само на една година! Ето 5 причини, поради които Windows 7 се счита за по-добър от Windows 10

Въпреки че Windows 7 остава само след година, все още има много потребители, които използват тази операционна система. Ето няколко причини, поради които Windows 7 е по-добър от Windows 10.

Лоялен потребител ли сте на легендарната операционна система Windows 7, банда?

Windows 7 е една от най-популярните операционни системи, въпреки че е класифицирана като стара школа.

Според NetMarketShare броят на потребителите на Windows 7 е повече от една четвърт от общия брой потребители на настолната операционна система като цяло или до 36,43 процента в края на април.

За съжаление, според разпространяваните новини, периодът за поддръжка на Windows 7 ще приключи през януари 2020 г.

Тогава какво прави Windows 7 все още в голямо търсене, въпреки че има по-нова операционна система Windows 10? Следва пълното обяснение.

5 причини Windows 7 е по-добър от Windows 10

Въпреки че Microsoft напомни на потребителите на Windows 7, че операционната система е само на една година, все още има много потребители, които не са склонни да преминат към Windows 10.

Тогава какво прави потребителите на Windows 7 удобни за тази стара училищна операционна система? Тук ще посочим 5 причини, поради които Windows 7 се счита за по-добър от Windows 10 .

1. Сигурност и поверителност

Сигурността и поверителността е една от причините потребителите на Windows 7 да се оплакват и да се страхуват най-много, ако преминат към Windows 10.

Windows 10 се счита за твърде любопитен за личните неща на своите потребители чрез телеметрия, която е вградена в операционната система.

Накратко, тази телеметрия функционира за извличане на данни под формата на навици, които потребителите правят, докато използват тази операционна система . След това тези данни ще бъдат изпратени на Microsoft по-късно.

Въпреки че това се прави с цел да може да се подобрят самият продукт на Windows 10, това всъщност е основната причина, поради която потребителите на Windows 7 не искат да превключват.

Те смятат, че операционната система Windows 10 не е по-сигурна от Windows 7.

Всъщност, според фирмата за сигурност Webroot , средният компютър, работещ под операционната система Windows 10, има по-малко файлове със зловреден софтуер от Windows 7 през 2017 г.

Ако Windows 10 има 0,04% от файловете със зловреден софтуер, Windows 7 има 0,08%.

2. Софтуерна съвместимост

Следващата причина, поради която Windows 7 се счита за по-добър от Windows 10, са проблемите със софтуерната съвместимост .

Windows 7 все още предлага много по-добра съвместимост в сравнение с Windows 10.

Можете да усетите това, когато инсталирате стар софтуер на Windows 10, който понякога има проблеми и дори не може да продължи процеса на инсталиране.

Освен това друга причина, поради която потребителите на Windows 7 не са склонни да преминат към Windows 10, е, че разчитат силно на софтуер, който е достъпен само за Windows 7.

Има няколко основни софтуера Windows 7, които за съжаление не присъстват в Windows 10, един от които е Windows Media Center .

За разлика от софтуера на Windows Photo Viewer , който все още можете да се наслаждавате на Windows 10, въпреки че първо трябва да го инсталирате, софтуерът на Windows Media Center е напълно унищожен в тази операционна система.

За хората, които са много зависими от този софтуер, разбира се, е много трудно да преминат към Windows 10, а, банда.

3. Лесен за използване

Кой от вас се обърка в началото на прехода от използване на операционната система Windows 7 към Windows 10?

Не сте само вие, банда, защото това е и причината, поради която Windows 7 се счита за по-добра и много потребители не искат да преминат към Windows 10.

Потребителският интерфейс на Windows 7 се счита за по-лесен за използване, така че тяхната производителност остава гладка.

Много потребители на Windows 7 са мързеливи, ако първо трябва да се адаптират, когато използват Windows 10.

4. Запалка

По принцип операционните системи Windows 7 и Windows 10 имат същите хардуерни изисквания.

Но реалността е, че когато се опитате да инсталирате Windows 10 на компютър или лаптоп, чиито спецификации са точно при минималните изисквания за брой, той ще изпита забавяне .

Джака го беше усетил и преди, банда. Въпреки че лаптопът, който ApkVenue използва, отговаря на минималните хардуерни изисквания, необходими за инсталиране на Windows 10, всъщност тази операционна система не работи гладко.

Това се случва, защото Windows 10 има много допълнителни функции, които не се намират в Windows 7, така че нашите компютри ядат повече RAM и честотна лента, когато го изпълняват.

Както ApkVenue писа в точка 2, драйверите или софтуерът , които не са съвместими с Windows 10, могат да бъдат причина за забавяне .

Една от причините за това най-накрая накара потребителите на Windows 7 да се върнат към любимата си операционна система.

5. Актуализации

Източник на снимката: makeuseof

Windows 10 има функция за принудителна актуализация , която изисква от потребителите да извършват принудителна актуализация.

Въпреки че можете да деактивирате тази функция, се съобщава, че потребителите все още не получават 100 процента контрол върху операционната система, която използват.

Обяснението е, защото Windows 10 е неразделна от атаките на зловреден софтуер и най-новата серия на Windows се експлоатира от много хакери , за да могат да бъдат проникнати от вируси и други опасни файлове.

Ако потребителите на Windows 10 могат да спрат да актуализират напълно, това може да бъде опасно, защото компютърът ви лесно ще бъде проникнат от злонамерен софтуер, банда.

Така екипът на Microsoft ги поддържа в течение с някои важни актуализации за безопасността на вашия компютър или лаптоп.

Това е и една от причините, поради които Windows 7 се счита за по-добър от Windows 10, банда.

Това са някои от причините, поради които потребителите на Windows 7 смятат, че операционната система е по-добра от Windows 10, банда.

Поради тези причини потребителите на Windows 7 не са склонни да преминат към операционната система Windows 10.

Прочетете също статии за други интересни джаджи от Shelda Audita .