как да направите пълен google формуляр за компютър и мобилен телефон 2020

Искате ли да знаете как да направите бърз и лесен формуляр на Google? Нека да видим съвети и трикове как да направите формуляр на Google за различни цели! Гарантирано лесно!

Как да направите Google Форми става все по-търсено в наши дни, защото хората се запознават с функцията и същността на Google Форми.

За учениците, студентите, за служителите, изготвянето на формуляр се превръща в ежедневна задача, която трябва да бъде изпълнена. Целта, наред с други, е да се съберат необходимите данни .

В древни времена създаването на формуляри се е извършвало ръчно. Начертайте го на компютър, разпечатайте го, след това обикалете, за да намерите респонденти, които желаят да бъдат помолени за отговори.

Този метод обаче е остарял, особено с наличието на Google Forms . За тези от вас, които са объркани как да направят формуляр на Google , ApkVenue ще ви каже ръководството по-долу!

Как лесно да създадете Google формуляр

Как да създадете Google формуляр също е много лесно и просто. Всичко, от което се нуждаете, е лаптоп или компютър и разбира се бърза и качествена интернет мрежа.

За тези от вас, които все още са объркани как да си направят формуляр в Google, не се притеснявайте! Джака ще ти помогне да го преодолееш, банда.

Само с няколко стъпки формулярът, от който се нуждаете, ще бъде готов за разпространение, за да намерите данните, необходими за различни цели.

Преди да започнем да правим Google Форми, ApkVenue ще ви разкаже няколко неща за Google Форми и неговите приложения. Така че в бъдеще можете да се възползвате напълно от тази услуга.

Какво представлява Google Формуляри и как да го създадете

Google ни помага много със своите продукти, до които има достъп безплатно. Един от най-често използваните са Google Форми .

Както подсказва името, Google Forms предоставя онлайн услуга за създаване на формуляри. Можете да използвате тази услуга безплатно, стига да сте създали акаунт в Gmail.

С тази безплатна програма можете да правите различни видове формуляри, стига да сте запознати с това как да направите Google формуляр, банда.

Използването му е интегрирано и с други приложения като Google Drive и Google Docs. Така че по-късно можете да отворите Google Forms навсякъде от мобилния си телефон чрез приложението Google Drive.

Office Apps & Google Business Tools ИЗТЕГЛЕТЕ

Как да направите формуляр на Google на компютър / лаптоп

За тези от вас, които не знаят как да създават формуляри в Google Формуляри, не е нужно да се притеснявате. ApkVenue ще ви даде стъпка по стъпка до вас, само 5 минути !

1. Създайте акаунт в Google, за да започнете стъпки за създаване на формуляр за Google

ApkVenue всъщност е сигурен, че трябва да имате акаунт в Google, особено ако използвате Android. Ако все още не е лесно, трябва само да създадете акаунт в Google, както обикновено.

2. Отворете сайта на Google Форми

След това можете да отидете директно към връзката (//docs.google.com/forms/u/0/). На сайта ще можете директно да изберете шаблона за формуляр, който искате да използвате, ако е необходимо.

Ако искате да създадете формуляр от Google Диск, можете да натиснете менюто със знака плюс, разположено в горния ляв ъгъл, и прозорецът за настройка на формуляра ще се отвори автоматично.

Да предположим, че се нуждаете от данните си за проучване за вашата електронна таблица в Google Sheet, можете да ги създадете, като щракнете върху Вмъкване и след това изберете Форма .

3. Създайте формуляр на Google и го редактирайте

Google Form има голямо разнообразие от възможности за избор на въпроси, които могат да бъдат съобразени с типа данни, от които се нуждаете. Ако искате да опитате как да направите формуляр на Google за въпросник, можете и вие.

Видовете въпроси, които можете да зададете на респондентите, включват: кратки отговори , абзаци , множествен избор и квадратчета за отметка . Разбира се, терминът ще се промени на английски според вашите настройки на Google.

Можете също така да накарате респондентите да качват файлове като снимки или документи. Можете да правите общи функции като добавяне на снимки и видеоклипове.

Когато приключите със съставянето на въпросите, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона Изпрати . След това споделете връзката си към Google Form с респондентите чрез приложения за чат или имейл.

Не забравяйте да маркирате Кратък URL, за да получите по-кратка връзка . Наистина лесно, нали?

4. Разглеждане на отговорите на респондентите

След като споделите формуляра си в Google, разбира се, искате да видите резултатите от анкетата, която сте направили. Можем да го видим в раздела „ Отговори “ в раздела „ Въпроси “ .

Резултатът може да бъде направен и във версия на електронната таблица, като щракнете върху червената икона, разположена в горния десен ъгъл.

Как да направите формуляр за Google на мобилни устройства

Всъщност стъпките, които ApkVenue обясни по-горе, може да търсите как да създадете Google формуляр на iPhone и Android, банда.

Е, вместо да ви е любопитно, по-добре е просто да разгледате стъпките за това как да направите формуляр на Google на мобилен телефон без следното приложение.

1. Посетете уебсайта на Google Форми

От приложението на браузъра на мобилния си телефон посещавате официалния уебсайт на Google Form ( //docs.google.com/forms/ ).

Тогава веднага ще се изправите пред празен дисплей, за да започнете да задавате въпроси.

2. Редактирайте съдържанието на формуляра

След това можете веднага да редактирате съдържанието на формуляра, започвайки от заглавието, описанието на формуляра и след това да продължите към въпроса.

В раздела за създаване на въпроси с въпроси можете да изберете типа на отговора, който искате, като например множествен избор, квадратче за отметка и други. Можете също така да активирате плъзгача „Задължително“, ако е необходимо.

3. Добавете нов въпрос

За да добавите следващия въпрос, трябва само да изберете иконата за добавяне (+) в долния ляв ъгъл. След това запишете въпросите, ако е необходимо.

4. Подайте формуляра

Ако всички въпроси са достатъчни, трябва само да изпратите формуляра, като натиснете иконата „Изпращане“ в горната част.

Тук можете директно да изпратите връзката към формуляра на Google до имейла на респондента или да копирате връзката и да я споделите в социалните медии, като например в историята на IG.

5. Вижте отговорите

След като връзката към анкетата бъде споделена, можете да видите резултатите от отговорите, получени в раздела „Отговори“ .

Как да си направим въпросник във формуляра на Google

Как да направите формуляр на Google за въпросник с помощта на компютър или лаптоп е по-лесно. Особено, ако имате нужда от доста дълго проучване и много време.

За да не станете по-любопитни, просто погледнете пълния урок по-долу, банда! Гарантирано да се разбере веднага, де!

1. Влезте в Google Drive. След като влезете в акаунта си в Gmail , щракнете върху раздела Още меню в горния десен ъгъл под формата на икона с девет точки. След това изберете Drive.

2. Изберете Google Форми

След като влезете в Google Drive, следващият начин за създаване на въпросник в Google Forms е да щракнете върху бутона New вляво, след това да изберете More и щракнете върху Google Forms.

3. Въведете заглавието на въпросника

Въведете Google Forms и тогава ще се покаже изгледът на формуляра. Можете да замените заглавието на въпросника отгоре с описание.

4. Въведете съдържанието на въпросника

След това можете да попълните първоначалния въпросник, например като попълните личните си данни . Например, попълвайки името, можете да замените избора на отговори с кратък отговор за кратки отговори.

5. Добавете съдържание към въпросника

За да добавите съдържание към въпросника, можете да кликнете върху знака + в полето за инструменти вдясно. След това можете да попълните допълнителното съдържание на въпросника с другите си лични данни.

Например адрес и пол . Можете също да промените опциите за попълване на отговорите, като щракнете върху полето в изображението, като коригирате вида на въпроса.

6. Добавете раздел

След като приключите с личните си данни, можете да преминете към нов раздел или раздел, като щракнете върху знака като този на изображението, който е в полето за инструменти вдясно.

7. Добавете въпроси към въпросника

В новия раздел можете да започнете да въвеждате въпросите на въпросника , по същия начин, както сте въвели заглавието, както и съдържанието на въпросника в първия раздел.

8. Разпределете въпросника

След като приключите с въвеждането на съдържанието на въпросника, вашият въпросник е попълнен.

Можете да го споделите, като щракнете върху Изпрати, след което копирате връзката, или просто като копирате URL връзката в горната част.

Как да задавате въпроси във формуляра на Google

Следват стъпките и как да зададете онлайн въпроси на вашия лаптоп / компютър. Слушайте до края, да!

1. Отворете сайта на Google Form

Уверете се, че имате активен акаунт в Gmail и сте влезли в него. Отворете началната страница на Google Форми на адрес //www.google.com/intl/id/forms/about/ .

2. Дефинирайте услугата Google Форми

Има два варианта за услуги на Google Form, а именно Личен и Бизнес. Моля, изберете подходящия абонамент от вашия акаунт.

3. Щракнете върху знака плюс (+)

След това можете да изберете знак плюс (+), за да добавите формуляр, който ще бъде превърнат в онлайн медия за въпроси.

4. Създайте въпроси с множество избори

Запишете заглавието на изпита в горната колона, като изтриете думата Untitled Form. След това въведете въпросите и опциите по ваш избор (Multiple Choice).

За да можете да покажете страница като тази, уверете се, че избраният формуляр за въпрос е Multiple Choice . След това попълнете въпросите и отговорите на множествения избор.

5. Създайте есе въпроси

Добавете есе въпроси и така нататък, като изберете знака плюс (+) вдясно от формуляра за въпроси. След това изберете типа на въпроса за кратък отговор или абзац. След това въведете въпроса, който искате, като въпрос за есе.

6. Направете проблемни споразумения

След като всички въпроси са въведени, е време да настроите конфигурацията, така че учениците да могат да използват въпросите от този формуляр на Google. Кликнете върху настройките, разположени в горния десен ъгъл.

7. Задайте общи настройки на проблема

Ще се появи диалогов прозорец за настройки, състоящ се от три колони, а именно Общи , Презентация и Тестове . На първо място, задайте раздела Общи, както е показано.

8. Задайте настройки за тестове

След това преминете към раздела Тестове, за да активирате бутоните, както е показано на снимката по-горе.

За информация, Оценката за освобождаване е функция за показване на оценки на студентите, можете да настроите да се показва автоматично, след като учениците завършат попълването на въпросите. Свършен! Запазете, като щракнете върху Запазване .

В допълнение към това как да направите онлайн въпроси, които да споделяте със студенти, Google Forms може също така автоматично да коригира отговорите, както и да предоставя оценки.

Номерът е, че трябва само да въведете правилния ключ за отговор, след което системата автоматично ще коригира верните или грешните отговори, когато учениците приключат с работата си.

Освен това има начин да зададете онлайн въпроси във формуляра на Google чрез мобилен телефон, които можете да прочетете изцяло тук.

Как да видите резултатите от формуляра на Google

Данните от всеки човек, който попълва формуляра ни в Google, се наричат ​​отговор. Можем да видим този отговор на главната страница на акаунта в Google Form.

Е, ето как да откриете попълнените резултати от формуляра на Google! Вижте стъпките по-долу, да!

1. Влезте във формуляра за акаунт в Google

Въведете вашия акаунт на сайта на Google Form . След това изберете коя форма искате да видите резултатите от резултата или отговора.

2. Докоснете опцията Response

Сега сте на страницата на онлайн формуляра на Google Форми. След това докоснете опцията за отговор в горната част. Там се съхраняват всички отговори.

3. Вижте Резюме на входящите данни

Има 2 опции, обобщена и индивидуална. В Резюме можете да видите обобщение на резултатите или всички въведени данни. Докато за частно лице можете да видите един по един формуляра, попълнен от респондента.

4. Докоснете иконата за електронна таблица

За да ни улесни четенето на данни, Google Forms предоставя и функция за електронни таблици . Така че можете да видите резултатите от формуляра на Google във формат на таблица Sheet. Номерът е да докоснете иконата на електронна таблица в горния десен ъгъл на формуляра.

5. Вижте резултатите от формуляра на Google в електронна таблица

След това ще се появи изскачащ диалогов прозорец , изберете опцията Създаване на нова електронна таблица . След това просто докоснете Създаване, за да преминете директно към нашия файл с електронни таблици.

По този начин можете да видите резултатите от нашите резултати от Google Form и отговори в електронна таблица. С формата на таблицата можем лесно да четем въведените данни.

Практически функции, които могат да бъдат приложени след създаване на Google Форми

Можете да използвате тази услуга за онлайн формуляри за различни нужди. Започвайки от ежедневни нужди, изследвания, анкети или разпространение на регистрационни формуляри.

Тази услуга със сигурност елиминира необходимостта от отпечатване на много хартия . Така че и това е екологично, нали? Ето няколко примера за какво се използва Google Формуляри:

  • Да се ​​създаде форма за събиране на данни за гражданите.

  • Създайте формуляр за събиране на данните от тестовите изследвания.

  • Създаването на въпроси в Google Form е като използването на Excel.

  • Провеждане на анкети за ефективността на служителите.

  • Регистрационна форма или онлайн регистрация и др.

С Google Form също не трябва да се притесняваме дали данните ще бъдат прибрани или загубени. Тъй като всички данни се съхраняват на сървъри, собственост на Google. Така че тази услуга е напълно безопасна, удобна, практична и разбира се безплатна !

Ето защо е наистина задължително да знаете как да направите добър и правилен формуляр на Google. Защото по този начин можете да създадете Google формуляр за изпити, тестове и други цели. Хайде, опитайте!

Това беше начинът да направите лесен и бърз пълен формуляр на Google . Ако имате повече от 5 минути, разбира се, можете да разкрасите външния вид на формата си.

Можете да изберете изображение или подходяща тема за формуляра си, за да направите респондентите във формуляра по-развълнувани, когато попълват формулярите, които споделяте.

Надяваме се информацията, която ApkVenue сподели този път, да е полезна за всички вас и ще се видим отново в следващите статии.

Прочетете също статии за Google или други интересни статии от Fanandi Ratriansyah