как да удължите активния период на картата Telkomsel 2021

Активният период на вашата карта Telkomsel е наблизо? Не позволявайте да се деактивира, следвайте стъпките за удължаване на активния период на Telkomsel по-долу!

Как да удължите активния период на вашата карта Telkomsel всъщност може да се направи по редица лесни начини, дори без да е необходимо да плащате кредит на Telkomsel, банда!

Услугите, стартирани от Telkomsel, също варират, като например HALO карта, simPATI, Kartu As и LOOP . За съжаление мнозина не знаят за удължаването на техния активен период.

Подобно на другите услуги на оператора на клетъчни телефони, потребителите ще получат активен период на картата за ограничен период от време. Ако вашата карта се използва рядко, възможно е картата да бъде деактивирана.

За потребителите на карта Telkomsel, които искате да знаете по-подробно как да удължите активния период на вашата карта Telkomsel 2021 , вижте пълното обяснение по-долу!

Как да проверите активния период на Telkomsel

За да проверите активния период, можете да направите няколко начина да разберете. Можете да използвате приложението MyTelkomsel или услугата UMB.

Най-лесният и ефективен начин е да използвате MyTelkomsel, който можете да изтеглите безплатно от JalanTikus. Просто трябва да влезете в приложението, като използвате номера си Telkomsel.

Производителност на приложения Telkomsel ИЗТЕГЛЯНЕ

След това приложението ще предостави информация за вашата карта Telkomsel. Не само това, можете да закупите и интернет пакети, телефонни обаждания, ваучери и много други.

Въпреки това, имате нужда от интернет връзка, за да се свържете с MyTelkomsel. Ако нямате интернет, можете да се обадите на * 888 # и да изберете втората опция.

Ще Ви бъде предоставена информация за оставащия кредит и активния период на Вашата карта. Лесно нали?

Колекция от начини за удължаване на активния период на Telkomsel (simPATI, AS и LOOP)

За да удължите активния период на Telkomsel, можете да направите това, като попълните кредита си, закупите пакет за активен период или използвате кредита, който сте закупили преди това.

Всеки тип карта Telkomsel ( САЩ, HALO, simPATI и LOOP ) има различен период на удължаване на политиката. Следователно ApkVenue ще обсъди подробно всеки тип карти.

Задължително е да знаете как да удължите активния период на Kartu As, simPATI и LOOP, така че номерът, който използвате, да не бъде внезапно блокиран, тъй като активният период е изтекъл.

По-долу е дадено допълнително обяснение на методите, които можете да използвате, за да удължите активния период на всяка карта.

Как да удължим активния период на simPATI

Първата карта, която ApkVenue ще обсъди този път, е simPATI . Тази клетъчна карта е една от картите с най-много потребители в Индонезия.

Отличното качество на услугата и добрата скорост на интернет мрежата правят simPATI в голямо търсене в Индонезия.

Има 3 начина за удължаване на активния период на simPATI Telkomsel, които можете да използвате. По-долу е дадено пълно обяснение на тези 3 метода.

Как да удължим активния период на Telkomsel, без да увеличавате кредита

Освен да попълвате и също да го използвате, можете също да закупите активния период на simPATI, използвайки кредит.

Този пакет за активен период автоматично ще удължи активния период на вашата карта, когато покупката е успешна.

Този метод се прилага само за клиенти на simPATI. Този пакет е подходящ за тези от вас, които рядко попълват кредит и също го използват.

За това как да закупите пакет за активен период чрез менюто UMB, можете да получите достъп до него по телефона, както следва:

  • Обаждайте се както обикновено, използвайки вашата Telkomsel SIM, след което напишете * 999 #, за да отворите менюто за покупка.
  • Изберете Други пакети, като въведете номер 3.
  • Изберете Други, като въведете цифрата 5.
  • Продължете да избирате Други, като натискате номера, посочен в селекцията на вашия смартфон, докато се появи опцията Active Period Package .
  • Изберете пакет за активен период, като въведете номера според номера, посочен в опцията. В случая с Яка изборът му на номер е 3.
  • Изберете пакета за активен период според това, от което се нуждаете, от 7 дни до 90 дни.

Вашият активен период ще бъде натрупан от преди, информацията ще бъде изпратена чрез SMS, който се получава, след като закупите пакет чрез UMB.

Пакетът simPATI Active Period е малко скрит, така че трябва да натиснете опцията Още няколко пъти, докато се появи това меню.

Въпреки това закупуването на активния период на Telkomsel по този начин може да бъде алтернатива за тези от вас, които може да използват simPATI не като основен номер.

Кредит за допълване

Следващият начин за удължаване на активния период е чрез допълване или използване на кредит за определени пакети.

Вместо да прехвърляте импулси на Telkomsel, за да удължите безплатно активния период на Telkomsel, зареждането е един от най-точните начини да го направите.

Когато попълните, ще има редица допълнителни активни периоди, които ще се натрупват автоматично към вашия номер.

Продължителността също варира в зависимост от броя импулси, които купувате, вижте списъка по-долу за повече информация относно добавянето на активния период на номера.

Брой кредити Удължете периода на активен живот
5000 IDR 7 дни
10 000 Rp 15 дни
15 000 IDR 20 дни
20 000 IDR 30 дни
25 000 IDR 30 дни
50 000 IDR 45 дни
100 000 IDR 60 дни
150 000 Rp 120 дни
200 000 IDR 150 дни
300 000 IDR 180 дни
500 000 IDR 240 дни
1 000 000 Rp 330 дни

Можете да попълните кредита си чрез приложението MyTelkomsel или чрез услугата за допълване в онлайн магазин. След зареждане активният период ще бъде удължен посредством система за натрупване.

Активиране на мъртва карта

Този активен период не е нещо, което можете да приемете за даденост. Тъй като ще въведете гратисен период и не можете да използвате кредита на мобилния си телефон, ако активният период е изтекъл.

След изтичане на гратисния период вашият номер ще бъде деактивиран и вече няма да може да се използва и ще бъде разпространен отново от оператора.

Ако активният период на картата е изтекъл или е починал, можете да го активирате отново, като помолите GraPARI за помощ. Уверете се, че сте дошли 15 дни след датата на гратисния период.

Можете също така да видите как да удължите активния период на мъртва карта на Telkomsel, която ApkVenue обсъди в отделна статия.

Как да удължим активния период на Kartu Ace

Следва как да удължим активния период на Kartu As . За разлика от simPATI, активният период на картата не се натрупва. Това означава, че активният ви период ще бъде настроен на най-дългата продължителност.

Въпреки че продължавате да зареждате, активният период на вашата карта няма да се натрупва, само според най-старото или последното попълване.

За това как да удължите активния период на вашата Telkomsel AS карта, можете да следвате методите, предоставени по-долу:

Използване на кредит

Вие, които използвате Kartu As, можете да удължите активния период, като използвате кредит за интернет пакети, SMS, телефон и други.

Докато използвате минимум 500 IDR, - , активният период ще се увеличи до 30 дни от момента на изтичане на предишния активен период.

Този механизъм може да бъде печеливш, защото трябва само да похарчите кредита си от Rp. 500, - и вашият активен период ще бъде автоматично удължен.

Кредит за допълване

Подобно на другите карти на Telkomsel, можете да попълните кредита си, за да удължите активния период на номера. Посочената продължителност също се коригира спрямо броя на импулсите, които купувате.

Брой кредити Удължете периода на активен живот
5000 IDR 7 дни
10 000 Rp 7 дни
20 000 IDR 15 дни
50 000 IDR 30 дни
100 000 IDR 30 дни

Ако картата ви вече е изчерпала активния си период, номерът ви ще влезе в гратисен период. Ако все още не е активирано, номерът ви ще умре.

Така че, не само проверявайте квотата си на Telkomsel, но и винаги проверявайте активния период на картата.

Защото ако картата е умряла поради изчерпване на активния период, понякога е трудно да я активирате отново, въпреки че е дошла в официалния търговски обект на Telkomsel.

Как да удължим активния период на LOOP картата

Последното е как да удължите активния период на Telkomsel LOOP . Тази една карта е сравнително нова в сравнение с предишните две карти.

Подобно на Kartu As, механизмът за добавяне на активния период на числото няма да бъде натрупан от предишното попълване или използване.

Съществуват обаче редица цени и активни периоди, които се различават от другите видове карти на Telkomsel. Ето как да удължите активния период на LOOP картата.

Използване на кредит

Вие, които използвате картата LOOP, можете да удължите активния период, като използвате кредит за интернет, SMS, телефонни пакети и други.

Докато използвате минимум 5000 IDR, - активният период ще се увеличи до 30 дни от момента на изтичане на предишния активен период.

Освен това има и допълнителен активен период с по-голяма продължителност в зависимост от броя импулси, които използвате.

Използване на кредита Удължете периода на активен живот
5000 - 50 000 IDR 30 дни
50,001 - 100 000 IDR 60 дни
100 000 Rp 100 000 90 дни
250 001 IDR 500 000 120 дни
Над 500 000 IDR 365 дни

Кредит за допълване

Подобно на използването на кредит, можете да попълните с определена сума, за да удължите активния период на номера, както и да накарате Telkomsel POIN да бъде заменен за различни промоции.

Посочената продължителност също се коригира спрямо броя на импулсите, които купувате. Това може да бъде съображение за вас при закупуване на кредит.

Следва продължителността на активния период на LOOP картата, който ще получите въз основа на сумата на кредита, който сте допълнили.

Брой кредити за попълване Удължете периода на активен живот
5000 - 50 000 IDR 30 дни
50,001 - 100 000 IDR 60 дни
100 000 Rp 100 000 90 дни
250 001 IDR 500 000 120 дни
Над 500 000 IDR 365 дни

Това е колекция от начини за лесно удължаване на активния период на Telkomsel през 2021 г. и можете да го направите с и без интернет.

Винаги проверявайте активно amsa редовно, защото с действащите разпоредби повторното активиране на мъртва карта може да бъде трудно.

Имате ли въпроси относно метода по-горе? Напишете въпроса си в колоната за коментари, да. Ще се видим в следващата статия!

Прочетете също статии за Telkomsel Cards или други интересни статии от Daniel Cahyadi