4 евтини и лесни начина за инсталиране на wifi у дома

Не можете да си позволите да платите висока такса за инсталиране на WiFi точка за достъп? По-добре вижте съветите как да инсталирате WiFi у дома на следното спестяване на разходи!

Наличието на частна WiFi мрежа у дома със сигурност е желание за всеки, особено в епоха, която изисква интернет връзка като днешната.

Започвайки от развлекателни дейности като гледане на стрийминг филми, до работни нужди, въпреки че всичко изисква подкрепата на интернет връзка.

За съжаление, желанието за собствена WiFi мрежа често не е достъпно за всички хора, тъй като е ограничено от разходите за инсталиране на WiFi горещи точки, които се считат за скъпи.

Ето защо в тази статия ApkVenue ще обсъди съвети за това как да инсталирате WiFi у дома на ниска цена и без телефонни кабели . Искам да знам?

Съвети за инсталиране на WiFi у дома при ниски разходи

В сравнение с интернет връзка с пакет данни от мобилен телефон, интернет услугата, базирана на WiFi, предлага по-висока скорост.

Но ако предложената цена е твърде скъпа? Търсенето как да инсталирате свой собствен WiFi у дома също е решение.

Особено ако живеете в отдалечен район и далеч от обсега на телефонната мрежа, инсталирането на собствен WiFi е най-правилното!

Е, за тези от вас, които търсят как да инсталирате WiFi у дома на ниска цена и без телефонни кабели, тук ApkVenue има няколко съвета как да го направите.

1. Използване на WiFi модем

Източник на снимки: JakartaNotebook (Можете да използвате MiFi, за да инсталирате WiFi у дома без телефонни кабели).

Първият съвет за тези от вас, които искат да инсталират свой собствен WiFi у дома, е да използват WiFi модем, известен още като MiFi , банда.

В момента има много WiFi модеми, които са на цени на достъпни цени и дори предлагат 4G мрежова свързаност.

Освен това, редица продукти на MiFi предлагат и функции, които ви позволяват да свържете няколко приспособления наведнъж, точно както всяка друга домашна WiFi услуга.

Как да инсталирате WiFi модем, известен още като MiFi, също е много лесен, защото не е необходимо първо да се регистрирате, както когато искате да инсталирате Telkom WiFi или други.

Трябва да закупите само устройство MiFi и SIM карта, които са изпълнени с квота за интернет. След това поставете SIM картата в предоставения слот, след което включете MiFi. Свършен!

Е, за тези от вас, които са объркани как да инсталирате WiFi във вашето село, наистина можете да опитате тази банда MiFi.

2. Използване на USB рутер

Източник на снимки: T-Elek International (Използвайте USB рутер за това как да инсталирате своя собствен WiFi у дома).

Не много по-различни от MiFi, USB рутерите също предлагат по същество същата функция, а именно да предават WiFi сигнали, банда.

Просто използването на USB рутер изисква други допълнителни устройства, а именно под формата на USB модем, който действа като източник за доставчика на интернет мрежа.

В сравнение с обикновените устройства MiFi, USB рутерите обикновено предлагат по-бързи скорости на интернет в зависимост от предлаганите спецификации.

Въпреки че може би бюджетът, изразходван за използването на този USB рутер, е по-голям от закупуването на MiFi, но това, което е сигурно, не е толкова скъпо, колкото разходите за инсталиране на WiFi hotspot от домашен доставчик на интернет услуги, банда.

3. Използване на Hotspot на HP

Това наистина е подходящо, банда, за тези от вас, които търсят начин да инсталирате WiFi у дома на ниска цена и без телефонни кабели.

Работата е там, че не е нужно да купувате никакво модемно устройство, защото то само се възползва от функцията за връзване на гореща точка на вашия смартфон с Android или iOS.

По отношение на това как да инсталирате WiFi с помощта на гореща точка на вашия собствен мобилен телефон е много лесно, можете да видите стъпките по-долу.

Стъпка 1 - Отидете на „Настройки“

 • Първо, отваряте приложението „Настройки“ на мобилния телефон.

Стъпка 2 - Отворете менюто „WiFi“

 • Веднъж на страницата с настройки, след това изберете менюто „Преносима точка за достъп“ .

Източник на снимки: JalanTikus (Купете неограничен интернет пакет и използвайте функцията за връзване на гореща точка, за да инсталирате WiFi у дома без ограничения на квотите).

Стъпка 3 - Активирайте връзването на гореща точка

 • Накрая активирате превключвателя „Преносима точка за достъп“ . Свършен! Сега можете да използвате горещата точка на HP като WiFi у дома.

Освен че следвате горните стъпки, можете също така да активирате функцията за връзване на гореща точка по-лесно чрез прозореца на лентата за известия, както е показано по-долу, банда.

4. Абонирайте се за IndiHome WiFi

Ако сте изпробвали трите начина за инсталиране на WiFi по-горе и смятате, че този метод е по-малко ефективен, тогава последният начин, който трябва да изберете, е да се абонирате за IndiHome WiFi , банда.

Така че, за да бъдат месечните разходи по сметката по-евтини, можете да изберете пакета IndiHome, който предлага само интернет продукти без услугата UseeTV.

Например, пакетът IndiHome Phoenix , където този пакет комбинира интернет и телефон в едно, за да можете да се насладите на тези две съоръжения, като платите само за един пакет.

Е, за тези от вас, които никога не са се абонирали за IndiHome, можете да видите дискусията за това как да инсталирате IndiHome WiFi по-долу.

Как да инсталирам IndiHome WiFi

Никога ли не сте се абонирали за интернет IndiHome? Искате ли да знаете как лесно да инсталирате IndiHome WiFi онлайн?

Тук просто разгледайте стъпките за регистрация на IndiHome чрез официалния уебсайт по-долу.

Стъпка 1 - Отидете на официалния уебсайт IndiHome

 • Първо, първо отваряте официалния уебсайт IndiHome ( //www.indihome.co.id/registrasi-indihome ) от приложението на браузъра на вашия мобилен телефон или лаптоп.

Стъпка 2 - Проверете наличността под „Адрес за инсталиране“

 • След това в стъпката „Адрес за инсталиране“ въвеждате домашния адрес, където ще бъде инсталиран WiFi IndiHome. След това кликнете върху бутона „Търсене“ .

Източник на снимки: JalanTikus (Горната снимка е една от стъпките за инсталиране на IndiHome WiFi онлайн чрез мрежата).

 • След това въведете по-подробни подробности за адреса и кликнете върху бутона „Избор на адрес“ .

 • След това ще има прозорец за уведомяване, за да потвърдите адреса. Тук щракнете върху бутона „Да, продължавам“ .

Стъпка 3 - Изберете пакета IndiHome

 • Следващата стъпка е да изберете пакета IndiHome според вашите нужди. След това кликнете върху бутона „Напред“ .

Източник на снимки: JalanTikus (IndiHome инсталира само WiFi интернет цените варират в зависимост от избрания пакет).

 • След това ще се появи прозорец за потвърждение на покупката на пакет. Тук кликнете върху бутона „Купете“ .

Стъпка 4 - Въведете лични данни

 • След това попълвате някои от личните данни, от които се нуждаете, започвайки от вашия имейл, име, номер на мобилен телефон и т.н.

 • Следвайте всички процеси и предоставяйте цялата поискана лична информация, докато тя приключи.

Ако сте преминали успешно всички процеси, тогава накрая просто трябва да изчакате IndiHome да се свърже с вас по телефона или имейл.

След това екип от техници ще дойде в къщата, за да инсталира IndiHome WiFi, банда.

Е, това бяха някои съвети как да инсталирате WiFi у дома на ниска цена и без кабели.

Има и стъпки как да инсталирате IndiHome WiFi за тези от вас, които биха предпочели да похарчат повече бюджет, за да получат гладка и бърза интернет връзка.

Дано тази статия от ApkVenue е полезна и да ви помогне, Добре!

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Shelda Audita .