как да изтриете невъзможни за изтриване файлове и папки

Ето как да изтриете невъзстановими файлове на компютър и Android. Може също така да изтрива папки за възстановяване! ⬇️

Нуждаете се от начин за изтриване на възстановени файлове / папки? Наистина е подходящо да дойдете тук, защото ApkVenue ще обсъди подробно и изцяло ръководството.

Това се основава на опита на всички нас, които сме намерили файлове или папки, които не могат да бъдат изтрити, нито на твърд диск , флаш диск , нито дори на вътрешната памет на Android смартфон . Сигурно се дразни!

Повечето от вас може да си помислят, че това се причинява от вирус. Но в действителност не всичко идва от там, знаете ли.

Е, този път ApkVenue ще ви даде няколко съвета как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити , нито в Windows, нито в Android. Хайде, вижте изцяло!

Не може да се изтрие? Ето решението

В тази статия ApkVenue ще обясни една по една подробно причините, както и как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити на вашия лаптоп, компютър или мобилен телефон с Android.

Ще обясним и как да изтриете папки, които не могат да бъдат изтрити, като се има предвид, че това ръководство също е доста търсено. Гарантирано просто и наистина лесно!

Защо има файлове, които не могат да бъдат изтрити?

Както ApkVenue спомена по-рано, не всички причини за този проблем са резултат от вируси или злонамерен софтуер, които атакуват вашия компютър или смартфон .

Е, ако проверите с помощта на най-добрите антивирусни приложения , може да не намерите нищо, известен още като вашия компютър, лаптоп или смартфон е чист.

Тогава каква е причината, поради която файлове или папки не могат да бъдат изтрити , а?

Тук ApkVenue обобщи някои от причините, преди да изпълните стъпките, които ще бъдат прегледани изцяло по-долу, банда .

 • Въпросният файл или папка все още е активен или се използва от други програми.
 • Файлът се използва от друг потребител.
 • Файлът или папката има разрешения (лицензи) е силен.
 • И други причини, които все още не са известни.

Тогава, как да изтриете този файл, който не може да се изтрие? Любопитен? Можете да видите пълната дискусия по-долу, банда!

Как да изтрия възстановени файлове в Windows

Един от най-лесните начини за изтриване на невъзстановими файлове или папки в Windows е използването на приложения на трети страни.

Освен това можете да използвате и как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити с CMD, известен още като Command Prompt, въпреки че този метод е доста объркващ.

1. Как да изтрия файлове, които не могат да бъдат изтрити чрез софтуера за отключване

Първият и най-лесният начин можете да използвате софтуер на трета страна, наречен Unlocker, за да изтриете упорити файлове или папки на вашия компютър или лаптоп.

Как да? Хайде, следвайте стъпките по-долу. Гарантирано как да изтриете файлове на този лаптоп е много ефективно!

Стъпка 1 - Изтеглете и инсталирайте Unlocker
 • Първият път, разбира се, трябва да изтеглите и инсталирате софтуера Unlocker на вашия компютър или лаптоп. Ако го нямате, можете да го изтеглите чрез следната връзка:
Отключване на системата за настройка на приложения ИЗТЕГЛЯНЕ
Стъпка 2 - Инсталирайте софтуера
 • След като изтеглите файла за задържане на Unlocker, трябва само да направите стъпката за инсталиране. Щракнете двукратно върху инсталатора на Unlocker и ще се появи прозорецът за настройка на Unlocker .

 • Тук просто щракнете Напред за следващия процес.

Източник на снимки: JalanTikus (Горе е една от стъпките за изтриване на файлове на упорит компютър с помощта на софтуера Unlocker).

Стъпка 3 - Изберете директория за съхранение
 • След това ще бъдете помолени да изберете директория за инсталиране на Unlocker, като щракнете върху Преглед ... Ако искате да използвате настройките по подразбиране , просто щракнете отново Напред .
Стъпка 4 - Изберете „Инсталиране“
 • И накрая, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху бутона Инсталиране, за да инсталирате Unlocker на вашия компютър или лаптоп с Windows. Процесът на инсталиране ще се изпълни доста бързо, защото файлът не е твърде голям.
Стъпка 5 - Щракнете върху „Finish“
 • Ако процесът на инсталиране на Unlocker приключи, всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху Finish .
Стъпка 6 - Изберете директорията, в която се намират файловете
 • За да започнете да триете undeletable файлове или папки на вашия Windows компютър или лаптоп, двойно кликване върху Unlocker софтуер , който е бил инсталиран .

 • Изберете директорията, в която се намират файловете или папките. Щракнете върху OK .

Източник на снимки: JalanTikus (Можете също да изберете файлове на flashdisk за това как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити на флаш с помощта на този софтуер ).

Стъпка 7 - Изберете „Изтриване“
 • Ще се отвори прозорецът Unlocker. Тук просто трябва да изберете опцията Изтриване от наличния бутон за падащо меню . Щракнете отново OK .
Стъпка 8 - Щракнете върху „OK“, за да завършите
 • Процесът на изтриване на файлове или папки с помощта на Unlocker ще отнеме няколко минути и ако успее, ще се появи прозорец, който казва „Обектът е изтрит“ .

 • След това файлът или папката са изтрити и просто трябва да щракнете върху OK, за да затворите прозореца на Unlocker.

Трябва да знаете, стъпките по-горе могат да бъдат приложени към всички лаптопи или компютри с операционната система Windows , банда.

Така че, ако искате да знаете как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити в Windows 7, 8 или 10, просто трябва да следвате стъпките от ApkVenue по-горе.

2. Как да изтрия файлове, които не могат да бъдат изтрити с CMD

Ако използването на софтуера за почистване на компютър по- горе все още не е ефективно при справянето с изтриването на файлове на компютър, ApkVenue има други алтернативи, които можете да опитате.

Особено, ако не е чрез програмата по подразбиране за Windows, а именно Command Prompt (CMD) .

За тези от вас, които мързелуват да инсталират допълнителен софтуер и предпочитат как да изтриват файлове, които не могат да бъдат изтрити без софтуер , трябва да видите следните стъпки, да!

Стъпка 1 - Отворете командния ред
 • Първо, търсите и отваряте програмата Command Prompt на вашия лаптоп / компютър на Windows.

 • За по-голяма простота можете също да използвате клавишната комбинация Win + R, след това въведете "CMD" (без кавичките), след което натиснете Enter .

Стъпка 2 - Променете директорията в CMD според намиращия се файл
 • Следващата стъпка, тук трябва първо да промените директорията в CMD според директорията, където се намира файлът, който искате да изтриете.

 • Например ApkVenue иска да изтрие файл в директория (D :) , но тъй като CMD все още е в директория (C :), първо трябва да промени местоположението си.

 • За целта въведете директорията, в която се намират файловете, които искате да изтриете . Тоест тук Jaka напишете "D:" (без кавичките) и след това натиснете Enter на клавиатурата.

Стъпка 3 - Отворете папката, в която се намират файловете
 • Ако преди това успешно сте отворили директорията, в тази стъпка ще отворите папката, в която се намира файлът, който искате да изтриете.

 • Например тук ApkVenue ще изтрие файл в папка, наречена JalanTikus . За да го отворите, Jaka напишете командата CMD "cd JalanTikus" (без кавичките), след което натиснете Enter .

Стъпка 4 - Изтриване на файлове
 • Ако горните стъпки са минали и сте били успешно в папката, в която се намират файловете, които трябва да бъдат изтрити, сега е моментът да въведете командата CMD за изтриване на файловете.

 • За да направите това, въведете командата CMD "име на файл" (без кавичките). Например тук ApkVenue ще изтрие файл, наречен изтриване, след това командата CMD е "delapus.docx" и след това натиснете Enter .

Източник на снимки: JalanTikus (Не забравяйте да добавите разширение на файл за това как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити с CMD).

 • След това вашите файлове са били успешно изтрити. За да сте сигурни, можете да проверите чрез File Explorer.

Как да изтрия файлове за възстановяване на изтриване на Android

Освен на компютър или лаптоп с Windows, понякога се сблъсквате с този проблем на вашия Android смартфон . Но успокой се, има начини да го преодолееш.

Използвайки приложението по подразбиране или наличните в Google Play Store, ApkVenue го е прегледал изцяло по-долу. Тогава, как да изтриете файлове или папки, които не могат да бъдат изтрити на Android? Ето ръководството!

1. Как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити чрез приложението по подразбиране

Операционната система Android наистина е оборудвана с много полезни функции. Е, тук ApkVenue ще използва приложението по подразбиране за изтриване на файлове на мобилен телефон с Android.

О, да, ApkVenue използва смартфон, базиран на Android One , известен още като чистата операционна система, а. За други персонализации на Android (като MIUI, OS FunTouch и др.), Просто следвайте.

Стъпка 1 - Отворете менюто „Настройки“
 • Първо отидете в менюто Настройки и тук просто отидете на опцията Съхранение .

 • След това ще ви бъде предоставена информация за оставащия капацитет на паметта и други. След това докоснете опцията Освободете място .

Стъпка 2 - Потвърдете за изпразване на нежелани файлове
 • След това ще бъдете отведени до приложението по подразбиране на чистата операционна система Android, а именно GO Files . Ако все още го нямате, можете да го изтеглите на линка по-долу по-късно.

 • Тук избирате опцията Потвърждаване и изпразване на 1,13 GB , след което потвърдете, като докоснете Изтриване .

Производителност на приложенията Google LLC ИЗТЕГЛЯНЕ

Източник на снимки: JalanTikus (Не забравяйте да докоснете „Изтриване“, за да завършите изтриването на файлове, които не могат да бъдат изтрити на Android с помощта на Go Files)

Стъпка 3 - Изчакайте процесът да завърши
 • Процесът на изтриване на нежелани файлове ще започне. Процесът е доста дълъг, ако файлът е достатъчно голям. Изчакайте процеса да успеем и Junk Files раздела изчезва от приложението GO Files.

2. Как да изтрия файлове, които не могат да бъдат изтрити чрез чистачката на SD карти

Ако как да използвате GO Files все още не е ефективен за това как да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити на Android, можете също да използвате помощта на друго приложение за почистване на Android, наречено SD Card Cleaner .

Освен че може да почиства външни microSD карти, това приложение е ефективно и за изтриване на файлове или папки във вътрешната памет.

Тогава как го използвате? Следното е завършено, ApkVenue прегледа, момчета.

Стъпка 1 - Инсталирайте приложението SD Card Cleaner
 • Ако нямате приложението SD Card Cleaner , можете незабавно да го изтеглите и инсталирате чрез връзката, която ApkVenue е предоставил по-долу.
ИЗТЕГЛЕТЕ приложения
Стъпка 2 - Изберете „Старт“
 • След това отваряте инсталираното приложение SD Card Cleaner .

 • Докоснете Старт, за да започнете да използвате SD Card Cleaner и докоснете Старт отново, за да започнете да сканирате нежелани файлове на вашия Android телефон.

Стъпка 3 - Дайте разрешение
 • Ще получите изскачащ прозорец за активиране на разрешенията , докоснете Разрешаване, за да продължите процеса. След това приложението SD Card Cleaner ще стартира процеса на сканиране . Обикновено този процес ще отнеме само няколко минути.
Стъпка 4 - Изберете файлове или папки, които да бъдат изтрити
 • Тук ApkVenue ще се опита да изтрие APK файла, който става кошче във вградената памет.

 • Докоснете опцията APK Files , след това маркирайте кои файлове искате да изтриете и докоснете Delete, ако сте сигурни.

Стъпка 5 - Потвърдете, за да изтриете файлове
 • Приложението SD Card Cleaner ще потвърди още веднъж, преди да изтрие файлове на телефон с Android. Докоснете Да, ако сте сигурни и скоро файлът ще бъде изтрит от паметта на вашия смартфон , момчета .

Източник на снимки: JalanTikus (Можете да използвате SD Card Cleaner, за да изтриете файлове, които не могат да бъдат изтрити на вашата карта с памет на Android).

Как да изтриете файлове в Google Диск, които не могат да бъдат изтрити

В някои случаи ApkVenue намери доказателства, че файлове или папки, съхранявани в Google Диск, не могат да бъдат изтрити.

Всъщност как да изтриете файлове в Drive е много по-просто и по-лесно да се следва. Тогава защо файловете или папките в Google Диск не могат да бъдат изтрити? Има няколко фактора.

Първо, най-вероятно отваряте файла в друг раздел или папка. Второ, файлът или папката са свързани с друг акаунт в Google Диск. Харесва ви или не, този проблем трябва първо да бъде разрешен.

Уверете се, че вашите файлове или папки не са отворени в друг раздел и се уверете, че те също не са свързани с акаунт в чужд диск Ако е така, ето как да го изтриете!

Стъпка 1 : Отворете Google Drive, след което изберете файла или папката, които искате да изтриете.

Стъпка 2 : Щракнете с десния бутон върху файла или папката и изберете Премахване / Премахване .

Свършен! Файлът ще се върне направо в кошчето или кошчето в Google Диск. Трябва да се помни, файлът или папката ще бъдат изтрити завинаги, ако са били в кошчето за устройства в продължение на 30 дни.

Бонус: Препоръчителен Android Mobile Cleaner (Anti Slow)

Не само SD Card Cleaner е ефективен за почистване на вашия мобилен телефон с Android, както от нежелани файлове или папки, така и от тези, които е трудно да се изтрият.

Има и някои препоръки за приложения за почистване на мобилни телефони с Android, които със сигурност могат да почистят и подобрят производителността, разбира се. Нещо?

1. CCleaner

Освен че е наличен за персонални компютри с Windows или лаптопи, CCleaner вече се предлага и за смартфони с Android.

Не само за почистване на паметта, CCleaner ще оптимизира и историята на любимото ви приложение за браузър , банда.

Не само това, това приложение също ви позволява да наблюдавате системата от използването на процесора, RAM паметта, до използването на батерията и температурата. По този начин производителността на вашия смартфон винаги ще бъде оптимална.

Подробности CCleaner
Разработчик Пириформ
Минимална ОС Android 4.1+
Размер 21MB
Рейтинг (Google Play) 4,5 / 5,0

Изтеглете CCleaner на връзката по-долу:

Приложения за почистване и настройка Piriform ИЗТЕГЛЯНЕ

2. Чист майстор

След това има Clean Master, който гарантира, че телефонът ви с Android няма кеш , нежелани файлове, досадна история на търсене на приложения, които е трудно да се деинсталират .

Една от отличните характеристики на това приложение е History Eraser, която ще изтрива и премахва остатъчните файлове лесно, само с едно докосване !

Ако искате да изтеглите това приложение, връзката ApkVenue е предоставена по-долу, банда!

Подробности Майстор по почистването
Разработчик Cheetah Mobile
Минимална ОС Android 4.0.3+
Размер Варира на устройство
Рейтинг (Google Play) 4.7 / 5.0

Изтеглете Clean Master на линка по-долу:

Cheetah Mobile Inc Приложения за почистване и коригиране ИЗТЕГЛЕТЕ

Други приложения за почистване на Android ...

Е, за пълен списък с приложения за почистване на мобилни телефони с Android, освен CCleaner и Clean Master, можете да прочетете пълния списък в следните статии:

ВИЖТЕ СТАТИИ

Това са някои начини за изтриване на файлове или папки, които не могат да бъдат изтрити нито в Windows, нито в Android, банда.

Ако го следвате внимателно, със сигурност ще успеете да го направите, де. Ако наистина файлът или папката все още е трудно да се изтрият, това може да се дължи на вирус.

Тук можете веднага да сканирате с най- актуалното антивирусно приложение . Успех и късмет!

Прочетете също статии за Tech Hack или други интересни статии от JalanTikus .