5 начина да се справите с известията от WhatsApp, които не се появяват на Android

Известията на WA не се появяват на екрана? Не се притеснявайте! Първо идентифицирайте причината, след което определете правилния начин. Хайде, вижте обяснението тук!

Случвало ли ви се е да не се появява събитие за уведомяване на WA? Спокойно, всъщност този проблем може да бъде решен лесно, така че не е нужно да деинсталирате приложението.

Въпреки че понякога е проблематично, WhatsApp (WA) все още е приложение за чат с най-много потребители днес. Само с интернет капитал можете да обменяте съобщения с всеки и навсякъде.

Почти всички използват WhatsApp като средство за комуникация. Функциите за чат, гласови и видео разговори могат да заменят ролята на SMS и обикновените телефони, които използват кредит.

Следователно, ако изскачащото известие за WA не е налице, потребителят ще бъде притеснен. Е, причините и начините за преодоляване на известията от WhatsApp не се появяват на OPPO, Xiaomi, Samsung и други телефони с Android, които можете да видите по-долу.

1. HP не е свързан с интернет

Първата причина WA известията да не изглеждат тривиални, но често се случват, а именно мобилният телефон не е свързан с интернет. За да използвате WhatsApp с пълния си потенциал, мобилният ви телефон трябва да има добра интернет връзка.

Когато не е свързан със стабилен интернет, WhatsApp ще изпитва затруднения с получаването и изпращането на съобщения и показване на известия.

Най-простият начин да проверите интернет връзката на вашия смартфон е да отворите уебсайт в приложение за браузър.

Ако уебсайтът не се отвори, това означава, че вашата интернет връзка е в затруднение . Опитайте се да следвате как да коригирате интернет връзка или да търсите WiFi сигнали около вас.

2. Известието на HP е изключено

Освен горното, можете първо да опитате да проверите настройките за известяване на мобилния си телефон. Възможно е функцията за уведомяване на WhatsApp наистина да е изключена или заглушена .

Освен това на съвременните телефони с Android има и функция „ Не безпокойте“ (DND) , така че да не влизат известия.

Функцията DND е много полезна, ако играете игри или гледате видеоклипове на мобилния си телефон и не искате да ви безпокоят входящите известия.

Можете да намерите тази функция в лентата за известия, когато издърпате надолу на екрана на вашия смартфон. Възможно е случайно да сте активирали DND, така че известията на WA да не влизат. За да го проверите, можете да направите следното.

  1. Плъзнете надолу по главния екран на вашия смартфон, докато се появи лентата за известия .

  2. Уверете се, че сте деактивирали функцията DND в лентата за известия . Ако известието на WA не прозвучи, деактивирайте и безшумен режим .

3. WhatsApp не работи във фонов режим

Въпреки че мобилният ви телефон не се възпроизвежда, приложенията на мобилния телефон продължават да работят във фонов режим или във фонов режим.

Приложенията, които продължават да работят във фонов режим, често правят батериите на HP разточителни. Функцията за пестене на батерията понякога изключва тези приложения.

Всъщност WhatsApp е приложение, което трябва да продължи да работи във фонов режим . Това е така, защото WhatsApp се нуждае от сигнал за получаване и изпращане на съобщения в реално време .

Може би вашият мобилен телефон изключва WA достъпа, за да спести батерия , така че известието за WA да не се показва. Е, можете да контролирате кои приложения могат да работят във фонов режим по следния начин.

  1. Отворете Настройки , след което изберете опцията Управление на приложения, за да коригирате настройките на приложението.

  2. Намерете и изберете приложението WhatsApp в списъка с приложения.

  1. Щракнете върху Известия , след което активирайте опцията Показване на известия, за да покажете известия на WA на мобилния си телефон.
  1. Върнете се в менюто за настройки на WhatsApp, след което изберете Други разрешения . Уверете се, че е маркирана опцията Старт във фонов режим, така че WhatsApp да продължи да работи, въпреки че мобилният телефон не се използва.

4. WhatsApp на мобилни устройства, свързани с WhatsApp Web

Едно от предимствата на WhatsApp, което се използва най-често, е способността му да се синхронизира с компютър или лаптоп.

Функцията WhatsApp Web е много полезна за тези от вас, които работят на компютър или лаптоп. Причината е, че не е нужно да държите мобилния си телефон, за да четете или да отговаряте на разговори в WhatsApp.

Когато активирате уеб услугата WhatsApp, известието, което първоначално се е появило на мобилния телефон, ще се премести на работния плот . Това може да е причината WA известията да не се показват на мобилния ви телефон.

За да поправите това, трябва да излезете от всички компютри, които използвате за достъп до WhatsApp Web. Ето урокът.

  1. Отворете приложението WhatsApp на мобилния си телефон, след което изберете Меню (символ във формата на 3 вертикални точки) в горния десен ъгъл. След това изберете WhatsApp Web, за да въведете настройките.

  2. Можете да видите кои настолни компютри са имали достъп до вашия WhatsApp Web. След това изберете Изход от всички устройства .

5. Променени предпочитания за приложение

Известията на WA не се показват не само поради проблеми с връзката, знаете ли. Също така трябва да вземете предвид настройките за предпочитания на WhatsApp на вашия мобилен телефон.

Всички приложения, инсталирани на телефони с Android, имат предпочитания, съдържащи заявки за достъп и специални настройки по отношение на приложението. Ако настройките за предпочитания не съвпадат, приложението няма да функционира нормално.

Един от начините да поправите това е да върнете предпочитанията към техните настройки по подразбиране или първоначални. Ето как трябва да го направите.

  1. Отворете менюто Настройки на мобилния си телефон, след което изберете опцията Управление на приложения, за да зададете настройките за предпочитания на приложението, които искате.

  2. След като влезете в страницата Управление на приложения, щракнете върху бутона Меню, който е оформен като 3 вертикални точки. След това изберете Нулиране на предпочитанията на приложението, за да върнете предпочитанията към първоначалните им настройки.

Ето как да се справите с известията на WA, които не се появяват. Като цяло проблемът е в интернет връзката и настройките на WhatsApp на мобилния телефон. Само с няколко кратки стъпки можете да го разрешите според източника на проблема.

Но ако този проблем продължи, можете да опитате да използвате приложение за чат, различно от WhatsApp, което гарантирано ще бъде не по-малко добро. Неговите функции също са пълни, така че да отговаря на вашите комуникационни нужди онлайн.

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от Sheila Aisya Firdausy .