как да поправите повредени или повредени видео файлове

Ето как да коригирате видеоклип, който няма да се възпроизвежда на Android и PC. Има стъпки, които можете да следвате, за да отворите видеоклипа си!

Имате ли видео файлове, които не могат да бъдат отворени на вашия мобилен телефон или лаптоп? Тихо! Виждате ли, в момента има различни начини за поправяне на повредени и невъзможни за възпроизвеждане видео файлове, които можете да опитате.

Не само с помощта на приложението, но има редица индикатори, които можете да проверите и да проверите отново дали видеото все още може да бъде поправено или не.

Любопитни ли сте от методите за решаването му? Ако е така, трябва да обърнете голямо внимание на дискусията за това как да се справите с повреден видеоклип, който не може да бъде възпроизведен изцяло по-долу!

Защо не мога да възпроизвеждам видео на мобилен или компютър?

Били ли сте изтеглили голям видео, но тя не работи? Има няколко причини това да се случи.

Първо трябва да знаете причината, поради която изтегленото от вас видео е повредено и не може да бъде възпроизведено. За да можете по-късно да намерите решение и как да го поправите.

Следват няколко причини, поради които видеоклиповете имат грешки и няма да се възпроизвеждат на мобилен телефон или компютър.

 • Изтегленият файл не идва от официален или доверен сайт, така че се открива, че носи вирус и прави файла повреден или повреден .
 • Видео форматът е несъвместим с устройството, тъй като видеото е преминало през процес на преобразуване на формат и персонализация на кодека.
 • Капацитетът на RAM е твърде пълен, така че не може да възпроизвежда видео и други медийни файлове на устройства на HP.
 • Процесът на изтегляне или запазване на видео файла не работи правилно.

Не само за да разберете какво го причинява, вие също трябва да се уверите, че видео файлът, който имате, е наистина повреден, а не поради други фактори от използваното устройство.

Има няколко функции, които обикновено са знак, ако видео файлът е повреден . Кои са някои от тях? Ето точките:

 • Видеото не показва изображение.
 • Видеоклипът изобщо не може да се възпроизведе и се появява съобщение за грешка.
 • Аудиото се прекъсва и т.н.

Как да поправите повредени видео файлове на Android и лаптопи

Вместо да се налага да изтегляте видеоклипа отново, което само прави квотата разточителна, по-добре вижте няколко съвета как да поправите повредените видео файлове на Android, банда.

И така, какво трябва да се направи, за да могат видеоклипове да се отварят и възпроизвеждат на смартфон ? Хайде, вижте пълната дискусия по-долу!

1. Как да преодолеем корумпираните видеоклипове, като използваме ремонт на звездно видео

Това е приложение за поправяне на видео файлове, които са повредени, повредени или не могат да бъдат възпроизведени, Stellar Video Repair със сигурност е интересна опция за изпробване.

Освен това, това приложение е достъпно и за платформи Windows и Mac, така че може да се използва от много хора, които имат лаптопи / компютри.

За да го използвате, можете да видите пълните стъпки по-долу:

 1. Изтеглете и отворете приложението Stellar Phoenix Video Repair на вашия компютър / лаптоп.

 2. Щракнете върху иконата на менюто Добавяне на файл и изберете желаното видео.

 1. Щракнете върху бутона Repair и изчакайте процесът да приключи.

2. Как да поправим повредени видео файлове чрез VLC Video Player

VLC Video Player е едно от най-популярните и широко използвани приложения за видео плейър.

Предлагайки поддръжка за различни видове видео формати с различни кодеци , се оказва, че можете да използвате това предимство, за да поправите повредени и невъзможни за възпроизвеждане видео файлове.

Начинът, по който той работи, е съвсем прост, а именно чрез промяна на типа видео кодек по подразбиране на друг тип. За повече подробности можете да видите стъпките по-долу:

 1. Изтеглете и отворете приложението VLC на лаптопа.
Приложения Видео и аудио ИЗТЕГЛЕТЕ VideoLAN.org
 1. Щракнете върху менюто Media и изберете опцията Convert / Save .
 1. Щракнете върху Добавяне и изберете видеоклипа, който искате да коригирате.

 2. Щракнете върху бутона Convert / Save .

 1. Променете колоната Профил на всеки друг кодек, който искате. Натиснете бутона Старт .

Note:


Kamu bisa bebas memilih codec apapun yang masih merupakan format video. Atau bisa juga gunakan codec H.264 dan H2.65 yang cukup umum digunakan.

3. Как да преодолеем видео грешките, като използваме ремонт на видео на ядрото

Освен Stellar Video Repair, има и други подобни приложения, които предлагат функции за възстановяване на повредени или повредени видеоклипове . Например приложението Kernel Video Repair, което ApkVenue ще използва този път.

Приложението Kernel Video Repair също може не само да реши проблема с корупцията във видео формат MP4, но и няколко други формата като MOV, AVI, MPEG, MKV, FLV и други.

Хайде, веднага обърнете внимание на стъпките за това как да го използвате по-долу:

 1. Изтеглете и отворете приложението Kernel Video Repair на вашия лаптоп / компютър.

 2. Щракнете върху иконата на менюто Plus и изберете видеоклипа, който искате да поправите .

 1. Щракнете върху бутона Repair Files .
 1. Изберете папка, за да запишете резултатите от възстановяването на видео, след което щракнете върху OK .
 1. Изчакайте процесът да завърши.

4. Условия за сканиране на видео

Източник на снимки: avg.com

Следващият начин за коригиране на повредени видеоклипове е сканирането на файлове с помощта на антивирусно приложение. Причината е, че може да е, ако вашият видео файл е заразен с вирус, банда.

Обикновено това се случва, след като изтеглите видео, което идва от неофициален сайт, което кара вируса да атакува не само системата, но и файловете, които са на мобилния телефон.

Така че вашите файлове изпитват състояние, известно като повредено . Така че, трябва да сканирате или почистите данните си от вируса.

Можете да изтеглите най-добрите антивирусни приложения за Android, които можете да намерите и изтеглите в следните статии:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Ако наистина вашето видео има проблеми поради вирус, след сканиране то веднага ще бъде отворено.

Ако обаче се окаже, че вашето видео все още не е използваемо. Тогава е възможно проблемът да не е причинен от вирус, така че трябва да започнете да мислите за други начини.

5. Почистване на вътрешната памет

Една от причините, поради които видеоклиповете не могат да бъдат отворени, е, че вътрешната памет е пълна. Обикновено потребителите използват своите смартфони, без да мислят за капацитета на вътрешната памет.

Така че също така кара кухненската писта от HP да работи усилено, за да отвори и пусне видеото, което имате, банда.

Друга причина, която също е в основата на проблема с вътрешната памет и почти пълното използване на RAM, а именно твърде много кеш файлове на смартфона.

Така че не забравяйте редовно да почиствате кеш файловете, които са на мобилния ви телефон, така че да се поддържа тяхната производителност, а.

6. Променете видеоформата

Това последно решение е може би най-често направено от потребителите на мобилни телефони с Android, когато изпитват проблем с видео, който не може да бъде отворен.

Видеоклипове, чийто формат на разширение не съответства на приложението за видео плейър на смартфони , разбира се, не могат да се възпроизвеждат.

Обикновено един видео формат, който рядко може да се възпроизведе, е .mkv или .wmv формат. Така че решението е, че трябва да смените видео формата, банда.

Методът е доста лесен, а именно с помощта на приложението за видео конвертор на Android, което можете да изтеглите и изтеглите изцяло в тази статия:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Това беше пълно обяснение на причините и как да се поправят видео файлове, които са повредени или повредени и не могат да бъдат отворени на Android или PC, банда.

Можете сами да опитате кой метод е най-подходящ и способен да реши този проблем. Ако обаче все пак не работи, принудени сте да изтеглите видео файла отново, а!

Надяваме се този урок от ApkVenue да ви помогне и ще се видим в друга интересна дискусия.

Прочетете също статии за приложения или други интересни статии от Ilham Fariq Maulana