Как да прехвърляте музика от Android към iPhone, без да използвате iTunes

Няма да можете да изпращате музикални файлове от Android на iPhone за слушане офлайн. Въпреки че това всъщност може да се направи с помощта на iTunes и компютър, това е проблем за тези, които нямат компютър.

Слушането на музика офлайн е рядко нещо, което всеки потребител на iPhone трябва да изпита. За разлика от Android, който може да възпроизвежда музика по всяко време и навсякъде лесно. Потребителите на iPhone трябва да изпитват различни неща, защото поне трябва да сте свързани към интернет мрежа, за да можете да се наслаждавате на песен.

Възниква друг проблем, тъй като iPhone също не може да прехвърля различни файлове, било то музика, видеоклипове или други файлове чрез Bluetooth. В резултат на това няма да можете да изпращате музикални файлове от Android на iPhone, за да слушате офлайн. Въпреки че това всъщност може да се направи с помощта на iTunes и компютър, това е проблем за тези, които нямат компютър.

Но с поддръжката на приложения вече можете да прехвърляте музикални файлове от Android на iPhone и да ги слушате офлайн. Методът е лесен, трябва само да изтеглите определени приложения, които функционират за прехвърляне на файлове, както и музикален плейър. Е, ето как да прехвърляте музика от Android на iPhone, без да използвате iTunes .

  • Най-лесният начин да стартирате iOS приложения на компютър
  • Как да направите навигационни бутони като iPhone X
  • 5 иновации на Apple, които промениха света, включен ли е iPhone X?

Как да прехвърляте музика от Android на iPhone, без да използвате iTunes

1. Използвайте приложението Cloud Music Player

Източник на снимката: iosnoops.com

Cloud Music Player е безплатно приложение, което можете да използвате за лесно прехвърляне на музика от Android към iPhone. По принцип това приложение е музикален плейър за iPhone, който може да се използва и за прехвърляне на музика от компютър или Android към iPhone без връзка с USB кабел. Е, тук е пълен начин да използвате Cloud Music Player за прехвърляне на музикални файлове от Android към iPhone.

Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите приложението от AppStore. След това отворете приложението и изберете менюто Source в долния ляв ъгъл, след това ще се появи опцията Wi-Fi Transfer, след това изберете менюто, след което ще се появи IP адресът, който можете да посетите по-късно, за да започнете да прехвърляте файлове от вашето Android устройство.

Източник на снимки: techwiser.com

След като процесът приключи, уверете се, че Android и iPhone са в една и съща мрежа. След това посетете IP адреса в браузъра, за да качите музикалните файлове, които ще прехвърлите на вашия iPhone. Можете също така да изберете всяка песен или музика за прехвърляне, като потърсите въпросната папка за съхранение на файлове и след това я качите.

След това, след като процесът на качване приключи, можете веднага да се насладите на музикалните файлове на вашия iPhone. Но условието е, че можете да слушате песента или музиката само с помощта на приложението Cloud Music Player. С това приложение можете също да персонализирате плейлисти и да възпроизвеждате песни на случаен принцип.

2. Използване на Google Drive, Dropbox или OneDrive

Източник на снимки: techwiser.com

С това приложение можете също да прехвърляте и слушате музика от Android към iPhone чрез Google Drive, Dropbox или OneDrive. Методът е същият и използва същото приложение, а именно Cloud Music Player. Разликата е, че когато изберете менюто Source, ще се появят три опции от менюто, които можете да използвате, а именно Google Drive, Dropbox и OneDrive.

Чрез тези три опции на менюто можете да качвате музикални файлове от вашия Android, за да се наслаждавате офлайн на вашия iPhone чрез приложението Cloud Music Player. Що се отнася до стъпките са почти абсолютно същите, както е описано по-горе.

3. Използвайте приложението ShareIt

Източник на снимки: racer.lt

Най-простият начин за изпращане на музикални файлове от Android на iPhone е използването на ShareIt. Номерът е да отворите ShareIt на Android и да натиснете бутона OK, след което да изберете менюто Connect to iOS / WP и да активирате точката за достъп, така че iPhone да е свързан с Android. След това ще се появи команда за свързване на мрежата на iPhone към Android с WiFi адреса, който вече е в списъка.

Източник на снимката: док. лично

След като iPhone и android са свързани, след това отворете ShareIt на iPhone и изберете менюто за приемане. След това направете първата стъпка, като изберете музикалния файл, който ще бъде изпратен от Android на iPhone с помощта на ShareIt. След като процесът на прехвърляне приключи, можете веднага да слушате неограничена музика на вашия iPhone офлайн чрез приложението ShareIt. Ако искате да бъде по-лесно да свържете Android и iPhone, използвайте същия рутер / WiFi, така че не се нуждаете от hotspot, за да се свържете с него.

Ето как да прехвърляте музика от Android към iPhone, без да използвате iTunes . Можете да направите тези стъпки лесно, като просто изтеглите няколко приложения.