как да се справя сам с мъртъв мобилен телефон + откриване на причината

Вашият мобилен телефон често се рестартира и пречи на вашите дейности? Вижте следната статия относно причините и начините за справяне със самия мъртъв мобилен телефон!

Случвало ли ви се е да се увлечете да играете игри или да гледате филми на мобилния си телефон, но изведнъж мобилният ви телефон се изключва сам? Той не само умира, но понякога мобилният телефон дори се рестартира.

Сигурно е много досадно, банда. Особено ако не сте запазили напредъка си в играта или работата си. В резултат всичко е загубено и напразно.

Това се случва не само при някои марки на HP, но може да се случи и при всички марки. Искате ли да знаете какви са причините и как сами да се справите с мъртъв мобилен телефон ? Слушай, да!

Причина HP се рестартира многократно

Преди да обсъдите решението, ApkVenue ще обсъди няколко фактора, които могат да накарат мобилния ви телефон да се рестартира сам. Това е полезно, за да знаете кое решение може да реши проблема ви.

  • Грешка в операционната система: Една от причините, която засяга самото рестартиране на HP, е грешка във вашата операционна система или Android OS. Операционна система, която не работи правилно, ще доведе до проблеми като Force Stop и др.

  • Грешка в състоянието на батерията : Грешката в състоянието на батерията означава, че индикаторът на батерията, който се появява на екрана на мобилния ви телефон, не отговаря на действителните условия. Например, батерията ви изглежда 80%, въпреки че оставащата ви батерия е само 2%. Това кара мобилния ви телефон често да се изключва сам, въпреки че изглежда, че батерията ви е все още пълна.

  • Пълна вътрешна памет: Днешните мобилни телефони са оборудвани с дъмбо вградена памет. Ако все още използвате изходен мобилен телефон преди няколко години, възможно е вътрешната ви памет да е пълна, което прави мобилния ви телефон бавен и рестартира.

  • HP Overheat: Този проблем е състояние, при което вашият чипсет се прегрява. Прегрятият чипсет ще доведе до повреда на всички компоненти на HP. Системата автоматично ще изключи мобилния ви телефон, за да предотврати допълнителни повреди на компонентите.

  • Root: Вкореняването на мобилен телефон с Android има много предимства, едно от които е използването на приложение за Android измама за игри. За съжаление, вкореняването също може да причини повреда на операционната система, така че мобилният ви телефон да се превърне в грешка.

Как да преодолеете HP Dead Alone Alone

След като обсъдихме причината за рестартирането на вашия мобилен телефон, сега е моментът ApkVenue да обсъди как да се справя сам с мъртвите HP. Изберете правилното решение въз основа на проблема, който ApkVenue дискутира по-рано.

Можете също така да направите всички решения по-долу, за да ускорите и гарантирате, че производителността на вашия мобилен телефон е както преди. Нямам търпение, нали? Тогава, просто продължете с това, да тръгваме!

1. Актуализирайте операционната система

Всички HP винаги ще подобряват операционната система и системата за сигурност на операционната система. Да предположим, че използвате Xiaomi , тогава вашият мобилен телефон винаги ще предоставя актуализации на MIUI редовно.

Въпреки това има моменти, когато мобилният ви телефон не предоставя редовни актуализации на операционната система. Една от причините е, че мобилният телефон, който използвате, е стара поредица.

За да го проверите ръчно, можете да отидете в менюто Настройки> Информация> Системни актуализации . След това се уверете, че вашата операционна система е актуална.

Ако няма известие, но вашата операционна система все още е остаряла, можете да изтеглите фърмуера, който съответства на вашия мобилен телефон, и след това да го актуализирате ръчно.

Ако например вашият мобилен телефон се окаже, че не поддържа най-новите актуализации на операционната система, това също ще доведе до срив на операционната система. Можете да върнете ROM обратно, за да съответства на спецификациите на HP.

2. Коригирайте състоянието на батерията

Следващият начин да се справите със самия мъртъв мобилен телефон е да поправите грешка в състоянието на батерията. Както ApkVenue обясни преди, понякога индикаторът на батерията на екрана не показва реалното състояние на батерията.

Това може да накара мобилния ви телефон да се изключи сам, въпреки че индикаторът на батерията на екрана показва различни неща. Начинът да се реши това е да изтеглите приложението за калибриране на батерията в Google Play Store.

Изтеглете Калибриране на батерията чрез следната връзка

Начинът да го използвате е да включите кабела на зарядното устройство, след което да го зареждате, докато батерията покаже 100%. Не изключвайте зарядното устройство, след това отворете приложението за калибриране на батерията. Извършете калибриране с приложението.

След като процесът на калибриране завърши, можете да изключите кабела на зарядното устройство. По този начин индикаторът на батерията ще покаже действителното състояние на батерията.

3. Почистете RAM

Понякога приложенията, които инсталирате на мобилния си телефон, изяждат голямо количество RAM. Проблемът е, когато приложението продължава да работи във фонов режим, така че непрекъснато изяжда RAM паметта ви.

Можете да почистите RAM паметта си и да спрете ненужните приложения, които продължават да работят във фонов режим. Например можете да спрете Instagram, който продължава да работи и заема доста RAM.

Можете също така да спрете ненужните приложения принудително с опцията Force Stop . Другото предложение на Jaka е да си купите мобилен телефон с минимум 6 GB RAM, за да може многозадачният процес да протича гладко.

4. Изтрийте нежелани файлове и кеш

Следващият начин за многократно рестартиране на HP е да изтриете нежелани файлове, които все още се съхраняват в мобилния телефон. Въпреки че сте изтрили файлове, понякога нежеланите файлове все още се съхраняват във временната папка за съхранение.

Освен нежеланите файлове, пълният кеш също може да бъде проблем. Кешът е памет, която съхранява файловата система, заедно с използването на мобилен телефон, който функционира за съхраняване на конфигурационни файлове, така че да могат да бъдат достъпни по-бързо.

Най-лесният начин да изчистите нежеланите файлове и кеша е да инсталирате по-чисто приложение като CCleaner . Това приложение е в състояние да изтрие ненужни файлове, които карат мобилния ви телефон да се чувства тежък.

Приложения за почистване и настройка Piriform ИЗТЕГЛЯНЕ

5. Разкоренете

Следва как да се справите самостоятелно с мъртъв мобилен телефон, като изкорените мобилен телефон с Android. Този метод е много важен за тези от вас, които използват вкоренен мобилен телефон.

Както Jaka обясни по-рано, вкореняването има много предимства. Рисковете, произтичащи от вкореняването, обаче са повече. Започвайки от грешка на операционната система, защитата, която лесно се хаква, и други.

Вкоренен мобилен телефон често виси и се чувства бавен. Следователно премахването на Android телефон е решението, което ApkVenue препоръчва.

Така статията на Jaka за това как да се справя сам с мъртъв мобилен телефон. Ако искате лесно, по-добре е да замените нов мобилен телефон, който е оборудван с най-добрите спецификации. Имаше много, как така, страхотни мобилни телефони, които са евтини.

Дано тази статия ви помогне, банда. Не забравяйте да напишете вашия коментар в предоставената колона. Ще се видим следващия път!

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Prameswara Padmanaba .