анти-псевдоним и 6 други игрови условия, които трябва да знаете

Има хора, които не знаят термините в играта. И така, тук ще прегледам някои термини, които е важно да знаете.

Всички сте играли игри, както традиционни игри, съвременни игри, компютърни игри, игри за Android и много други игри. Когато играете, вие научавате за Опции или за това, което се нарича Настройки . Е, Опциите ви позволяват да променяте настройки като дисплей, звук, графика и т.н.

Но може би има хора, които не знаят термините в играта, които трябва да знаете. Е, всъщност трябва да знаете този термин за игри, защото той се отнася до производителността и комфорта при игра на игри. И така, по този повод ApkVenue обясни някои термини в игрите, които геймърите трябва да знаят. Вижте пълния преглед!

  • Колекция от най-ефективните онлайн игри за Android Quota септември 2016 г.
  • Ето как се играят игри на PlayStation на компютър

Анти-псевдоним и 6 други условия за игри, които трябва да знаете

Резолюция

Терминът в първата игра е резолюция . Кой не знае разделителната способност? Да, може би някои хора не знаят, но това са неща, които трябва да знаете. По принцип разделителната способност е число, което определя броя на пикселите, които ще се показват на монитора. По-специално обаче, разделителната способност е броят на пикселите, които ще се появят на екрана на компютъра, и определя общото качество на изображението, което ще се появи. Всички монитори имат свои собствени размери по подразбиране като 800x600, 1024x720, 1080x720, 1440x900 и много други. Лявото число като "1366" показва ширината на екрана, а дясното "768" показва височината на екрана.

За тези от вас, които понякога виждат, че има друго число до размера на екрана, например 30 Fps или 60 Fps, това е число, което показва колко кадъра / секунда може да покаже мониторът ви. Ако сте любопитни, можете да го проверите тук. Разделителната способност също е нещо, което влияе върху производителността в играта. Защо? Тъй като колкото по-голяма е разделителната способност, толкова по-тежък е процесът на изобразяване на изображения, което води до пълна VGA памет, което води до забавяне в играта.

Качество на текстурата

Следващият игрови термин е качеството на текстурата . Това е нещо, което влияе на красотата на околната среда в играта. Нарича се красота, защото колкото по-добра е текстурата в играта, толкова по- истинска , подредена, красива и изглежда добре играта ще бъде, когато се играе.

Повечето игри имат същите настройки за качество или качество на текстурата, но понякога някои игри имат леко различни настройки. Но със сигурност, колкото по-висока е настройката за качество, толкова по-гладка е средата на игра, която играете. Това ще отнеме много място на вашия VGA и разбира се може да е причина за изоставане .

Анти-плъзгане

Преди да обсъдим Anti-Aliasing , някой знае ли какво означава псевдоним ? Да, псевдонимите са размити линии, които се появяват поради изображения с ниска разделителна способност, което води до по-малко плътни пиксели и по-малко фини линии. И така, сглаждането е сглаждане, за да се предотврати появата на псевдоними . В играта се използват 2 вида сглаждане , а именно:

  • Spatial Anti-aliasing : Антилиасинг, използвайки Me-метод за изобразяване на изображения или графики с най-висока разделителна способност и след това преобразуване във вашата резолюция. Това е, което ще накара изображението / кадъра, показани в играта, да бъде изображение / кадър, който е с по-висока разделителна способност от тази, която използвате. Борба с псевдоними засяга само линиите около обекта. Обикновено имат опции за настройки като MSAA (Multisample Anti-Aliasing) и SSAA (Super Sample Anti-Aliasing, известен също като FSAA или Full Screen Anti-Aliasing).

  • Пост-обработка Анти-псевдоним : Анти- псевдоним, използващ метода за изглаждане на ръбовете на изображението, след като изображението бъде изобразено или обработено. Това, което се изглажда, са всички пиксели в играта, включително шейдърите , и имат няколко настройки като Nvidia s FXAA (Бързо приближено сглаждане), TXAA (Временно сглаждане), SMAA и AMD s MLAA (Морфологично анти- Псевдоним).

Повечето игри нямат настройка да изберат какъв тип сглаждания да се използват. Така че, за да го промените, можете да разчитате на вашия VGA драйвер, за да зададете типа на сглаждане, който искате да използвате.

VSync

Функции VSync или вертикална синхронизация за синхронизиране на изхода на fps (кадъра в секунда) на играта, която играете, с fps от вашия монитор. Това има за цел да предотврати разкъсването на изображението, показвано на екрана на компютъра. Например, екранът ви има fps за 60, но играта, която играете, има средно fps за 90 до 100. Е, този небалансиран fps ще доведе до внезапно разделяне на изображението, докато играете игра.

Моля, имайте предвид също, че VSync, който може да намали разделянето на изображението, когато играете тази игра, има недостатъци. VSync ще забави изпълнението на игрите, които играете, и ще накара играта, която играете, понякога да изостава . Eits, но спокойно! Сега има много VGA драйвери, които предоставят функции за рационализиране на VSync, когато играете игри. Например Nvidia s G-Sync и AMD s FreeSync, които могат да намалят изоставането, причинено от VSync.

Но използването на функцията VSync с VGA драйвер също има изисквания, а именно графичния процесор и екрана, които трябва да бъдат съвместими. Затова е по-добре, ако изключите Vsync, за да се насладите на по-плавна игра, въпреки че понякога изображението се разделя внезапно.

Теселация

Терминът Теселация в играта също има важна функция, тъй като може да има по-изразен ефект в играта. Защо? тъй като теселацията функционира, за да помогне на графичния процесор или графичната карта да намерят допълнителни криви в текстурната повърхност, които ще дадат ефект на удари като стълби, подутини по земята и т.н.

Но имайте предвид, че тази теселация ще бъде много изтощителна VGA памет. И така, играта, която играете отново, трябва да усети изоставането . За тези от вас, които имат супер компютърни спецификации, може би това ще разкраси игралното ви изживяване. Въпреки това, за тези от вас, които имат посредствени спецификации, можете само да се предадете. Хахаха.

Оклузия на околната среда

Следващият игрови термин е оклузия на околната среда . Това служи за осигуряване на сенки, които да създадат реалистично впечатление на обектите в играта. Следователно тази настройка понякога е отделена от сянката, защото е различна от сянката , тази околна оклузия добавя само тъмнина и светлина в някои части, които не са покрити от сенки и светлина в играта.

Ефектът от околната оклузия не е много видим, ако не обръщате твърде много внимание на заобикалящата ви среда в играта. Ефектът обаче е доста изразен, защото сенките на обектите в играта изглеждат по-реалистични. Но по-спокойно, този ефект наистина не изтощава VGA. Така че, зависи от вас да го използвате или не.

Анизотропно филтриране

Анизотропното филтриране води до намаляване на количеството размазване на текстурата в играта и до усъвършенстване, така че текстурата, видяна отдалеч, да бъде същата, както когато се гледа отблизо. Преди да е активирано анизотропното филтриране, първо ще бъде активирано би- или трилинейното филтриране и ще накара графиката да се влоши от разстояние.

От друга страна, анизотропното филтриране ще дублира текстурата отблизо и ще се използва от разстояние, за да поддържа текстурата подобна. Ефектът е, че текстура, видима отдалеч, ще изглежда по същия начин като отблизо. Но помнете, вие също трябва да знаете възможностите на вашето устройство . Не се принуждавайте да използвате висока графика, особено ако липсва VGA. По-късно може да избухне. Хехехе.

Допълнителен

Как да зададете графики за игри с едно щракване

Обикновено е много трудно да настроите графичните настройки в играта, особено ако трябва да ги изпробвате един по един, уау, по-късно може да бъде караница. Е, тук ApkVenue ви казва бързия начин, тоест просто трябва да го настроите чрез вашето VGA приложение и да изберете кои настройки ще използвате, като например:

Екранна снимка на Game Graphics Settings на AMD

  • Изпълнение : Това означава подобряване на представянето.
  • Балансиран : Балансира производителността и качеството на графиката в игрите.
  • Качество : За да направите играта си на нивото на изображението, което е изключително красиво и невероятно изоставане за тези, които имат посредствени спецификации.

Екранна снимка на настройките за графична игра в NVidia

Ако живеете в Nvidia, щракнете върху Оптимизиране и играта ви ще работи много гладко. Ако искате добра графика, задайте я на ултра и играта ви ще изглежда наистина красива и истинска. Е, надяваме се, че обяснението на ApkVenue може да добави към вашата представа за условията в играта.