10 вампирски филма, които са не по-малко вълнуващи от здрача

Скучно ли ви е да гледате един и същ филм? Опитайте да гледате филми на ужасите за вампири. Освен че са зловещи, някои от най-добрите филми за вампирите имат и интересни проблеми, които не са за изпускане!

Вампирите са същества в митологията, които живеят, като ядат същността на живота от други живи същества.

Самата история за вампирите идва от древна Гърция, когато некрофобията или страхът от мъртви същества са били извън контрол. Този страх се влошава с времето.

Филмите за вампири стават все по-разнообразни с развитието на различни истории. Ако сте фен на жанра на ужасите и вампирите, които са пълни с любовни истории, ето 10 вампирски филма, които трябва да гледате!

Най-добрите вампирски филми, които трябва да гледате

Ако харесвате филми на ужасите, не го гледайте сами. И не забравяйте да подготвите интернет пакет, за да гледате следните филми за вампири. Искате ли да предавате или изтегляте? Безплатно!

1. Дракула

Режисиран от Франсис Форд Копола („Апокалипсис сега, трилогия на кръстника“), Дракула разказва историята на живота на граф Дракула от едноименния роман на Брам Стокър .

Разположен през 1897 г., младият адвокат Джонатан Харкър (Киану Рийвс) пътува до Трансилвания, за да уреди придобиването на недвижими имоти на Дракула в Лондон от лудия си колега Ренфийлд .

Действието на Рийвс в този вампирски филм е много хлъзгаво. Защото той успя да съживи историята на любовния триъгълник между себе си, Дракула и годеницата му в този 2-часов филм на вампирите на ужасите.

2. Подземен свят

Underworld е първият вампирски филм от поредицата Underworld. Основният сюжет се фокусира върху вражда между вампири и ликани, два вида древни създания, съществували от поколения.

Селен (Кейт Бекинсейл) , Търговец на смърт , е много амбициозна да довърши ликаните за избиването на семейството им преди 600 години.

Докато разследва нов куршум, който може да убие вампири, Селена среща Майкъл Корвин , човешкото същество, преследвано от Ликан. Селена, която е известна с ината си, започва да се влюбва в него и се опитва да го спаси.

3. Интервю с вампира: вампирските хроники

Освен Дракула, друг филм за вампири от 90-те, който поема друга готическа тема на ужасите, е Интервю с вампира: вампирските хроники . Този филм се превръща в стъпка на Брад Пит за постигане на успех в Холивуд, тъй като след това той постига успех във филмите Se7en (1995) и Fight Club (1999) .

След като преживява обратите на живота като вампир, Луис среща момиче на име Клаудия (Кирстен Дънст) , което умира от чума. Луи също превърна Клавдия във вампир и започна нов живот с нея.

4. Дракула неразказан

Dracula Untold е филм за вампирите, създаден преди Ренесанса. Този филм разказва за живота на Влад Тепеш , принц от Влашко и Трансилвания.

Той стана известен като „Влад Цепешът“, след като изби хиляди свои жертви, като ги намушка с копие. Един ден Влад и неговите войници намират шлема на османски войник, който се носи в река. Той следва потока на реката и намира пещера и е нападнат от хуманоидни същества, които убиват групата на Влад.

5. Ван Хелсинг

Вдъхновен от героя в романа на Брам Стокър , вампирският филм Ван Хелсинг разказва историята на ловеца на чудовища на име Габриел Ван Хелсинг (Хю Джакман), който е назначен от Ватикана да помогне на последния потомък на Валерио на мисия за ликвидиране на Дракула в Трансилвания. Заедно с монах на име Карл (Дейвид Уенхам) Ван Хелсинг започва пътуването си до Румъния.

В Трансилвания Велкан Валериос е убит в опит да залови и убие върколак, а Ана (Кейт Бекинсейл) е нападната от булката на Дракула малко след пристигането на Ван Хелсинг. Този филм за вампирите наистина кара атмосферата да се чувства добре!

6. Византия

Нийл Джордан , който режисира епичното „Интервю с вампира“, засне още един филм от същия жанр близо 20 години по-късно „ Византия“ . Този вампирски филм разказва за две жени, Елеонора (Саоирсе Ронан) и майка й Клара (Джема Артертън) .

Този филм представя динамиката на този вампир-майка-син от 1800-те. Илюстрира колко трудно е да оцелееш в съвременното патриархално общество, което отразява лошите спомени от миналото, които са ги накарали да страдат.

7. Само влюбените са останали живи

Only Lovers Left Alive заема гледната точка на уединения художник на име Адам (Том Хидълстън) , който също е вампир. Съвсем малко по-различно от другите вампирски филми.

Платил е да стои възможно най-далеч от света. Там той се занимава само с двама души, които той нарича зомбита , за да осигури определени нужди и нужди, като ретро китари, кръв и специални дървени куршуми.

8. Тъмни сенки

Тъмните сенки е комедиен филм на ужасите за вампирите. Режисьор на филма е Тим Бъртън , а в главните роли са Джони Деп , Ева Грийн , Хелена Бонъм Картър , Мишел Пфайфър и Хло Грейс Морец .

9. Пуснете правилния

Един добър материал за история все още ще изглежда отлично в различни адаптации. Един от тях е роман на шведския писател Джон Айвиде Линдквист, озаглавен „ Пусни правилния“ .

Адаптиран във филм за вампир със същото име, този филм разказва за приятелство между вампирско момиче и човешко дете. Историята е опакована добре, така че да може да обобщи различните проблеми на обществото през тъмните 1980-те.

10. Какво правим в сенките

Ако сте уморени от вида на сериозен вампир, тогава този филм за вампири, произведен в Нова Зеландия, може да ни забавлява със странно ниво на сладост, но ще ни разсмее.

Този филм е показан в полудокументален формат, който разказва на група вампири, които живеят в съвремието с всичките им трудности при адаптирането.

Този филм получи много признание, когато беше показан за първи път на филмовия фестивал в Сънданс . И оттогава филми на Джемайн Клемент и Тайка Уайтити излизат по целия свят, макар и на ограничена основа.

Това са препоръките за най-добрите филми за вампири, които можете да гледате. И така, как е? Има ли филм, който искате да гледате? Или имате някакви други препоръки за филми за вампири? Напишете в колоната за коментари.