не използвайте инсталационен антивирус! това е как да премахнете вируса на компютър / лаптоп, използвайки само cmd

Този път ApkVenue ще ви каже как да премахнете вирус, който разчита само на CMD. Гарантирано вирусът на вашия компютър ще изчезне. Любопитни ли сте как? Вижте следния преглед на ApkVenue!

Сигурно сте се сблъскали с проблем с вирус, който атакува вашия компютър, нали? Ако е така, вашите данни ще бъдат жертвата, особено ако не сте имали време да архивирате данните си. Поради тази причина, преди вирусът да атакува по-широко, трябва незабавно да премахнете вируса, открит на вашия компютър.

Премахването на вируси на компютър или лаптоп обикновено разчита на специален софтуер . Е, това е различно от начина, по който ApkVenue ще прегледа по-долу. Този път ApkVenue ще ви каже как да премахнете вирус, който разчита само на CMD . Гарантирано вирусът на вашия компютър ще изчезне. Любопитни ли сте как? Вижте следния преглед на ApkVenue!

 • Трябва да използвате антивирус на Android?
 • 10 най-добри антивирусни и антивирусни програми за Android 2015 г.
 • Признаци Вашият смартфон е засегнат от шпионски софтуер

Не използвайте антивирусна инсталация! Това е как да премахнете вируса на компютър / лаптоп с помощта на CMD

Първият начин за премахване на вируси с помощта на CMD

Премахването на компютърен вирус с помощта на програма за команден ред (CMD) е най-ефективната алтернатива . Не се нуждаете от помощта на други приложения, просто напишете командата в CMD, вирусът е разрешен. За повече подробности можете да видите следните стъпки.

 • На първо място, разбира се, трябва да отворите програмата Command Prompt (CMD) . Методът е доста лесен, просто натиснете клавиша Windows + R с помощта на клавиатурата.

 • Ако програмата за команден ред е отворена, можете веднага да напишете cd / , след което отново да натиснете enter .

 • Третата стъпка, за да премахнете вируса с програмата Command Prompt, трябва само да намерите името на устройството, което искате да проверите с CMD . Например искате да проверите устройство C, след това въведете C :, след което въведете .

 • След това въведете attrib и натиснете enter .

 • И така, към този момент проверката всъщност е приключила. Трябва само да проверите появилите се файлове с модели . Ако откриете странен файл, той може да бъде изтрит незабавно, като напишете DEL на мястото на открития вирус.

Е, това е първият начин за справяне с вирусите с програмата Command Prompt . За да направите този метод, трябва да знаете разликата между вирусни и невирусни файлове, за да не се случват нежелани неща, като например неправилно изтриване на файлове.

Вторият начин за премахване на вируси с помощта на CMD

В допълнение към първия метод, който ApkVenue прегледа по-рано, можете да премахнете вируси и с помощта на CMD по този втори начин . За повече подробности, ето стъпките.

 • Отворете програмата Command Prompt на вашето компютърно устройство.

 • След като видите програмата Command Prompt отворена, просто обърнете внимание на колоната състояние . Ако има надпис LISTENING , това означава, че компютърът все още е защитен от вируси . Ако обаче пише „ УСТАНОВЕНО“ , това означава, че компютърът ви има вирус.

 • Начинът да се преодолее е много лесен, а именно разчитане на диспечера на задачите и щракване върху раздела Услуга .

 • Първо отворете диспечера на задачите, за да съответства на PID в CMD, който има проблеми с PID в приложението.

 • И накрая, просто щракнете с десния бутон, след което спрете услугата . Изчакайте да приключи.

Ето как да премахнете компютърните вируси с помощта на CMD . Много лесно, нали? Има ли друг начин да знаете? Ако е така, моля, споделете ги в коментарите по-долу.