как да закупите карта за електронна такса, цена и къде да я купите

Пълно ръководство за това как да закупите карта за електронна такса и места за закупуване, от входни такси, магазини до други свързани търговци.

Животът в съвременната ера кара всички сегменти да се променят, включително по въпросите на плащането, знаете ли!

Един пример е въвеждането на система за електронно плащане, използваща карта e-Toll в Automatic Toll Gate (GTO) от октомври 2017 г.

Но очевидно все още има много хора, които са объркани относно това как и къде да купят карта за електронна такса . Вместо да ставате по-любопитни, просто погледнете пълния преглед по-долу.

Какво представлява E-Toll Card и видовете E-Toll карти, които са приложими

Източник на снимки: metrotvnews.com

Преди да обсъдите как да закупите e-Toll карта и къде да я купите, трябва да знаете вида на e-Toll картата, която е валидна за извършване на плащания в Automatic Toll Gates (GTO).

Не само операторите на пътни такси, но и много банки и други търговци, които издават електронни пари, известни още като електронни пари ( електронни пари ). Ето пълния списък!

  1. BPJT E-Toll Card , e-Toll карта, издадена от Агенцията за регулиране на пътните такси (BPJT).

  2. Mandiri E-Money , e-Toll карта, издадена от Bank Mandiri.

  3. BRI Brizzi , e-Toll карта, издадена от банка BRI.

  4. BNI Tapcash , e-Toll карта, издадена от Банка BNI.

  5. BTN Blink , e-Toll карта, издадена от Банка BTN.

  6. BCA Flazz , e-Toll карта, издадена от Bank BCA.

  7. Gaz Card , карта за електронни такси, издадена от Bank Mandiri в сътрудничество с Pertamina.

  8. Indomaret Card , e-Toll карта, издадена от Bank Mandiri в сътрудничество с Indomart.

Вече знаете какви видове e-Toll карти се предлагат, нали? Е, сега ApkVenue ще обсъди как да закупите карта за електронна такса и къде да я купите, банда.

Как да закупите карта за електронна такса и къде да я купите

Източник на снимки: elshinta.com

Да имате карта за електронна такса е доста лесно. Трябва само да подготвите 10 000 IDR до 20 000 IDR, за да направите карта за електронна такса при определени търговци .

Освен това ще бъдете помолени да попълните баланс с минимална номинална стойност от 50 000 IDR, банда.

Сега, за да закупите карта за електронна такса , можете да го направите на четирите места и търговци, които ApkVenue ще преглежда един по един по-долу. Слушай, да!

1. Toll Gates и Toll Operator офиси

Източник на снимки: viva.co.id

Първо, можете да си купите карта e-Toll на входните такси . Но този метод вече не е валиден, банда.

Защото от миналия октомври 2017 г. има 1,5 милиона карти за електронна такса, които са били раздадени безплатно на автомобилистите.

По този начин тази стъпка не се препоръчва и е добра идея първо да подготвите картата си за електронна такса, преди да решите да вземете платния път.

Как да закупите друга карта за електронна такса ...

2. Банка за издаване на електронни пари

Източник на снимки: business.tempo.co

Както ApkVenue прегледа и преди, можете да получите карта за електронна такса, като я закупите в редица банки, издаващи електронни пари , известни още като електронни пари .

Банките, които издават карти e-Toll, включват Bank Mandiri , BRI , BTN , BCA и BNI , банди.

Можете да направите как лесно да направите електронна такса в банка. Трябва само да дойдете в най-близкия банков клон и да подадете заявка за карта за електронна такса.

Е, обикновено тази карта за електронни пари също е директно свързана с картата на банкомата. Така че, тук вече не е нужно да носите много карти. Практично, нали?

3. Минимаркет (Alfamart, Alfamidi, Indomart, Lawson и Circle K)

Източник на снимки: blogspot.com

За тези от вас, които са мързеливи да посетят банка, за да направят електронна такса, можете също да я закупите от най-близкия мини-пазар, банда.

Сред минимаркета Alfamart , Alfamidi , Indomart , Лоусън и Circle K . Разбира се, можете лесно да го намерите около къщата си.

По-късно ще бъдете помолени за сума пари, за да закупите карта за електронна такса, която не съдържа баланс.

След това, за да го попълните в себе си, можете да го замените за номинална стойност, започваща от 10 000 IDR до максимум 1 000 000 IDR. Това е лесно?

4. Онлайн магазин / Електронна търговия

Източник на снимки: предприемач.com

И накрая, за тези от вас, които са магерани, можете също да закупите карти за електронна такса чрез онлайн магазини, известни още като електронна търговия , като Tokopedia , BukaLapak , Lazada и други.

Цената също варира в зависимост от баланса и дадените бонуси. Някои продават празни карти за електронна такса, известни още без баланс, или такива, които вече съдържат баланс,

Там също се предлага безплатен тонгтол псевдоним e-Toll стик и може да бъде по поръчка според вашите желания. Както и да е, много възможности за избор са разнообразни!

Как да използвам e-Toll карти за безопасни и ефективни транзакции

За да извършвате транзакции с помощта на тази електронна карта, ApkVenue ще прегледа как да използвате e-Toll, така че транзакциите в GTO да са безопасни и ефективни.

За по-пълно обяснение можете да прочетете рецензията в следващата статия, банда.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да проверите баланса на електронните такси на телефон с Android

Интересното е, че сега можете да проверите оставащия баланс на e-Toll на вашия Android телефон. Така че, вече не е нужно да отивате до банкомат или да отидете до най-близкия мини-пазар.

За да разберете как да проверите баланса на e-Toll на мобилен телефон с Android , можете да прочетете пълното обяснение в следващата статия, банда.

ВИЖТЕ СТАТИИ

И така, това беше колекция от начини за закупуване или създаване на карти за електронна такса заедно с местоположенията и търговците, откъдето можете да ги купите.

Вече знаете и няма да получите билети отново, когато ви предстои шофиране до платния път. Не забравяйте, карайте безопасно , банда! _

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Satria Aji Purwoko .