какво е кадрите в секунда (fps) в игри и видеоклипове?

FPS е колко кадри (изображения) се генерират в секунда в игра. Вижте следното обяснение, за да намерите подходящ FPS!

За тези от вас, които обичат да играят игри или да гледат видеоклипове, със сигурност често сте чували термина FPS . Както може би вече знаете, FPS означава кадри в секунда .

FPS играе важна роля в графичното качество на играта и видеото. В случай на игри, колкото по-висок е броят на кадрите в секунда, толкова по-плавно и плавно ще бъде движението в играта, например в 120Hz игра за Android.

В самото видео, колкото по-голям е FPS, толкова по-ясно и по-гладко ще се изпълнява видеото. Това ще откриете и при запис с мобилен телефон с най-качествената камера .

И така, разбирате ли всъщност какво е FPS? Може би все още сте объркани с обяснението на Джака от по-рано. Ако е така, просто погледнете допълнителното обяснение относно FPS по-долу.

Не само в света на игрите, FPS се обсъжда често и във филмовата индустрия. Това не е изненадващо, защото и двамата показват движещи се изображения.

Да, когато гледате филм, всъщност виждате колекция от изображения. Когато има все повече и повече снимки и колкото по-бърз е преходът между едно и следващо изображение, движението изглежда толкова реално . По този начин ще се почувствате сякаш гледате видео, а не движещо се изображение.

Можете да почувствате пример за това, когато гледате трилогията „Хобит“, която е филм с 3D ефекти и заснета на 48 кадъра в секунда . Всъщност повечето холивудски филми имат 24 кадъра в секунда.

Колко бързо се възпроизвеждат и осветяват кадрите във филмовата ролка към екрана на киното, се нарича честота на кадрите , а единицата е кадрите в секунда .

Какво е FPS?

Източник на снимката: Logical Increments Blog

От обяснението по-горе може да се заключи, че FPS е броят на дисплеите на изображения (кадри), които се генерират в графична форма в рамките на една секунда. Например 30 FPS е показването на 30 изображения всяка секунда.

Най-добрата VGA карта може да повлияе на броя FPS и качеството на графиките, показвани в играта. Измерването на производителността на VGA картата може да се извърши, като се позовава на честотата на кадрите, която ApkVenue обясни по-горе.

Ако все още сте объркани, честотата на кадрите е колко бързо се показва изображението в секунда, докато FPS е колко изображения се показват в секунда.

Е, най-добрите графични игри за Android определено имат голям брой FPS. Ако FPS и VGA картата не са балансирани, дисплеят в играта ще бъде бавен или напукан.

Тогава, колко FPS е подходящ за игри? Преди да отговорите на този въпрос, първо трябва да знаете каква е разликата между 30 FPS и 60 FPS в играта.

Каква е разликата между 30 FPS и 60 FPS?

Снимката е предоставена от: Quora

На популярните игрови конзоли и компютри препоръчителната честота на кадрите в секунда е 60Hz , докато при смартфоните игрите често са ограничени до 30Hz поради удобството на батерията и температурните причини.

Доскоро най -високата честота на кадрите в секунда , която компютърът можеше да постигне, беше 240Hz . С това ниво на FPS, разбира се, можете да намерите движения на герои, които са толкова естествени като реални обекти като хората.

Е, можете да видите разликата между 30 FPS и 60 FPS на снимката по-горе. Когато колата се обърне, играта с 30 FPS показва размазано изображение . Междувременно при игри с 60 кадъра в секунда изображението е по-стабилно въпреки многото движение.

Това може да се нарече размазване в движение . Най-просто казано, размазването в движение е загуба на детайли, когато видим нещо да се движи много бързо. Това е така, защото очите ни имат само ограничена зона на фокусиране.

Появява се размазване на движението, защото виждаме набор от изображения, показани за кратко време. В 30 FPS игра се показват по-малко изображения в секунда, отколкото в 60 FPS игра. Когато има бързо движение, малкият брой кадри не е достатъчен, за да създаде гладко изображение , възниква размазването .

Какво е добро FPS за игра?

Източник на снимки: GameRevolution

Днес повечето смартфони имат екрани, базирани на 60Hz. Това означава, че устройството може да изпълнява игри с до 60 FPS, ако се поддържа от подходящ чип.

За да разберете колко FPS е добър за дадена игра, трябва да знаете сравнението на всеки FPS и графиките, които ще произведе. Ето обяснението.

  • <15 - Не може да се възпроизведе : Ако компютърът, който използвате, може да показва само изображения, по-малки от 15 FPS, тогава не можете да възпроизвеждате устройството, тъй като минималната спецификация на играта е 30 FPS.

  • 15-30 - На практика може да се играе : Можете да играете само определени игри, особено много леките.

  • 30-45 - Достатъчно : Можете да играете игри с доста добра графика. Ако обаче играта изисква скорост на кадрите в секунда по-висока от 45, тогава все още не можете да играете играта.

  • 45-60 - Комфортно : Можете да играете игри удобно, защото можете да се наслаждавате на графични дисплеи с Full HD резолюция. Това важи и за тежки игри.

  • > 60 - Много удобно : Ще се чувствате много комфортно, когато играете игри, защото можете да се насладите на много плавен графичен дисплей . Тежки игри като PUBG също могат да се играят подравнени вдясно.

FPS на видео

Както ApkVenue каза по-горе, FPS също е във видеоклиповете, които записвате. Но има малка разлика, която трябва да знаеш, банда.

Ако видеоклипът ви казва 30 кадъра в секунда, това означава, че има 30 изображения, които съставят движението във видеото за 1 секунда.

Междувременно, ако видеоклипът ви казва 60fps, това означава, че има 60 изображения, които съставят движението във видеото за 1 секунда.

Ако искате да сравните кой е по-добър, разбира се видеото с 60 кадъра в секунда на теория е по-добро, като се има предвид, че повече кадри за 1 секунда, по-гладкото и по-малко счупено видео.

От обяснението на Jaka по-горе можете да разберете, че FPS означава кадри в секунда и е броят на изображенията, показвани в секунда. Колкото по-висока е скоростта на кадрите в секунда, толкова по-плавно е движението в изображението.

Може да се каже, че 60 кадъра в секунда са добри за използване в игри, защото могат да осигурят графичен дисплей, удобен за нашите очи. По-високият кадър в секунда ще даде много по - плавен дисплей , но това също трябва да се поддържа от подходящо устройство.

Прочетете също статии за Out Of Tech или други интересни статии от Sheila Aisya Firdausy .