как да се справим с удара на мобилния телефон от вода, за да не умре напълно

Мобилният ви телефон се е пръснал или паднал във водата? Не го включвайте бързо, направете следните начини, за да се справите с мобилния телефон, свързан с водата, така че мобилният ви телефон да не се къси.

Често случаите на падане на смартфон във вода водят до пълна смърт на мобилния телефон поради неправилно боравене. Всъщност водата е плашещ призрак за електронните стоки, защото може да ги повреди моментално.

Но може би все още можете да спасите HP, който е засегнат от вода, ако направите правилното лечение.

Е, какъв вид работа? Следното ще ApkVenue да прегледа как да се справите с мобилен телефон, който е изложен на вода, преди да го включите. Гарантирано, че вашият мобилен телефон няма да умре напълно!

Как да се справим с мобилните телефони, свързани с вода, за да не умрем напълно

Всъщност в наши дни има много водоустойчиви смартфони, които циркулират. Ако обаче го нямате, не излагайте смартфона си на вода, ако все още обичате мобилния си телефон.

Но ако небрежно поставите мобилния си телефон във водата, може би можете да направите някои от тези начини, за да запазите мобилния си телефон . Просто слушайте веднага!

1. Уверете се, че е изключен

След като мобилният телефон е ударен от вода, със сигурност първото нещо, което ви идва на ум, е да проверите неговото състояние , живот или смърт. Но въпреки че мобилният ви телефон остава включен след излагане на вода, добре е веднага да изключите мобилния си телефон .

Защото природата на водата винаги е противоположна на електронните обекти. Колкото по-дълго оставяте мобилния си телефон включен, когато в него има вода, толкова по- вероятно е мобилният телефон да се повреди .

2. Демонтирайте мобилния си телефон незабавно

Смисълът на разтоварването тук не е да се съблича съдържанието на вашия смартфон до най-малкото нещо, а. Ако сте начинаещ по въпроса за разглобяването на смартфон, трябва да извадите батерията само ако не е цяло, или да извадите microSD и SIM картата .

Но ако сте човек, който има опит да разглобява мобилни телефони , можете да свалите смартфона си един по един. След това сложете всичко на суха кърпа .

Имайте предвид, не забравяйте да разберете какво правите, ако искате да разглобите смартфона си. Дори не увеличавайте щетите.

3. Изсушете външната страна

След като приключите с вътрешните работи, следващото нещо, което трябва да направите, е да почистите и подсушите външната страна на мобилния си телефон със суха кърпа . Трябва да го правите бавно и да не го движите твърде много.

Преместването на HP, ударено от твърде много вода, всъщност ще доведе до разпространение на водата към други компоненти на HP . Със сигурност това всъщност ще направи щетите на мобилния ви телефон още по-тежки .

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Използвайте почистващ препарат Vacumm

Трябва да ви напомня, не духайте на смартфон, който е изложен на вода, защото всъщност водата ще влезе по-далеч във вашия смартфон. Всичко, което трябва да направите, е да използвате прахосмукачка, за да изтеглите вода от вашия смартфон.

5. Време е да го изсушите

След това трябва наистина да изсушите мобилния си телефон, преди да го използвате отново. Има различни методи, които можете да използвате, един от които е като поставите мобилния си телефон в торба, пълна с ориз .

Защо ориз? Тъй като оризът се счита за материал, който може бързо да абсорбира влагата . Освен това можете да намерите ориз навсякъде, дори в кухнята ви да има. Оставете мобилния си телефон в ориза за поне 2 до 3 дни .

Или силикагелът също може да бъде инструмент за изсушаване на мобилния ви телефон. Ако не знаете какво е силикагел, със сигурност сте попаднали на малка бяла чанта, когато купувате електроника и обувки .

6. Кръгът за определяне

След като сте направили всички стъпки, които ApkVenue е дал по-горе, сега е моментът да определите дали мобилният ви телефон все още може да се използва или вече е повреден. Опитайте се да съберете отново мобилния телефон, който е бил ударен от водата.

Ако е така, опитайте да включите мобилния си телефон отново, включен ли е или е напълно мъртъв . Ако мобилният телефон е напълно мъртъв, всичко, което трябва да направите, е да бъдете търпеливи и да приемете факта , че трябва да си купите друг мобилен телефон.

Но ако мобилният ви телефон все още е включен, опитайте да направите някои проверки, като например да изпробвате екрана, бутоните, високоговорителите и портовете на мобилния си телефон.

Какво не може да се направи, когато мобилният ви телефон е ударен с вода?

След като Джака обясни различните видове неща, които трябва да направите, когато мобилният ви телефон е ударен от вода, така че мобилният ви телефон да не умре напълно, това е нещо, което не трябва да правите . Вижте внимателно, момчета !

1. Както ApkVenue винаги казва, никога не се опитвайте да включвате мобилния си телефон. Тъй като електронните стоки са много „враждебни“ към течностите.

2. Не свързвайте мобилния си телефон към електричество .

3. Не натискайте никакви бутони. Единственият бутон, който трябва да натиснете, е бутонът за изключване, ако мобилният ви телефон все още е жив. Тъй като колкото по-дълбоко натискате бутона HP, толкова по-дълбоко ще става водата на мобилния ви телефон.

4. Не движете прекалено много вашия HP. Защото това ще накара водата в мобилния телефон да се движи и да докосва други компоненти.

5. Не загрявайте мобилния си телефон, като например сешоар или фурна. Имайте предвид, че топлината действително уврежда мобилния ви телефон. Не позволявайте дори да повредите мобилния си телефон.

Това са някои от начините, които можете да използвате, ако мобилният ви телефон е ударен от вода, за да предотвратите напълно мъртвия HP . ApkVenue ви напомня винаги да бъдете внимателни, когато играете мобилни телефони, момчета, вие също трябва да помните мястото и да помните състоянието на вашия мобилен телефон.

Не играйте на мобилния си телефон в зона, пълна с вода, въпреки че мобилният ви телефон не е водоустойчив.

Но ако искате да си купите водоустойчив мобилен телефон, ето списъкът на Джака:

ВИЖТЕ СТАТИИ

До скоро!