.

Метод 1: Добавете Intel HD VRAM

Източник на снимката: Изображение: Pvladov

Говорейки за това как да добавите Intel HD VRAM, всъщност наистина зависи от производителя на дънната платка. Някои предоставят опции за настройка на размера на VRAM в BIOS, други не.

Ако производството е в подкрепа. След това просто трябва да влезете в BIOS, след което потърсете менюто за конфигуриране на споделена памет. Подредете както желаете, след това готово. Но ако няма поддръжка за това, можете да се предадете само на автоматичните настройки от производителя.

Метод 2: Добавете Intel HD VRAM

Източник на снимка: Изображение: Mac Slow

Следващият начин за добавяне на VRAM е чрез добавяне на RAM. Както ApkVenue каза преди, в APU системата количеството VRAM наистина ще зависи от количеството RAM. Тъй като RAM е разделена за CPU и GPU.

Но отново, това не винаги е възможно да се направи. Зависи от производителя на дънната платка. Има такива, които добавят RAM, след което VRAM се покачва, някои не.

Заключение

За да бъде лесно за разбиране, тук ApkVenue излага ключовите моменти, както следва.

  • Intel HD е iGPU от собствения APU на Intel.
  • VRAM на Intel HD силно влияе върху количеството RAM. Тъй като RAM се споделя между CPU и GPU (споделена памет).
  • Зависи от производителя на дънната платка. Има дънни платки, които могат да регулират количеството VRAM чрез BIOS, някои не.
  • Зависи от производителя на дънната платка. Като добавите RAM, можете автоматично да увеличите VRAM. Но някои не са.
  • Ако производителят на дънната платка е заключил стойността на VRAM, тогава можете само да се предадете. Освен ако не искате да поемете риска да бъдете трайно повредени, ако не успеете да модифицирате BIOS.
  • Може ли да увеличи Intel HD VRAM на всички видове компютри / лаптопи? Не, зависи от производителя на дънната платка.

Какво ще стане, ако VRAM е твърде голям, така че RAM пространството е намалено? Intel разполага с технология, наречена Dynamic Video Memory Technology (DVMT). Където с тази технология, тя може автоматично да регулира споделената памет динамично, ако е необходимо.

Ако вашата VRAM е достатъчна, можете дори да играете играта GTA V, използвайки само Rp.800 хиляди процесор. Ето видео за изпълнение за Intel G4560 и Intel HD 610, при GTA V Low @ 720p 30FPS.

ВИЖТЕ СТАТИИ

И така, това са съветите от ApkVenue за това как да добавите Intel HD VRAM. Какво мислите за това, полезно ли е? Оставете мнението си в графата за коментари. Късмет!

Също така не забравяйте да прочетете статии, свързани с Intel или други интересни статии от Putra Andalas .

Банер: GameSpot