как да направя съдържание в офис дума, гарантирано изчистена!

Как да си направим спретнато съдържание на Ms. Думата не е лесна работа. Ето най-пълната колекция от начини за подреждане на разхвърляното съдържание!

Как да направите спретнато съдържание в Office Word или как да подредите разхвърляното съдържание, разбира се, са важни неща, които трябва да знаете, когато правите отчети за задания или тези.

Тъй като освен съставяне на библиография, се изисква и наличието на съдържание, за да улесни читателите да намерят търсената от тях страница.

Проблемът е, че създаването на съдържание не е толкова лесно, ferguso . Има и проблеми, които възникват, като например да не са спретнати към точките, които не са успоредни.

Затова този път ApkVenue иска различни съвети за това как лесно и бързо да направите съдържание в Microsoft Word!

Как да създадете съдържание в Office Word

Освен подреждането на номера на страници, създаването на съдържание често е ужасен призрак за потребителите на Microsoft Office Word.

Като един от софтуера, който функционира за обработка на документи, разбира се Microsoft Office Word има много функции, които ще ни улеснят при съставянето на съдържание.

ApkVenue ще ви каже как да го направите ръчно или автоматично, гарантирано можете веднага! За тези, които нямат приложението, първо го изтеглете!

Офис приложения и бизнес инструменти Microsoft Corporation ИЗТЕГЛЯНЕ

Тук Jaka използва Ms. Word 2016. Ако използвате по-ранна версия на Word, методът е горе-долу същият, въпреки че може да има разлики в термините.

Създайте ръчно съдържание

Можете да използвате този ръчен метод, ако докладът, който правите, е прост и няма субтитри.

Този метод може да се използва и за всички версии на Word, така че е много практичен за използване.

Стъпка 1 - Настройка на десния раздел

 • Първото нещо, което трябва да направите след отваряне на документа, е да натиснете иконата Tab , разположена в горния ляв ъгъл (под иконата Поставяне ).

 • Щракнете, докато премине на дясно .

Стъпка 2 - Регулиране на дясната позиция на раздела

 • След това посочете позицията Tab чрез линийката над документа. По-късно можете да поставите номера на страници тук добре.

 • За да изведете линийката , можете да отидете в раздела Изглед> Показване> Линийка .

Стъпка 3 - спретнато повдигане на точките

 • Ако е така, щракнете двукратно върху раздела, докато се появи изскачащо меню, както по-горе. Изберете втората опция, за да се появят точките.

Стъпка 4 - Създаване на съдържание

 • След това всичко, което трябва да направите, е да въведете съдържанието на съдържанието. След като въведете заглавието на раздела, натиснете клавиша Tab на клавиатурата, за да изведете точките.

 • Въведете номерата на страниците, които съответстват на заглавието на раздела, готово!

Word всъщност предоставя и функция за ръчно създаване на съдържание, което е по-лесно. Можете да видите метода в точките по-долу.

Автоматично създаване на съдържание

Ако нашият отчет съдържа много субтитри, как можем да поддържаме съдържанието ни подредено? Можете да създадете автоматично съдържание, банда!

Методът също е лесен, просто трябва да обърнете внимание на стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Задаване на заглавието

 • Преди да създадете съдържание, трябва да използвате заглавие, което заглавието и подзаглавието на вашия отчет се четат от Word.

 • Номерът е да използвате функцията за стилове , намираща се в раздела Начало.

 • Изберете заглавие 1 за заглавия на глави, заглавие 2 за субтитри и така нататък (заглавие 3, заглавие 4), ако има по-малки субтитри.

Стъпка 2 - Оформяне на съдържанието

 • Отидете в раздела Референции , изберете Съдържание .
 • Изберете съдържанието, което искате да използвате. За автоматично съдържание, използвайте първата или втората опция. Ако искате ръчно да създадете съдържание, изберете Ръчно таблица .

Стъпка 3 - Съдържание завършено

 • Съдържанието веднага ще бъде като на снимката по-горе, банда! Можете да правите незначителни модификации, като например промяна на думата Съдържание в съдържание .

Стъпка 4 - Актуализирайте таблицата

 • Ако сте направили някои промени във вашия документ, така че да има промени в съдържанието, можете просто да щракнете върху таблицата и да натиснете бутона Update Table в горния ляв ъгъл.

 • Ще се появят две опции, между актуализиране само на номера на страници или на цялата таблица.

Как да създадете автоматично съдържание на Word 2010

Ако използвате по-стара версия на Microsoft Word като 2010, всъщност методът, който трябва да направите, за да създадете съдържание, не е много по-различен.

Независимо дали става въпрос за това как да създадете ръчно съдържание или как да създадете автоматично съдържание. Но ако все още сте любопитни, тук ApkVenue ще ви обясни как да създадете автоматично съдържание в Word 2010.

Стъпка 1 - Задайте заглавията на заглавията

 • Първо се уверете, че всяко заглавие и подзаглавие в документа ви използват формата на заглавието. Това е задължително, за да може заглавието да се прочете в съдържанието.

 • Изберете заглавие 1 за основното заглавие, заглавие 2 за субтитрите и т.н.

Стъпка 2 - Дайте съдържание

 • Сега поставете курсора на страницата на хартията, за да създадете съдържание. След това изберете менюто "Референции", след което изберете "Съдържание" .

 • Трябва само да изберете желания формат на съдържанието.

 • Ако е така, съдържанието автоматично ще се появи, както е показано по-долу.

Просто трябва да запазите документа или ако трябва да промените формата на Word на PDF, така че резултатите да не се променят, иначе можете да останете чисти, когато се отпечатвате.

Как да създадем съдържание в Word 2013

Не знаете как да направите съдържание на дипломна работа в Word 2013? Това е лесно! Всъщност той не се различава много от методите, които ApkVenue обясняваше по-рано в горната част.

Но, за да разберем по-добре следното, ApkVenue е подготвил пълни стъпки за вас.

Стъпка 1 - Използвайте заглавия в заглавия

 • Уверете се, че всяко заглавие и субтитри, които имате в документа, използват формата Heading. За да използвате Heading, можете да отидете в раздела „Стилове“ в раздела Начало.
Снимка източник: learnucomp

Стъпка 2 - Създайте съдържание

 • Поставете курсора на страницата на хартията, където искате да изброите съдържанието.
Снимка източник: learnucomp
 • След това изберете менюто "Референции" и изберете "Съдържание" .
Снимка източник: learnucomp
 • Има опция за автоматична таблица , при която вече не е необходимо ръчно да пишете заглавия и субтитри в съдържанието, а има и ръчна таблица, която ви позволява ръчно да пишете заглавия на съдържанието в съдържанието.

 • Изберете според нуждите. Но ако търсите начин да създадете ръчно съдържание в Word 2013, можете да изберете опцията Ръчна таблица, банда.

Как да създадем съдържание на Word 365

Освен г-жа Word 2010, 2016, 2017 и други, има и Microsoft 365, където тази услуга се основава на изчисления в облак, което означава, че можете да получите достъп до нея просто чрез интернет мрежа, без да е необходимо да инсталирате програми на Microsoft Office на вашия лаптоп.

Това е много по-практично, но дори тази услуга не може да се използва безплатно, иначе първо трябва да активирате Microsoft Office, банда.

Въпреки че това е малко по-различно от стандартната версия на Microsoft Office, която обикновено използваме, стъпките за създаване на спретнато съдържание в Microsoft Word 365 са еднакви.

Стъпка 1 - Дайте заглавие на заглавието

 • Използвайте формата на заглавието за всяко заглавие и субтитри.
Източник на снимката: Робърт Макмилен (YouTube)

Стъпка 2 - Създайте съдържание

 • След това поставяте курсора на хартиената страница, където ще бъде направено съдържанието и след това избирате менюто „Референции“ .

 • След това изберете менюто „Съдържание“ и изберете Автоматична таблица или Ръчна таблица.

Източник на снимката: Робърт Макмилен (YouTube)
 • Ако успее, съдържанието ще се появи, както следва.
Източник на снимката: Робърт Макмилен (YouTube)
 • Ако направите промени в заглавието или страницата на хартията, можете също да кликнете върху менюто „Актуализиране на таблицата“, за да направите бързо и автоматично подреждане на разхвърляното съдържание.
Източник на снимката: Робърт Макмилен (YouTube)

Как, лесно не е ли как да създадете съдържание в Office Word? Не е толкова лесно, колкото да направите маса, но все пак е лесно.

Прилагайки методите по-горе, ApkVenue гарантира, че отчетът ви ще бъде по-изряден и приятен за окото, банда!

Горните стъпки също могат да бъдат приложени на практика, ако търсите ръчен или автоматичен начин за изброяване на съдържанието на хартия или дипломна работа.

Междувременно за тези от вас, които искат как да направят съдържание на мобилния си телефон , за съжаление приложението Microsoft Word на вашия смартфон не предоставя функцията за съдържание , така че не ви позволява да изброявате съдържанието на мобилния си телефон .

Прочетете също статии за Word или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah