познавате техники за хакерство с груба сила и как да ги предотвратите

Науката за хакване има няколко техники. Един от тях е Brute Force. Искате ли да научите повече за това как изглежда тази техника на Brute Force? Просто погледнете следната статия на JalanTikus!

Хакерството е наука, която е много популярна сред хората от ИТ. Причината е в това знание, наречено хакване, което ни кара да изглеждаме със специален авторитет от другите. Например с хакерски знания можем да имаме специален достъп до VIP услуги.

Говорейки за науката за хакване, самата наука за хакване има няколко техники. Един от тях е Brute Force. Искате ли да научите повече за това как изглежда тази техника на Brute Force? Просто разгледайте следната статия на ApkVenue.

  • Това са 10-те най-опасни хакери в света (Psst ... Има индонезийски хакери, знаете ли)
  • Внимавай! Има нов начин за хакерите да получават данни за банкови сметки чрез WhatsApp
  • 100% Anti-Hacker, Ето съвети за създаване на най-безопасната парола в света

Запознайте се с техниките за хакерство Brute Force и как да ги предотвратите

Правейки това, което се нарича хакерство, хакерите обикновено използват няколко техники. Примери за това са фишинг и груба сила . За какво става въпрос за фишинг, тогава как да го предотвратите. Можете да го видите в статията на ApkVenue по-долу.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Тъй като Джака вече е обсъждал фишинг, този път ApkVenue ще обсъди техниките за хакерство Brute Force.

Техниката за хакерство Brute Force е метод за хакване на пароли чрез изпробване на всички възможни комбинации в списъка с думи. Този метод гарантирано ще намери успешно паролата, която искате да хакнете. Процесът за взлом на пароли с помощта на този метод обаче ще отнеме много време. (източник: Google)

Източник на снимки: Снимка: ZDNet

Защо се нарича Brute Force? Самото име Brute Force е комбинация от думи от английски, които, ако искате да форсирате грубо .

Ако се опитате да разберете метода на работа на тази техника, ще откриете, че тази техника е да атакувате отпред просто така. Отваряте интернет сайт, въвеждате потребителското си име, след което пробвате пароли, вариращи от AAA, AAB, AAC до ZZZ.

Така че може да се каже, че името Brute Force е описание на тази техника, която е много силна за влизане през входната врата.

Източник на снимки: Снимка: Фалшиви плакати

Този метод всъщност е доста ефективен. Със софтуер той ще ви позволи автоматично да въвеждате пароли от AAA, AAB, AAC до ZZZ. Броят на въведените пароли, започващи от буквите AAA, AAB, AAC до ZZZ, е много голям, трябва да въведете паролата стотици пъти.

Разбира се, той автоматично използва софтуера, но също така трябва да изчакате софтуерът да въведе всички възможни пароли от AAA, AAB, AAC до ZZZ. Разбира се, това ще отнеме много време.

Ще отнеме още повече време, ако паролата се състои от много знаци, например AAAAAAAAA до ZZZZZZZZZ. Да не говорим, ако сървърът, който искате да хакнете, се окаже, че ви дава 5 минути време всеки път, когато въведете паролата. Не е невъзможно времето за обработка на тази техника Brute Force да отнеме до 100 години .

Но все пак не е невъзможно хакер да ви хакне, използвайки тази техника от Brute Force. Затова тук ще ви кажа как да го предотвратите.

ВИЖТЕ СТАТИИ

Как да оцелеем при атаки с груба сила

Въпреки че тази техника за хакване от Brute Force отнема много време, тя все още е мощна техника за хакване и е доста известна. За да не станете жертва на тази атака на Brute Force, ето как да я поправите.

  • Не използвайте ПИН , колкото е възможно повече използвайте парола.
ВИЖТЕ СТАТИИ
  • Направете парола от поне 8 знака. Използвайте комбинация от главни, малки букви, числа и пунктуация. Не използвайте пароли, свързани с вашето известно име, или вашето име, или името на вашия акаунт, или вашата дата на раждане.

Пример за добра парола: m @ n0fFsPR1n9 .., ##

  • Ако такава парола ви кара да забравите, направете я с помощта на карта с парола .
ВИЖТЕ СТАТИИ

Ако смятате, че вече сте били ударени от атака на груба сила, ето съветите на Jaka за нейното преодоляване.

  • Ако все още имате достъп до вашия акаунт, сменете паролата си незабавно . Не само вашият акаунт е хакнат, но и всички други акаунти в интернет.
  • Ако вече не можете да осъществите достъп до акаунта си, наблюдавайте акаунта и наблюдавайте движенията му. Не е невъзможно да получите ръководство.
  • Ако сметката е банкова, незабавно я докладвайте на съответната банка и на полицията.
  • Незабавно уведомете други хора, че акаунтът ви е хакнат и всички действия, свързани с този акаунт, са извън вашата отговорност.

Така че това е статията на Jaka за хакерските техники на Brute Force и как да ги предотвратим. Дано това е полезно! О, да, не забравяйте да оставите мнението си в графата за коментари, благодаря.

Също така не забравяйте да прочетете статии, свързани с Hack или други интересни статии от Putra Andalas.

Банер: Radware