как да проверите скоростта на интернет на най-точния мобилен телефон и компютър

Объркани защо вашият интернет изведнъж е нестабилен? Нека да видим как да проверим скоростта на интернет на HP и компютър, който е най-бързият и най-точен.

Изглежда, че интернет се е превърнал в основна необходимост за много хора да изпълняват различни видове задачи, както и да им помага да се доближат до други хора.

Без значение колко добро е устройството, ако интернет мрежата е нестабилна поради смущения и така нататък, устройството няма да може да ви свърже с външния свят.

Ето защо бързата и стабилна интернет мрежа е идеална за много хора, като им помага да извършват по-бързо различни видове работа.

Ако често чувствате, че интернет мрежата, която използвате, често се колебае, трябва да знаете как да проверите най-точната и точна скорост на интернет.

Как да проверите най-точната скорост на мрежата

Този начин за проверка на скоростта на интернет е много важен, тъй като оттук можете да разберете дали доставчикът, който използвате, е подходящ да бъде поддържан или не.

Ако разчитате само на интуиция, изводите, които правите относно качеството на използваната мрежа, няма да се различават точно от резултатите от теста, които ApkVenue препоръчва.

От този тест, който отнема само няколко секунди, можете да получите описателни и точни данни за скоростта на вашата интернет мрежа.

Следователно вие сте длъжни да знаете как да проверите скоростта на WiFi и клетъчните мрежи, които ApkVenue ще разгледа подробно по-долу.

Как да проверите интернет скоростта на компютъра

Първият начин за проверка на скоростта на интернет, който ApkVenue обсъди, е специално за потребителите на компютър . С този тест можете да получите по-точни данни за вашата интернет мрежа.

Методът за тестване, който препоръчва ApkVenue, също се класифицира като много лесен за изпълнение. За да направите това, не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер .

Ето няколко начина за проверка на скоростта на интернет на компютър, които можете да направите бързо и точно.

1. Как да проверите скоростта на мрежата чрез Ookla Speedtest

Първият начин да проверите скоростта на интернет, който ApkVenue препоръчва за вас, е да се възползвате от безплатната услуга, направена от Ookla .

Само с едно щракване можете веднага да получите информация за качеството на вашата интернет мрежа. Въпреки че тази услуга е безплатна, представените тук данни все още са доста точни .

За да можете да разберете скоростта на интернет, свързана с компютърното устройство, което използвате, трябва само да отидете на //www.speedtest.net/ страницата и да щракнете върху бутона Go .

2. Как да проверите скоростта на интернет чрез CBN Speedtest

Как да проверите скоростта на интернет на препоръката на втория компютър ApkVenue всъщност предлага почти същата услуга като първата и резултатите са еднакво точни .

За достъп до услуги от CBN, трябва само да влезете в //speedtest.cbn.id/ страницата, след което да натиснете бутона Go !! намира се в средата на страницата.

Изчакайте няколко минути и този сайт ще ** измерва скоростта на интернет мрежата, която използвате автоматично **.

3. Проверете Internet Speed ​​Online чрез FAST

Последният начин да се провери скоростта на интернет на компютър, препоръката на ApkVenue е направена от една от най-големите платформи за стрийминг на филми в света, Netflix.

За да можете да направите тест с помощта на тази спонсорирана от Netflix услуга, трябва само да отидете на //fast.com/ страницата и този уебсайт автоматично ще измери вашата интернет скорост .

Дадените резултати са доста точни и достоверни. Този сайт е умишлено създаден, за да помогне на потребителите на Netlix да проверят интернет сигнала на компютъра си, преди да го гледат .

Приложение за проверка на скоростта на интернет

Освен че е важен за потребителите на лаптопи и компютри, интернет се превърна и в съществен елемент за потребителите на смартфони.

Без интернет потребителите на смартфони няма да могат да се възползват максимално от своите устройства. Следователно как да проверите скоростта на интернет на мобилния си телефон също е задължително, за да знаете.

След ApkVenue препоръчва някои от най-точните приложения за проверка на скоростта на мрежата, които можете да инсталирате на използваното от вас смартфон устройство.

1. nPerf

Приложението за проверка на първата интернет връзка, което ApkVenue препоръчва, е nPerf. Това приложение е в състояние да анализира скоростта на интернет мрежата на вашия мобилен телефон бързо и точно .

Не само скоростта на интернет мрежата, в това приложение можете да получите и друга информация като тестове за сърфиране и тестове за стрийминг .

Всички данни за интернет мрежата на смартфона, който използвате, можете да получите само като изчакате няколко секунди.

Подробности nPerf
Разработчик nPerf.com
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 12MB
Изтегли 1,000,000+
Рейтинг 4.8 / 5 ( Google Play )

Изтеглете приложението nPerf тук!

nPerf

2. Метеор

Как да проверите скоростта на интернет на следващия мобилен телефон, който ApkVenue препоръчва да използвате услугите на приложението Meteor.

Освен че може да се използва за проверка на скоростта на интернет на вашия мобилен телефон, Meteor може да предоставя и данни за осъществимостта на скоростта на интернет в приложенията, инсталирани на вашия мобилен телефон.

Meteor също така може да съхранява данни за връзка на различни места, които сте посетили , така че имате данни за това кои области са съвместими с вашия интернет доставчик.

Подробности Метеор
Разработчик Opensignal.com
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 5.4MB
Изтегли 5 000 000+
Рейтинг 4.6 / 5 ( Google Play )

Изтеглете приложението Meteor тук!

Метеор

3. Speedtest Master

Последното приложение за проверка на скоростта на интернет, препоръчано от ApkVenue, е изтеглено повече от 5 милиона пъти в Play Store, което показва, че данните, представени от това приложение, са доста точни.

Speedtest Master може да се използва за тестване на скоростта и стабилността на интернет на вашия мобилен телефон, той също така е в състояние да показва данните в реално време .

Освен това можете да използвате това едно приложение като начин за проверка на скоростта на WiFi и можете също да покажете до колко WiFi потребители имате достъп.

Подробности SpeedTest Master
Разработчик Тест за скорост в интернет и нетомер
Минимална ОС Android 4.1 и по-нови версии
Размер 10MB
Изтегли 5 000 000+
Рейтинг 4.7 / 5 ( Google Play )

Изтеглете приложението SpeedTest Master тук!

SpeedTest Master

Това са някои от начините да проверите скоростта на интернет, които можете да направите на компютър, а също и на мобилен телефон, като използвате различни най-добри приложения.

Можете да използвате тези съвети, за да сравните качеството на интернет от едно място на друго или един оператор на друг.

Надяваме се информацията, която ApkVenue споделя този път, да е полезна за всички вас и ще се видим отново в следващите статии.

Прочетете също статии за WiFi или други интересни статии от Restu Wibowo .