как лесно да влезете в компютъра / лаптопа на bios, гарантиран успех!

Искате да инсталирате Windows със светкавица, но не знаете как да въведете настройките на BIOS? Ето как лесно да влезете в BIOS на компютъра! Гарантирано да работи!

Нуждаете се от достъп до настройките на BIOS, за да можете да инсталирате Windows с помощта на флаш устройство? Но не знаете как?

За тези от вас, които може да не знаят, Basic Input Output System (BIOS) е основна програма на компютърна система, която функционира за регулиране на няколко функции на компютърния хардуер.

Въпреки че това е една от важните програми на компютър, всъщност все още има много потребители, които дори не знаят за съществуването на тази една програма, банда.

Поради тази причина в тази статия ApkVenue ще обсъди няколко начина за лесно влизане в BIOS на компютъра .

Как лесно да влезете в BIOS на компютъра

Да влезеш сам в настройките на BIOS всъщност не е толкова трудно, банда. Тъй като основно трябва само да натискате определени клавиши на клавиатурата по време на процеса на зареждане , за да можете да влезете в BIOS.

В повечето марки лаптопи ключовете, които най-често се използват за влизане в настройките на BIOS, са F2, F12, Del, F1 или Fn + F2 .

Но за да не се объркате, когато ApkVenue обяснява как да влезете в BIOS, първо можете да се обърнете към таблицата с клавишни клавиши, за да влезете в BIOS по-долу:

Лаптоп Клавиши на клавиатурата на BIOS
Lenovo F2 или Fn + F2
Acer F1, F2 или CTRL + ALT + ESC
Toshiba F2, ESC или F1
Dell F2, Del, F12, F1, F3 или Fn + F1
Asus F2
HP ESC, F10 или F1
Samsung F2 или F10
MSI Дел
Sony F1, F2 или F3
Fujitsu F2

1. Как да влезете в BIOS с клавишната комбинация на клавиатурата

Търсите ли начин за влизане в BIOS на компютъра? Един от начините, по който можете да направите, е да използвате клавишна комбинация от клавиатурата като тази, която ApkVenue даде в горната таблица, банда.

Трябва само да включите компютъра / лаптопа, след което по време на процеса на зареждане трябва само да натиснете бутона на клавиатурата, за да влизате непрекъснато в BIOS .

Обикновено клавишите, които можете да използвате за влизане в BIOS, ще бъдат изброени в долния ъгъл на екрана на компютъра, както е показано по-долу.

Източник на снимки: ITPOIN (Натиснете бутона на клавиатурата, както се появява на екрана на компютъра, за да влезете в BIOS на компютъра с бърз клавиш).

В примерното изображение по-горе можете непрекъснато да натискате клавиша DEL, за да влезете в настройките на BIOS. Ако успее, ще се появи страницата за настройка на BIOS.

За съжаление на някои лаптопи или компютри този начин за влизане в BIOS вече не може да се използва, банда.

Но не е нужно да се притеснявате, защото ApkVenue има и други алтернативни начини, които ще бъдат разгледани по-долу.

2. Как да влезете в BIOS без клавиатура

Пробвали ли сте всички клавиши на клавиатурата, за да влезете в BIOS, но пак не работи? Искате ли да намерите начин за влизане в BIOS без клавиатура? Има!

Освен да използвате клавишите на клавиатурата, можете също да въведете настройките на BIOS, без да е необходимо да натискате клавиши на клавиатурата, банда.

Номерът е да влезете в настройките на фърмуера на UEFI . Тези настройки обикновено могат да бъдат намерени на компютри или лаптопи с Windows 10, както и Windows 8.

Така че, за тези от вас, които търсят начин да влязат в BIOS на Acer, MSI, Asus или други марки, можете да следвате този метод, стига компютърът ви вече да използва някоя от Windows OS по-рано.

Е, за повече подробности можете да видите стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Отидете на „Настройки“

  • Първо, първо отваряте менюто „Настройки“ на вашия лаптоп или компютър.

  • След това кликнете върху менюто „Актуализиране и сигурност“ .

Стъпка 2 - Изберете менюто „Възстановяване“

  • Следващата стъпка е да кликнете върху менюто „Възстановяване“ . На този етап, в раздела Разширено стартиране , щракнете върху бутона „Рестартиране сега“ .

  • След това компютърът ще се рестартира автоматично.

Източник на снимки: JalanTikus (Изберете менюто за възстановяване за това как да влезете в BIOS без клавиатура).

Стъпка 3 - Изберете менюто „Отстраняване на неизправности“

  • След това избирате менюто „Отстраняване на неизправности“ .

Стъпка 4 - Изберете „Разширени опции“

  • След като влезете в страницата за отстраняване на неизправности, изберете опцията „Разширени опции“ .

  • След това изберете опцията „Настройки на фърмуера на UEFI“ и кликнете върху бутона „Рестартиране“ .

  • След това компютърът ще се рестартира автоматично.

Стъпка 5 - Влезте в настройката на BIOS

  • Ако сте изпълнили всички стъпки по-горе, след завършване на процеса на рестартиране успешно сте въвели настройките на BIOS.

Източник на снимки: JalanTikus (Това е последният поглед към това как да влезете в BIOS на Asus Windows 10).

3. Как да вляза в BIOS с CMD

Източник на снимки: JalanTikus (Търсите ли начин да влезете в BIOS с CMD? За съжаление не можете да направите това).

Ако мислите да намерите начин да влезете в BIOS с CMD, за съжаление все още няма начин да направите това , банда.

Командният ред (CMD) е известен като една от най-мощните опции за незабавно справяне с различни компютърни проблеми, но в този случай не можете да го използвате за влизане в BIOS.

Можете да използвате само командата CMD, за да проверите версията на BIOS на компютъра, без да я въвеждате.

И така, в тази статия ApkVenue не може да ви предостави как да влезете в BIOS с тази CMD. Вместо това можете да следвате стъпките, за да влезете в BIOS на компютъра, който ApkVenue обясни в горната част.

4. Как да влезете в BIOS чрез контролния панел

Източник на снимки: JalanTikus (До момента няма начин да влезете в BIOS чрез контролния панел, който можете да направите).

Точно както преди, не можете да направите как да влезете в BIOS чрез контролния панел, банда.

Причината е, че контролният панел не предоставя никакви функции, които ви позволяват да влезете в BIOS чрез тази програма.

Можете да използвате контролния панел само за управление и наблюдение на използването на хардуер на компютър, като използвате част от софтуера, включен в него.

Можете също да използвате контролния панел, за да изтриете приложения на компютъра и няколко други функции, с изключение на влизането в настройките на BIOS.

Е, това бяха съветите как този път лесно да влезете в BIOS на компютъра от ApkVenue, банда.

За тези от вас, които търсят начини да влязат в BIOS за MSI, Asus, Acer и други марки лаптопи, ApkVenue отново подчертава, че можете да следвате метода по-горе.

С бележка, че вашият компютър или лаптоп вече използва операционна система Windows 8 или 10 и в него има функцията UEFI Firmaware Settings . Късмет!

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Shelda Audita .