12 от най-мощните начини за спестяване на батерията на лаптопа (актуализация 2020)

Имате нужда от начин батерията на вашия лаптоп да издържи по-дълго? ApkVenue разполага с тази колекция от начини за спестяване на най-ефективната батерия за лаптоп, която може да се използва в Windows 7, 8 и 10.

Ако в миналото лаптопът е бил достатъчно дебел, теглото е било тежко, а производителността е била посредствена. Сега дизайните на лаптопите стават по-тънки, по-тънки и по-леки. което улеснява носенето навсякъде.

Способността му е още по-надеждна, има бърза производителност, за да поддържа вашата производителност. Изтънчеността на спецификациите обаче, разбира се, трябва да бъде балансирана с добър живот на батерията .

За съжаление животът на батерията на лаптопа все още не може да отговори на нуждите на потребителя. Ето защо тук ApkVenue представя начини за спестяване на батерии за лаптоп, особено Windows 10. Така че батерията на вашия лаптоп да е трайна и дълготрайна.

Как да запазите батерията на лаптопа

1. Включете режима за пестене на батерията

Windows се предлага с няколко режима на захранване, а именно режим за пестене на батерията и нормален режим. Е, най-лесният начин да спестите батерията на лаптопа е да активирате режима за пестене на батерията .

Тази функция автоматично ще коригира потреблението на енергия на лаптопа, така че да бъде по-ефективно. По подразбиране режимът за пестене на батерията ще бъде активен, когато батерията на вашия лаптоп остане 20%.

Сега можете да увеличите този процент, ако често работите на мобилна база и трябва да пестите енергия, така че батерията на лаптопа да издържи по-дълго.

За да го настроите, отидете в Настройки > Система > Батерия > Настройки за пестене на батерията > след това го регулирайте до желания процент.

2. Променете 'Power Plan'

В допълнение към активирането на режима за пестене на батерията , вие също трябва да промените плана за захранване на Power Saver, така че лаптопът да пести батерия. Номерът е да щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на батерията> Опции за захранване > Промяна на енергоспестяване .

Това също е начин да спестите батерията на лаптопа на Windows 10 и други версии, които лесно можете да приложите.

По този начин можете да използвате лаптопа си, без да го зареждате възможно най-дълго. Разбира се, производителността на лаптопа ще намалее.

Windows се предлага с няколко планове за захранване по подразбиране, които можете да променяте, дори можете да създавате нови от нулата.

За да направите това, просто щракнете с десния бутон върху иконата на батерията в системната област> Опции за захранване > Промяна на настройките на плана в плана за захранване, който искате да промените> Промяна на разширените настройки на захранването . Сега там можете да го настроите ръчно.

3. Задайте Power и Sleep

Можете да зададете колко дълго екранът автоматично да се изключва, когато лаптопът е на празен ход, като използвате батерията чрез Настройки > Система > Захранване и сън .

Това е важно, за да не се губи батерията на лаптопа за включване на екрана, когато не го използвате.

Можете да настроите екрана да се изключва автоматично, ако след 1 или 2 минути лаптопът не се използва.

Този начин да спестите батерията на лаптопа на Windows 10 е доста добър и може също така да направи екрана на лаптопа ви по-малко претоварен, защото винаги е включен.

4. Намалете яркостта или включете адаптивната яркост

Не е тайна, че LED мониторът е един от компонентите на лаптопа, който консумира най-много енергия от батерията.

Ако става въпрос само за въвеждане или сърфиране , трябва да намалите яркостта на екрана си.

Освен това Windows 10 може автоматично да контролира яркостта на екрана с помощта на вградената функция . Тази функция ще затъмни екрана, когато сте на тъмно.

Този начин за спестяване на батерията на лаптопа за Lenovo, ASUS и други може да бъде активиран с помощта на функцията в Power Options .

 • Отворете Power Options в Windows 10.
 • Щракнете върху Промяна на настройките на плана , ApkVenue препоръчва режим на икономия на енергия.
 • Сега щракнете върху Промяна на разширените настройки на захранването .
 • В раздела Разширени настройки превъртете надолу, за да намерите Дисплей и щракнете (+).
 • След това включете Adaptive Brightness и щракнете върху Ok, за да запазите настройките.

Забележка: Тази функция ще работи само ако на вашия лаптоп е инсталиран сензор за околна светлина.

5. Деактивирайте плочки на живо

Функцията Live Tiles в Windows 10 ви позволява да получавате информация в реално време, без да правите нищо.

Въпреки че звучи полезно и изглежда готино, но може би не всеки има нужда от него.

Освен че консумира интернет квота за показване на тази информация, батерията също се изтощава. Деактивирането на тази функция също е ефективен начин за спестяване на батерията на лаптопа.

За да деактивирате плочки на живо, щракнете върху менюто "Старт", като натиснете логото на Windows в долния ляв ъгъл. След това щракнете с десния бутон върху една от плочките, след което изберете опцията Изключване на плочките на живо .

6. Деинсталирайте приложението или го затворете, ако не е необходимо

В актуализацията на Windows 10 понякога Microsoft потапя редица нови приложения. Препоръчваме ви да проверявате често, ако има нови приложения, които не използвате, по-добре ги изтрийте.

Тъй като някои от тези приложения могат да бъдат свързани към интернет и да показват най-новата информация върху плочки. Така че, по-добре е да деинсталирате приложението, за да спестите батерията на лаптопа.

Освен това, редица софтуери са предназначени за наблюдение на активността в реално време на вашия лаптоп. Например приложението PC Suite чака устройство да се свърже.

Не можете да се отървете от тези приложения, но можете да ги затворите, когато не са необходими.

7. Деактивирайте стартиращите програми

Стартиращата програма има привилегията да стартира автоматично всяко приложение при стартиране на вашия лаптоп. Те работят във фонов режим , консумират ресурси и разбира се консумират енергия от батерията.

Понякога приложенията, които инсталирате, автоматично се въвеждат като стартиращи програми, въпреки че понякога не са необходими.

Ако не се нуждаете от програма, която да работи автоматично във фонов режим, трябва просто да я деактивирате от стартиращата програма.

Номерът е да щракнете с десния бутон върху менюто "Старт" > Диспечер на задачите > Стартиране > и да деактивирате ненужните програми.

Това се отнася като начин за спестяване на живота на батерията в Windows 7, 8 и 10, тъй като стартирането на системата е еднакво и при трите.

8. Деактивирайте приложенията във фонови приложения

Освен да изключите стартиращата програма, трябва да деактивирате и редица приложения за фонови приложения.

Номерът е да отворите Настройки > Поверителност > Приложения на заден план , след което да изключите приложенията на заден план , които никога не използвате.

Софтуер като Groove Music, Get Office, Weather и Xbox може да бъде изключен, ако никога не ги използвате. Това трябва да се проверява периодично в системата, която използвате.

Колкото повече фонови приложения изключите, толкова по-ефективна ще бъде батерията на вашия лаптоп с Windows.

Това е начин да спестите батерии за лаптопи на Windows 8, 7 и 10, с които можете да опитате и да сравните резултатите.

9. Дросел на процесора

Не всеки път, когато имате нужда от пълния потенциал на компютърен процесор, можете също да намалите максималната производителност на капацитета на процесора.

С това можете да получите допълнителни 30 минути по-дълго. Как:

 • Отворете Power Options в Windows 10.
 • Щракнете върху Промяна на настройките на плана , ApkVenue препоръчва режим на икономия на енергия .
 • Сега щракнете върху Промяна на разширените настройки на захранването .
 • В раздела Разширени настройки превъртете надолу, за да намерите управление на захранването на процесора и щракнете върху (+).
 • След това щракнете (+) върху Максимално състояние на процесора .
 • Щракнете върху опцията On-battery и я намалете до 20%.
 • Щракнете върху Ok, за да запазите настройките.

Сега, когато изберете режима за икономия на енергия, ще ограничите мощността на обработка и това важи само когато лаптопът така или иначе използва батерията.

За протокола, намаляването на процесорната мощност на процесора ще повлияе на производителността на лаптопа. Така че, просто отворете леко приложение.

10. Поддържайте ниска сила на звука и деактивирайте Windows Update

Трябва да положите всички усилия, за да поддържате батерията на лаптопа така, че да издържи дълго време, едно от които е да поддържате ниско ниво на звука.

Ако е необходимо, трябва да изключите и Windows Updates за Windows 10. Освен че батерията на вашия лаптоп издържа по-дълго, вашата квота може да бъде и по-ефективна. Как:

Това често се пренебрегва от потребителите на лаптопи, въпреки че начинът за спестяване на батерията на Acer, ASUS или батерията на всяка марка по принцип е един и същ.

Начинът, по който батерията на лаптопа да издържи по-дълго, изглежда тривиален, но всъщност е доста ефективен за намаляване на консумацията на използваната батерия.

11. Поддържайте лаптопа чист и го използвайте на правилното място

Водата и прахът са основните врагове на електронните устройства и лаптопите не са изключение. Уверете се, че се грижите добре за него и поддържайте лаптопа чист.

Въпреки че може да бъде преместен на много места, очевидно има някои места, които не можем да използваме, за да поставим лаптоп.

Това може да направи топлинната циркулация на лаптопа не гладка, в крайна сметка ще повреди частите на компютъра, включително батерията.

Използването на лаптоп по подходящ начин и възможно най-добре също е начин батериите на лаптопите да продължат по-дълго.

12. Калибриране на батерията на лаптопа

За потребителите на лаптопи, които съществуват дълго време, определено ще почувствате, че производителността на батерията на лаптопа е намаляла.

Причините за повредената батерия на лаптопа наистина са много разнообразни , може би ние като потребители на лаптопи не знаем как да се грижим правилно и правилно за батерията на лаптопа.

Трябва редовно да калибрирате батерията на лаптопа, за да сте сигурни, че батерията на лаптопа все още е достатъчно добра за използване.

Този периодичен мониторинг е и начин да накараме батериите на лаптопите да издържат по-дълго, защото те винаги се наблюдават добре.

Това е начин да спестите батерии за лаптопи, особено тези с Windows 7, 8 и 10, които можете да практикувате

Това разбира се е много полезно, ако сте извън офиса и планирате да използвате лаптопа си дълго време без зареждане .

Ако смятате, че тази статия е полезна, не забравяйте да споделите и оставете своя знак в колоната за коментари по-долу.

Прочетете също статии за лаптопи или други писания от Lukman Azis .