5 най-добри приложения за защитна стена за повишаване на компютърната сигурност

Защитната стена е много важно приложение, чиято работа е да поддържа компютърната сигурност. Много приложения на защитната стена са разпръснати в интернет. Кой е най-надежден? Нека проверим това ревю на Jaka!

Защитната стена е много важно приложение, чиято работа е да предпазва компютъра ви от външни атаки. Защитната стена ще предотврати достъпа на неизвестен достъп до вашето компютърно устройство, особено ако този достъп застрашава сигурността на данните на вашия компютър.

До този момент в интернет има толкова много приложения за защитна стена, че много от нас са объркани. Кое приложение на защитната стена трябва да използваме и е наистина ефективно за защита на компютърните устройства, които използваме, както по отношение на характеристиките, така и по отношение на използването?

  • По-бързо изпълнение на компютъра със защитна стена
  • Това е причината, поради която вашият Android трябва да използва FIREWALL
  • Как да защитим смартфон с Android със защитна стена

5 най-добри приложения за защитна стена за повишаване на компютърната сигурност

Така че, за да не се объркате, този път ApkVenue ще обсъди редица препоръки за приложението на защитната стена, които можете да направите, за да увеличите сигурността на вашето компютърно устройство. Какво правиш? Ела да видиш!

1. Безплатна защитна стена Comodo

Източник на снимка: Снимка: softonic.com

Безплатната защитна стена Comodo е една от любимите защитни стени, които се използват широко от потребителите по целия свят. Особено тези, които наистина разбират колко е важно да се поддържа компютърната сигурност.

Comodo Free Firewall е избран поради способността му да блокира ARP атаки , под формата на подправяне и отравяне . В допълнение, този Firewall Comodo ще осигури на всички форми на връзка, която правите, докато сте онлайн и контролира връзки, които излизат навън и да проникне в компютъра ви и има система HIPS, че ще защитава важни данни от компютъра ви от да бъде променяна от чужди програми. , Което е поставен във вашия компютър.

2. Безплатна защитна стена ZoneAlarm

Източник на снимки: Снимка: pcmag.com

Безплатната защитна стена ZoneAlarm е добре позната защитна стена, която често се сравнява с безплатната защитна стена Comodo. Безплатната защитна стена ZoneAlarm е в състояние да скрие вашия IP адрес, за да избегне нападатели, като същевременно предотвратява входящи и изходящи атаки .

В допълнение, ZoneAlarm Free Firewall има мониторинг функция за наблюдение на програми с подозрително поведение и ще даде предупреждение , когато влизате в опасен сайт и предупреждение, когато искате да изтеглите програма, която се смята за опасно. Заедно с функцията за онлайн архивиране , безплатната защитна стена ZoneAlarm може да бъде един от основните ви решения.

3. Tinywall

Източник на снимки: Снимка: softwarecrew.com

Ако наистина не харесвате големите приложения на защитната стена, тъй като те се считат за тежки за RAM, можете да опитате Tinywall . Както подсказва името, приложението Tinywall е с размер само 1 MB, но предлага доста на брой функции.

Като се започне от функциите, които ви позволяват да управлявате кои приложения могат да използват вашата интернет мрежа, да ограничават достъпа на приложения само до LAN мрежи , да поддържат IPv6, да задават пароли , портове и домейни в черния списък и, разбира се, активно да блокират различни видове троянски коне и вируси.

ВИЖТЕ СТАТИИ

4. Anti-Netcut 3

Източник на снимката: Снимка: itnews4u.com

За тези от вас, които често са свързани с обществен WiFi, като WiFi Id ъгъл или други горещи точки , можете да използвате Anti-Netcut 3 като защитна стена за защита на вашата компютърна връзка.

Както знаем, публичната мрежа е мрежа, до която имат достъп много хора, така че има вероятност в публичната мрежа да има злонамерени партии с лоши намерения за подправяне на ARP . Е, самият Anti-Netcut 3 ще гарантира, че лицето няма да може да прави ARP подправяне или да прекъсва връзки или да манипулира вашата интернет връзка.

5. Peerblock

Източник на снимки: Снимка: wikipedia.org

Peerblock е приложение за защитна стена, специално създадено за защита на потребители, които често правят връзки между партньори , като споделяне на файлове чрез Torrent. Този Peerblock ви позволява да контролирате комуникацията на вашия компютър с други компютри чрез интернет, да блокирате сървъри и сайтове, за които е известно, че са опасни, и да създадете свой собствен списък с опасни сайтове. Можете също да използвате Peerblock в настройките по подразбиране, за да блокирате реклами и шпионски софтуер .

Това бяха 5-те най-добри приложения за защитна стена за повишаване на сигурността на вашия компютър . Моля, изберете кой според вас отговаря на вашите нужди. Според личното мнение на Jaka, би било по-добре, ако изберете повече от едно приложение на защитната стена, за да направите по-добра комбинация , например комбинирайки функцията за безплатна защитна стена ZoneAlarm и функцията за подправяне на ARP на Netcut 3. Надяваме се полезно и късмет!